Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων

Πως επιλέγουμε σωστά ένα κέντρο Ξένων Γλωσσών; Επιλέγω έξυπνα – Μαθαίνει ευκολα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς.

1. Αναζητήστε συστάσεις από γονείς που στέλνουν τα παιδιά τους στο εκάστοτε φροντιστήριο. Μην βασίζεστε σε φήμες ή σε αυτά που διαβάζετε στα φυλλάδια γιατί μπορεί να είναι παραπλανητικά. Προσπαθήστε να βρείτε ανθρώπους που τα παιδιά τους φοιτούν στο φροντιστήριο και ρωτήστε τους για τι εμπειρίες τους.

2. Όταν επισκέπτεστε το φροντιστήριο, ρίξτε μια καλή ματιά στο χώρο. Ο χώρος είναι περιποιημένος ; Οι τουαλέτες είναι καθαρές ; Ζητείστε να σας δείξουν τις αίθουσες . Έχουν επαρκή φωτισμό και εξαερισμό; Υπάρχει κλιματισμός ; Πόσα θρανία έχει η κάθε τάξη; Αν βλέπετε τάξεις που χωράνε 20 άτομα, μην πιστέψετε ότι το φροντιστήριο έχει τμήματα “αυστηρά ολιγομελή”.

3. Μην δεχτείτε να σας ενημερώσει (μόνο) η γραμματεία. Ζητήστε να μιλήσετε με τον ιδιοκτήτη, τον υπεύθυνο σπουδών και / ή τι καθηγήτριες. Κάνετε ερωτήσεις ουσίας , όχι απλά “ποια είναι η καλύτερη τιμή στα δίδακτρα”. Ρωτήστε ποια μέθοδο χρησιμοποιείται για την εκμάθηση της γλώσσας και ποια είναι η φιλοσοφία του μαθήματος . Πόσο θα πρέπει να διαβάζουν τα παιδιά στο σπίτι; Τι βοηθήματα χρησιμοποιούνται (CD, DVD, διαδραστικοί πίνακες , παιχνίδια); Πόσα παιδιά θα είναι στην τάξη; Αν κατά τη διάρκεια τη χρονιά γίνονται ενημερώσεις γονέων και τι ακριβώς περιλαμβάνουν.

4. Ερωτήσεις ουσίας είναι οι εξής : Ποιος θα διδάξει το παιδί μου; Πόσα χρόνια εμπειρία έχει (γενικώς και στο συγκεκριμένο επίπεδο); Πόσα χρόνια εργάζεται στο φροντιστήριο; Τι σπουδές έχει κάνει και πόσο συχνά παρακολουθεί σεμινάρια; Θα έχουν τα παιδιά επαφή με φυσικούς ομιλητές τη γλώσσα (native speakers); Πώς γίνεται η επιλογή των βιβλίων και του εκπαιδευτικού υλικού; Υπάρχει γραμματεία στο φροντιστήριο ή έστω κάποιο να επιβλέπει τα παιδιά στα διαλείμματα και να απαντάει στα τηλέφωνα; Ποιο παρακολουθεί την ακαδημαϊκή πορεία των παιδιών (εκτός από την εκάστοτε καθηγήτρια); Σε περίπτωση απουσίας του μαθητή, ενημερώνεται ο κηδεμόνας και για την ύλη;

5. Ειδικά για τα “πρωτάκια” ρωτήστε πόση έμφαση δίνεται στη γραφή και στην εξάσκηση τη προφορά . Ζητήστε να σας πουν τι κάνουν οι καθηγήτριες για να γίνει το μάθημα ευχάριστο και να αγαπήσουν τα παιδιά τη γλώσσα. Πόση έμφαση δίνεται σε θέματα πολιτισμού και κουλτούρα ; Ζητήστε να σας παρουσιάσουν τον τρόπο μαθήματος .

6. Σχετικά με τα δίδακτρα, μην μείνετε απλά στο ποσό. Ένα ποσό από μόνο του δεν λέει τίποτα. Ρωτήστε πόσες εβδομάδες και πόσες ώρες διδασκαλία περιλαμβάνει. Πόσα παιδιά θα είναι στο τμήμα. Τι επιπλέον παροχές υπάρχουν (εξάσκηση με κομπιούτερ, δανειστική βιβλιοθήκη, projects, υποστηρικτική διδασκαλία, προετοιμασία για τα αγγλικά του σχολείου). Εκτός από το συνολικό ποσό, σημασία έχει και ο διακανονισμός , δηλαδή σε πόσες δόσεις μπορούν να μοιραστούν τα δίδακτρα. Επίσης αν πληρώνετε χωριστά για την εγγραφή και αν υπάρχει κάποια επιπλέον χρέωση για τις έξτρα δραστηριότητες . Ρωτήστε όλα τα παραπάνω, αλλά όχι μόνο στην αρχή της χρονιά . Ρωτάτε & αξιολογείτε διαρκώς στην πορεία για να βεβαιώνετε πως αυτά που σα είπαν στην αρχή εφαρμόζονται. Πλέον θα έχετε κι εσείς τη δική σας άποψη, παρακολουθώντας τα παιδιά σας !

ΓΙΑΝΝΗΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ Δ/ΝΤΗΣ ΣΠΟΥΔΩΝ EDUPLUS