Τοπικά

Επιστολή του Συλλόγου Παραλίας Κάτω Αλισσού στο Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Επιστολή για θέματα που αφορούν την ευρύτερη περιοχή απέστειλε ο Σύλλογος Παραλίας Κάτω Αλισσού , προς τον Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας Χρήστο Νικολάου. Αναλυτικά :  

Κύριε δήμαρχε, σας αποστέλλουμε αυτή την επιστολή για να σας επισημάνουμε δυο σοβαρά θέματα που αφορούν το τοπικό μας διαμέρισμα του Κάτω Αλισσού.

  1. Εδώ και ένα μήνα περίπου μπήκαν στην είσοδο του χωριού, μετά από αίτημα μας στο περιφερειακό Διευθυντή της ΔΕΗ κύριο Σπύρο Μυλωνά και συνεννοήσεων με την πρόεδρο του ΤΔ Κάτω Αλισσού τοποθετήθηκαν στην είσοδο του χωριού όπως ερχόμαστε από Κάτω Αχαΐα από το παλαιό δρόμο τέσσερις κολώνες. Αυτές οι κολώνες μαζί με τον ηλεκτροφωτισμό που πρέπει να τοποθετηθεί  φυσικά είναι σοβαρό ζήτημα για τους κατοίκους γιατί αυτό το σημείο είναι πολύ σκοτεινό και υπάρχει κίνδυνος και φόβος τις βραδινές ώρες στους κατοίκους που διέρχονται από το σημείο ή πεζοί ή διερχόμενοι.

Κύριε δήμαρχε η ηλεκτροδότηση και το κατάλληλο υλικό για τον ηλεκτροφωτισμό γνωρίζουμε ότι δεν είναι τόσο κοστοβόρο και η επίλυση αυτού του ζητήματος τώρα βέβαια που έγινε και η αρχή θα λύση ένα πάγιο αίτημα των κατοίκων του Κάτω Αλισσού.

  1. Στην οδό Σκαλτσά στην Παραλία Κάτω Αλισσου υπάρχει ένας δρόμος 150 μέτρων που ήταν σε πολύ κακή κατάσταση και κατοικούν πάνω από 12 οικογένειες μόνιμα. Πριν 25 ήμερες περίπου μηχανήματα του δήμου σας ήρθαν να επισκευάσουν αυτό το δρόμο και να τον χαλικοστρωσουν, έτσι ελπίζαμε και εμείς ικανοποιημένοι ότι αυτό το σοβαρό πρόβλημα που υποβάθμιζε την ποιότητα ζωής των κατοίκων μας να κυκλοφορούν μέσα στο χειμώνα μέσα στη λάσπη λύνεται. Αλλά κύριε Δήμαρχε ξαφνικά είδαμε τα μηχανήματα να αποχωρούν ενώ είχαν κάνει μόνο περίπου 50 μέτρα και ο άλλος δρόμος κύριε δήμαρχε να παραμένει ημιτελές και να ακούγονται δυσμενή σχόλια για την δημοτική αρχή αλλά και οι κάτοικοι που μένουν στον υπόλοιπο αυτό δρόμο να νιώθουν αδικημένοι.

Κύριε Δήμαρχε ο υπόλοιπος δρόμος θέλει ξύσιμο του οδοστρώματος και χαλικόστρωση εκεί που χρειάζεται. Ακόμα χρειάζεται λίγο χαλικόστρωση στον δρόμο του κάμπινγκ πανόραμα παραπλεύρως γιατί τώρα με τις βροχές τα ανωτέρω σημεία λιμνάζουν ακόμα πριν αρχίσει πάλι η κακοκαιρία χρειάζεται να ανοίξουν και τα αυλάκια που γνωρίζει η πρόεδρος του ΤΔ για να αποφύγουμε τις πλημμύρες. Πιο έντονο είναι το πρόβλημα στην παραλία του χωριού όπου υπάρχουν 2 με 3 σημεία.

Κύριε Δήμαρχε σας ενημερώνουμε και πιστεύουμε ότι τα ανώτερο είναι πράγματα αυτονόητα φωτισμός, οδοποιία, καθαρισμός αυλακιων. Είναι θέματα που δεν στοιχίζουν τουλάχιστον μεγάλο κόστος και καλυτερεύουν τις συνθήκες της ποιότητας ζωής των κατοίκων μας. Αναμένουμε για τα ανωτέρω πιστεύουμε στην ευαισθησία σας και ευελπιστούμε ότι πολύ σύντομα θα δώσετε τις κατάλληλες εντολές σας στους προϊσταμένους των υπηρεσιών σας ώστε να επιλυθούν τα δίκαια των αιτήματων μας και να μην διαιωνίζονται για πολύ μεγάλη χρονική περίοδο