Αθλητισμός

Ολα έτοιμα για το RUN GREECE – αναλυτικά το πρόγραμμα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο Σ.Ε.Γ.Α.Σ. – Ένωση Αθλητικών Σωματείων Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελοποννήσου με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας – Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και το Δήμο Πατρέων, διοργανώνουν και φέτος αγώνες δρόμου σε δημόσια οδό με την επωνυμία «RUN GREECE Πάτρα» – Αγώνες πόλης για όλους.

Στόχος των αγώνων είναι η χαρά της συμμετοχής, η βελτίωση της ψυχικής και σωματικής υγείας, η κοινωνικοποίηση των συμμετεχόντων, αλλά και η γνωριμία τους με το κέντρο της πόλης της Πάτρας. Ο αγώνας αυτός έχει και ιδιαίτερο κοινωνικό χαρακτήρα. Μέσα από το πρόγραμμα, «Τρέχουμε όλοι για καλό σκοπό», οι διοργανωτές θα προσφέρουν χρήματα για Κοινωνικές Δράσεις του Δήμου της πόλη μας.

Παράλληλα, μπορούμε όλοι να βοηθήσουμε, οικογένειες απόρων μαθητών της πόλης μας, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα σίτισης που υλοποιούν οι Κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου μας (Κ.Ο.ΔΗ.Π), σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη. Κάθε μαθητής – δρομέας, αλλά και οποιοσδήποτε άλλος συμμετέχει στον αγώνα, μπορεί και θα το επιθυμούσαμε να προσφέρει τρόφιμα για το σκοπό αυτό.

Το Σάββατο 10 Οκτωβρίου, κατά την προσέλευσή του στο Κέντρο Παραλαβής του Αριθμού Συμμετοχής στο Κλειστό προπονητήριο Στίβου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, της Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Τέρμα Ηλέκτρας (από 10.00 έως 20.00), μπορεί να παραδώσει στους εθελοντές που θα βρίσκονται εκεί, κάποια από τα παρακάτω τρόφιμα,

ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ , ΦΡΥΓΑΝΙΕΣ – ΖΑΧΑΡΗ , ΜΑΡΜΕΛΛΑΔΕΣ – ΜΕΡΕΝΤΑ, ΖΥΜΑΡΙΚΑ – ΡΥΖΙ, ΟΣΠΡΙΑ

“Όλοι μαζί μπορούμε να βοηθήσουμε τους μαθητές που τα έχουν ανάγκη”

Οι αγώνες θα διεξαχθούν την Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015 στην Πάτρα και θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την Δημόσια τηλεόραση σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

10.00΄: Αγώνας Δρόμου 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2003 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες).

11.30΄: Αγώνας Δρόμου 5 χλμ. Ανδρών–Γυναικών (Από έτος γέννησης 2003 και μεγαλύτεροι/μεγαλύτερες).

11.33΄: Αγώνας Παιδιών 850μ. Αγοριών και Κοριτσιών (Μαθητών/τριών Δημοτικών Σχολείων Ε΄ και ΣΤ΄τάξη γεν. το 2004 & 2005).

Η εκκίνηση και ο τερματισμός για τις δύο πρώτες κατηγορίες θα είναι στην Πλατεία Γεωργίου Α.

ΔΙΑΔΡΟΜΗ: Εκκίνηση από κέντρο Πλατείας Γεωργίου Α΄, έξοδος από πλατεία διαγώνια αριστερά και είσοδος στην οδό Κορίνθου – Αγίας Σοφίας – Κωνσταντινουπόλεως – Μαιζώνος – περιμετρικά του κάτω μέρους της πλατείας Γεωργίου – Μαιζώνος – Παπαφλέσσα – Κορίνθου – περιμετρικά του επάνω μέρους της πλατείας Γεωργίου και στροφή αριστερά για τερματισμό επί της πλατείας στο ίδιο σημείο που έγινε και η αφετηρία της κούρσας.

Για τα 10 χλμ. Ανδρών–Γυναικών θα γίνουν δύο στροφές.

Όλοι οι συμμετέχοντες πρέπει να βρίσκονται στην Πλατεία Γεωργίου Α΄ τουλάχιστον 1 ώρα πριν από την ώρα εκκίνησης του αγωνίσματός τους.

Ο Αγώνας Παιδιών για μαθητές-μαθήτριες Δημοτικών Σχολείων Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης (850μ.), εκκίνηση από Κορίνθου & Τριών Ναυάρχων και τερματισμός στην Πλατεία Γεωργίου Α΄, έχει στόχο να μυήσει τους μικρούς μαθητές και αυριανούς αθλητές στη χαρά της άσκησης και του αθλητισμού και η συμμετοχή τους προσφέρεται δωρεάν από τους διοργανωτές.

Δεν θα υπάρχει κατάταξη-χρονομέτρηση και ο αγώνας δεν είναι ανταγωνιστικός.

Μπορούν να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά τρέχοντας με το δικό τους ρυθμό τη διαδρομή των 850μ.

Σε αυτόν τον αγώνα Νικητές είναι όλοι όσοι βρεθούν στη γραμμή εκκίνησης.

Η δήλωση συμμετοχής γίνεται σύμφωνα με τη συνημμένη ονομαστική κατάταξη από κάθε σωματείο, και με την ευθύνη του, όπου θα αναφέρεται το ονοματεπώνυμο του παιδιού, το πατρώνυμο, το έτος γέννησης και η τάξη του σχολείου ή ο φορέας προέλευσης. Η κατάσταση αυτή θα συνοδεύεται με την ατομική αίτηση εγγραφής του κάθε παιδιού υπογεγραμμένη από τον κηδεμόνα του.

Όσα από τα σωματεία, καταθέσουν τις δηλώσεις συμμετοχής τους το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου θα παραλάβουν τον αριθμό τους με τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμό τους.

Όσοι εγγραφούν από 1 Οκτωβρίου, μέχρι και 7 Οκτωβρίου,(αν υπάρχουν κενές θέσεις συμμετοχής) θα παραλάβουν αριθμό συμμετοχής και θα τρέξουν, αλλά χωρίς να είναι τυπωμένο επάνω το ονοματεπώνυμό τους.

ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΤΩΝ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: από Δευτέρα έως και Παρασκευή.

– ΜΕΓΑΡΟ ΛΟΓΟΥ & ΤΕΧΝΗΣ (ισόγειο), (από 10.00 έως 14.00 & 18.00 έως 21.00).

– Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Κλειστό προπονητήριο Στίβου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας (από 09.00 έως 14.00 και 17.00 έως 20.00). Τηλ.& Φαξ: 2610 31 31 38 & Τηλ. 2610 32 02 03.

ΚΕΝΤΡΟ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΑΡΙΘΜΩΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:

– Γραφείο Ε.Α.Σ. Σ.Ε.Γ.Α.Σ. Βόρειας Πελ/σου, Κλειστό προπονητήριο Στίβου ΛΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, Τέρμα Ηλέκτρας το ΣΑΒΒΑΤΟ 10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ (από 10.00 έως 20.00). Τηλ.: 2610 31 31 38 & 2610 32 02 03.

Η παραλαβή των αριθμών θα γίνεται μόνο τη συγκεκριμένη ημέρα και ώρες από το Προπονητήριο Λαδόπουλου.

Την παραλαβή μπορεί να κάνει συνολικά για κάθε σωματείο ο προπονητής ή και εκπρόσωπος του συλλόγου ή και ατομικά το κάθε παιδί.

Α) Για όσους επιλέξουν να συμμετάσχουν στους Αγώνες Δρόμου 5 ή 10 χλμ. και είναι ηλικίας 13 μέχρι 18 ετών (γεν. το 1997 – 2002 και σε αυτούς η συμμετοχή προσφέρεται δωρεάν με την προϋπόθεση ότι θα κάνουν ομαδική εγγραφή (τουλάχιστον 10 άτομα μαζί).

Για όσους συμμετάσχουν στους Αγώνες Δρόμου 5 ή 10 χλμ. και είναι ηλικίας από 19 ετών (έτος γέννησης 1996 και μεγαλύτεροι/ μεγαλύτερες) υπάρχει συμβολική συνδρομή συμμετοχής πέντε (5) ευρώ.

Β) Για όλους τους συμμετέχοντες στους Αγώνες Δρόμου 5 ή 10 χλμ. ή τον Αγώνα Παιδιών τα κέντρα, οι ημερομηνίες κατάθεσης αιτήσεων εγγραφής και η παραλαβή αριθμών κ.λ.π. αναφέρονται παραπάνω. Επίσης στους Αγώνες Δρόμου 5 και 10 χλμ. γίνονται και ατομικές αιτήσεις εγγραφής online μέσω της ιστοσελίδας www.run-greece.gr

Γ) Στους συμμετέχοντες θα δίνονται:

– Προσωπικός αριθμός (με το όνομα του τυπωμένο, εφ’ όσον εγγραφεί έγκαιρα), με ενσωματωμένο τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης (στα 5 και 10 χλμ.)

– Τσάντα διαχείρισης ρουχισμού και Αυτοκόλλητο με τον ίδιο προσωπικό αριθμό

– Έντυπο με σημαντικές Τεχνικές Οδηγίες για τη διοργάνωση

– Αναμνηστικό Μετάλλιο για όλους όσους τερματίσουν

– Υγρά και φρούτα κατά τη διάρκεια και μετά το τέλος του αγώνα.