Τοπικά

Γιόρτασαν το πολιούχο τους Αγιο τρύφωνα στα Τσακώνικα (φωτο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με μεγαλοπρέπεια τελέστηκε και φέτος την 1η Φεβρουαρίου στα Τσακώνικα Αχαΐας,  η εορτή του Αγίου  Μάρτυρος Τρύφωνος προστάτου των Τσακώνων.

Την παραμονή της εορτής,  31 Ιανουαρίου 2016,  τελέστηκε  ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός από τον εφημέριο του Ιερού Ναού  αιδεσιμώτατο π. Χαράλαμπο Πανουτσακόπουλο.

Ανήμερα της εορτής του Αγίου χοροστάτησε στον όρθρο  και κατόπιν  λειτούργησε στον Ιερό Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος μετά των διακόνων του,  π. Ιωακείμ  και  π. Δωροθέου, των Αρχιμανδριτών  π. Ειρηναίου Σωτηρόπουλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Μόβρης  και π. Ιωσήφ Μήλια,  του Αρχιερατικού Επιτρόπου Δύμης και Προϊσταμένου του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Κάτω Αχαΐας  π. Απόστολου Δημητροπούλου και των Ιερέων π. Μιχαήλ Μάρκου, εφημέριου του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Καραμεσινεΐκων, του  π. Νικολάου Παρασκευοπούλου,  εφημέριου του Ιερού Ναού Αγίας Παρασκευής Λιμνοχωρίου, και του εφημερίου του Χωριού μας π. Χαραλάμπους Πανουτσακοπούλου.

Ο Πρωτοψάλτης του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Πατρών κ.  Άρης  Μπουχάγιερ, έδωσε το δικό του πανηγυρικό  χρώμα στην ημέρα με την μελωδική του φωνή και την παραδοσιακή απόδοση των ύμνων.

Ο Δήμαρχος Δύμης κ. Χρήστος Νικολάου και ο δημοτικός Σύμβουλος κ.  Βασίλειος Γκοτσόπουλος  τίμησαν με την παρουσία τους την Πανήγυρι.

Πλήθος πιστών παρακολούθησαν με ευλάβεια  τη θεία λειτουργία και έδωσαν ιδιαίτερη προσοχή  στο κήρυγμα του Σεβασμιωτάτου  ο οποίος αναφέρθηκε κατά πρώτον στη ζωή, το έργο και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου μας αλλά και στα όσα βιώνουμε σήμερα τονίζοντας ιδιαίτερα το θέμα της καύσης των νεκρών.

Στο τέλος  προσφέρθηκε ένα μικρό κέρασμα σε όλους  που επιμελήθηκαν οι κυρίες του εκπολιτιστικού συλλόγου.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος ευχαριστεί όλους εκ βάθους καρδίας που τίμησαν με την παρουσία τους και τους εύχετε  υγεία σωματική και ψυχική