Αθλητισμός

ΠΣΑΠ: Μιλησαν για τα δικαιώματα του ερασιτέχνη ποδοσφαιριστή

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Την Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016, στην Αθήνα, στα γραφεία του ΠΣΑΠ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μεταξύ του Διοικητικού συμβουλίου του ΠΣΑΠ και εκπροσώπου των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών.

Στην συνάντηση συμμετείχαν από μέρους του ΠΣΑΠ ο πρόεδρος Σάκης Δημόπουλος, ο γραμματέας Κώστας Πούλιος, το μέλος Σταμάτης Συρίγος και ο νομικός σύμβουλος Εμμανουήλ Αλαφραγκής. Από την μεριά των ερασιτεχνών ποδοσφαιριστών ο Δημήτρης Κόμπλας, πρόεδρος του Συνδέσμου Ερασιτεχνών Αχαΐας.

Βασικό θέμα της συνάντησης ήταν η ενημέρωση της κατάστασης των Συνδέσμων Ερασιτεχνών Ποδοσφαιριστών σε Πανελλήνιο επίπεδο και πως μπορεί ο Ερασιτέχνης ποδοσφαιριστής να εκπροσωπείται σε πανελλήνιο επίπεδο, κάτι το οποίο δεν υπήρχε και δεν υπάρχει στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ο ΣΕΠ Αχαΐας με την σύμφωνη γνώμη και άλλων ΣΕΠ ανά την Ελλάδα, πήρε την πρωτοβουλία να κάνει το πρώτο βήμα. Ο ΠΣΑΠ αποδέχθηκε το αίτημα για συνάντηση. Πλέον λόγω της συρρίκνωσης των επαγγελματικών κατηγόριων σε δύο με 34 μόνο ομάδες φέτος και πιθανόν μικρότερο αριθμό τα επόμενα χρόνια, πολλοί επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μπορεί εύκολα να γίνουν μέλη ερασιτεχνικών ομάδων.

Ο ΠΣΑΠ το έχει προβλέψει και έχει δουλέψει πάνω σε αυτό. Ήδη πρώην επαγγελματίες ποδοσφαιριστές έχουν το δικαίωμα να παραμένουν μέλη του εφόσον αγωνίζονται σε ερασιτεχνικές κατηγορίες. Η συνάντηση έγινε σε πολύ καλό κλίμα. Ακούστηκαν απόψεις και από τις δύο πλευρές. Οι ποδοσφαιριστές επαγγελματίες και ερασιτέχνες έχουν πολλά κοινά αλλά έχουν και πολλές ιδιαιτερότητες.

Η συνεργασία μεταξύ επαγγελματιών και ερασιτεχνών μπορεί να βοηθήσει αμφότερα τα μέρη και να αναβαθμίσει τον ποδοσφαιριστή και κατ’ επέκταση το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα υπάρχει συνεχή επικοινωνία και συνεργασία με στόχο το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.