Τοπικά

Το ψήφισμα των Αγροτών Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Διαβάστε αναλυτικά το ψήφισμα των αγροτών της Δυτικής Αχαΐας

” 25.2.2016 συμπληρώνονται 37 ημέρες συνεχούς αγώνα των αγροτών της περιοχής μας εδώ στον κόμβο της Κάτω Αχαΐας. Χαιρετίζουμε τον μεγαλειώδη, πολύμορφο αγώνα των αγροτών όλης της Ελλάδας που εκφράζει την αγωνία όλων μας να μπει επιτέλους τέρμα στον κατήφορο της αγροτικής οικονομίας και να αρχίσουμε πάλι όλοι μαζί κόντρα στα μνημόνια και στις αντιαγροτικές πολιτικές που εφαρμόζονται. Να ξαναδώσουμε ζωή, ελπίδα και αισιοδοξία στα χωριά μας και στους αγρότες μας. Με απόλυτο σεβασμό στις δημοκρατικές διαδικασίες, στις διαφορετικές απόψεις και προσεγγίσεις και αταλάντευτα αντίθετοι σε οποιεσδήποτε κομματικές επιδιώξεις και παραγοντίστικους τυχοδιωκτισμούς συνεχίσαμε και θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε. Δημιουργήσαμε, πιστεύουμε, ένα από τα μαζικότερα και δυναμικότερα μπλόκα της Πελοποννήσου με την συμπαράσταση και των κατοίκων της περιοχής μας, με τρεις δυναμικές παρεμβάσεις με τα τρακτέρ στην Πάτρα και συμμετοχή σε δύο πανελλαδικά συλλαλητήρια στο Σύνταγμα. Παράλληλα, μέσω των ΜΜΕ προσπαθήσαμε όσο πιο αντικειμενικά και υπεύθυνα μπορούσαμε να αναδείξουμε την αναγκαιότητα να πάρει πίσω η κυβέρνηση τα προτεινόμενα εισπρακτικά και φορολογικά μέτρα.
Δυστυχώς, επαληθευτήκαμε στην εκτίμηση που είχαμε, ότι έπρεπε μετά τις 10 πρώτες ημέρες να ξεκινήσουν παράλληλα με τις κινητοποιήσεις και οι διαβουλεύσεις με την κυβέρνηση. Όμως υποχωρήσαμε μπροστά στη λαθεμένη συνδικαλιστική πολιτική που μας επέβαλλαν οι υποτιθέμενοι «στρατηγοί» της Βόρειας Ελλάδας και τα «λιοντάρια».
Αρνούμαστε να μπούμε σε αντιπαράθεση με άλλους αγρότες, ή να τους κάνουμε κριτική γιατί αυτοί που το κάνουν αυτό στο μέσο των κινητοποιήσεων επιδιώκουν τη διάσπαση και την ήττα του αγώνα μας.
Θέλουμε όμως να πούμε για μια ακόμα φορά ότι όλες οι ενέργειες στο μπλόκο μας αποφασίστηκαν δημοκρατικά και το ποιος μας εκπροσωπεί είναι θέμα δικό μας, γι’ αυτό καταδικάζουμε την προσπάθεια καπηλείας ή καθοδήγησης του αγώνα μας από οποιονδήποτε έχει αγροτική ιδιότητα, έναν τίτλο ή μια σφραγίδα.
Η απόφαση για διάλογο με την κυβέρνηση πάρθηκε σχεδόν ομόφωνα και ότι θα μας εκπροσωπήσει ο Ζαφειρόπουλος, ομόφωνα.
Σε αυτό το σημείο, θέλουμε να ευχαριστήσουμε τα ΜΜΕ για την ολόπλευρη στήριξη, προβολή και συμπαράσταση στον αγώνα μας, όμως ζητούμε περισσότερη εμβάθυνση, εξειδίκευση και τεκμηρίωση στο αγροτικό θέμα από νέους ανθρώπους και επιστήμονες που θα μας βοηθήσουν να προχωρήσουμε.
Τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, πρώτον δεν είναι αρκετά, δεύτερον το φορολογικό δεν είναι στη σωστή του βάση, τρίτον δεν μας διαβεβαίωσε ότι θα υλοποιηθούν, τέταρτον δεν μας έδωσε χρονοδιάγραμμα και διαδικασίες για την επεξεργασία μαζί μας και την εφαρμογή των μέτρων.
Γι’ αυτό καλούμε τους αγρότες της Αχαΐας να δυναμώσουν το μπλόκο μας και να συνεχίσουμε μέχρι την τελική νίκη”

Το παραπάνω κείμενο ψηφίστηκε ομόφωνα από τη Γενική Συνέλευση του Μπλόκου Κάτω Αχαΐας