Τοπικά

PICK Patras: Συνέντευξη Τύπου λίγο πριν την «καρό σημαία»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το μεσημέρι της Τρίτης 29 Σεπτεμβρίου, η Οργανωτική Επιτροπή και οι εκπρόσωποι φορέων που στηρίζουν τη διοργάνωση παρεχώρησαν συνέντευξη Τύπου, λίγες ημέρες πριν πέσει η «καρό σημαία» για το 7ο Διεθνές Σιρκουί Καρτ.

Στη διάρκεια της συνέντευξης, εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής επισημάνθηκε η βαρύτητα που δόθηκε για τα μέτρα ασφαλείας των αγώνων, τόσο για τους διαγωνιζόμενους, όσο και για τους θεατές, ενώ οι εκπρόσωποι φορέων επεσήμαναν τα πολλαπλά αναπτυξιακά και οικονομικά οφέλη της διοργάνωσης για την πόλη της Πάτρας, όπως επίσης και την ανάγκη συνεργασίας για τη καθιέρωση κι άλλων σημαντικών εκδηλώσεων στην κατεύθυνση ενίσχυσης του θεματικού τουρισμού.

ΓΡ. ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ: Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΛΑ ΓΙΑ ΤΟ PICK

Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, Γρηγόρης Αλεξόπουλος, ανέφερε ότι το Διεθνές Σιρκουί Καρτ είναι ένα σημαντικό αγωνιστικό, πολιτιστικό και κοινωνικό γεγονός που η επιτυχία του αποδεικνύεται από τα επτά συνεχόμενα χρόνια της διοργάνωσής του. Ανέφερε πως θεμελιώθηκε από την αγάπη των επισκεπτών, καθώς πρόκειται για μία πολύπλευρη διοργάνωση, η οποία «ζωντανεύει» την Πάτρα. «Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος προάγει και ενθαρρύνει τέτοιες προσπάθειες και είμαστε υπερήφανοι που η Ελλάδα όταν μιλά για την Πάτρα, εκτός από το Καρναβάλι αναφέρεται και στο PICK», τόνισε και προσέθεσε πως ο θεσμός των καρτ εκτός των άλλων δίνει και το έναυσμα στα νέα παιδιά να ασχοληθούν με το μηχανοκίνητο αθλητισμό. «Τα χαμόγελα των μικρών παιδιών είναι το πιο ελπιδοφόρο και ενθαρρυντικό στοιχείο της διοργάνωσης. Η Πάτρα έχει καταστεί σε μικρό Μονακό της Ελλάδος, το οποίο πρέπει να συνεχίσουμε και σ’ αυτή την προσπάθεια η Περιφέρεια θα είναι αρωγός», τόνισε.

Τ. ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ: ΞΕΧΩΡΙΣΤΗ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ

Ξεχωριστό χαρακτήρισε το διήμερο της διοργάνωσης και ο Βοηθός Δημάρχου για θέματα αθλητισμού, Τάκης Πετρόπουλος, αναφέροντας «η αδρεναλίνη ανεβαίνει στα ύψη. Το ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του μηχανοκίνητου αθλητισμού είναι ο συνδυασμός του ήχου και της εικόνας. Ένας ήχος διεισδυτικός και επιβλητικός που ανταποκρίνεται στην προσπάθεια της στιγμής, δηλαδή στην προσπάθεια του οδηγού. Εύχομαι ο καιρός να είναι σύμμαχος το Σαββατοκύριακο. Ο Δήμος επιμένει στην ασφάλεια των αγώνων και σαν θεατής μπορώ να πω ότι έχω διαπιστώσει ότι κάθε χρόνο τα μέτρα αυξάνονται. Το PICK είναι ένας σημαντικός θεσμός για την πόλη, γι’ αυτό και ο Δήμος φρόντισε να παραχωρήσει δωρεάν όλους τους απαιτούμενους χώρους για τη διοργάνωσή του».

 Γ. ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Στη συνέντευξη παρέστη ως εκπρόσωπος του ΑΟΠ, η Γεωργία Παπαγεωργίου, η οποία αναφέρθηκε στα μέτρα ασφαλείας τόσο για τους διαγωνιζόμενους, όσο και για τους θεατές. Ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών είναι από τους κύριους διοργανωτές του Διεθνούς Σιρκουί, διασφαλίζοντας με το έμπειρο τεχνικό του προσωπικό, αλλά και τους εθελοντές του την ασφαλή διεξαγωγή των αγώνων.

 ΠΛ. ΜΑΡΛΑΦΕΚΑΣ: ΤΟ PICK ANOΙΓΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και Διευθυντής Μάρκετινγκ της «Λουξ», Πλάτωνας Μαρλαφέκας, τόνισε «σαν εκπρόσωπος της Λουξ θέλω να σας πω ότι η εταιρεία στο πλαίσιο της συνέχειας και συνέπειας λόγων και έργων στηρίζει εδώ και επτά χρόνια το Διεθνές Σιρκουί Καρτ, το οποίο δίνει μία ξεχωριστή νότα στην Πάτρα» και προσέθεσε «σαν πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐα, πιστεύω ότι τοPICK είναι μία διοργάνωση που εμπλέκει όλους τους τοπικούς φορείς και τα αποτελέσματα είναι θετικά. Αυτό ακριβώς αποδεικνύει πως όταν οι τοπικοί φορείς συνεργαζόμαστε υπάρχουν μόνο οφέλη. Το PICK ανοίγει το δρόμο και άλλες ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Θέλουμε κάθε μήνα σ’ όλη την Αχαΐα να υπάρχει ένα ημερολόγιο εκδηλώσεων που θα καταστήσει το Νομό επίκεντρο του θεματικού τουρισμού. Μόνο μέσω τέτοιων διοργανώσεων μπορούμε να προσελκύσουμε κόσμο». Ο κ. Μαρλαφέκας ευχαρίστησε την οργανωτική επιτροπή, ενώ αναφέρθηκε και στην ΟΜΑΕ η οποία κατέταξε το PICK στο ίδιο επίπεδο με τη μεγάλη ιστορική διοργάνωση του Ράλι Ακρόπολης.

 ΕΝΕΡΓΟΣ ΣΤΗΡΙΞΗ

Εκ μέρους των χορηγών, παρευρέθηκαν στη συνέντευξη ο εκπρόσωπος της MED FRIGO, Κώστας Σπανός και ο Χαράλαμπος Ανδρικόπουλος εκ μέρους των S/M AΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ. «Η MED FRIGO εδρεύει, αναπτύσσεται και δραστηριοποιείται στην Πάτρα. Ένα γνωμικό που λέμε και στην εταιρεία μας είναι πως ζούμε όλοι κάτω από τον ίδιο ουρανό και βλέπουμε διαφορετικό ορίζοντα. Νομίζω ότι έχει έλθει η ώρα να δούμε έναν κοινό ορίζοντα», τόνισε ο κ. Σπανός αναφερόμενος στην ανάγκη συνεργασίας, ενώ ο κ. Ανδρικόπουλος επεσήμανε πως «Tα S/M AΝΔΡΙΚΟΠΟΥΛΟΣ στηρίζουν και συμμετέχουν στο 7ο PICK LOUX COLA, το οποίο έχει θετικό πρόσημο για την πόλη σε όλους τους τομείς».

Κ. ΚΑΠΕΤΑΝΑΚΗΣ: ΕΧΕΙ ΑΝΟΙΞΕΙ ΦΤΕΡΑ

Η συνέντευξη έκλεισε με τη σύντομη τοποθέτηση του προέδρου της Οργανωτικής Επιτροπής, Κυριάκου Καπετανάκη, ο οποίος έκανε μία σύντομη αναδρομή των ενεργειών που έγιναν για την ασφάλεια και την επιτυχία της διοργάνωσης, ενώ εξέφρασε την πεποίθηση πως το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα είναι σύμμαχος του κόσμου και των διαγωνιζόμενων. Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσοι έχουν ενεργό εμπλοκή στη διοργάνωση του PICK, απευθύνοντας παράλληλα, κάλεσμα σε όλο τον κόσμο να βρεθεί το διήμερο στην καρδιά της Πάτρας και να απολαύσει τις αγωνιστικές κι άλλες εκδηλώσεις.

Τέλος, η δημοτική σύμβουλος Πατρέων, Βίβιαν Σαμούρη, η οποία από την πρώτη στιγμή στήριξε τη διοργάνωση, ανέφερε πως «Tο PICK αποδεικνύει κάθε φορά τον αναπτυξιακό του χαρακτήρα. Πρέπει να έχει δίπλα του όλους τους φορείς, αλλά και όλη την πόλη, γιατί μία τέτοια διοργάνωση αποδίδει μόνο οφέλη και μάλιστα, σε μια δύσκολη περίοδο, όπως αυτή που διανύουμε. Αυτό που έχουν καταφέρει όλα αυτά τα χρόνια οι διοργανωτές, την προβολή της Πάτρας μέσω του μηχανοκίνητου αθλητισμού, αυξάνει την επισκεψιμότητα που τόσο έχει ανάγκη η τοπική οικονομία και κοινωνία».

 ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΔΡΑΣΕΙΣ

Το συντονισμό της συνέντευξης, είχε η δημοσιογράφος Ρούλα Στίγκα, η οποία αφού ανέφερε πως το παρών στο 7ο PICK LOUX COLA θα δώσουν Έλληνες και ξένοι οδηγοί, οι οποίοι ήδη «ζεσταίνουν» τις μηχανές τους και προετοιμάζονται για ένα «καυτό» διήμερο, τόνισε πως η Οργανωτική Επιτροπή έχοντας ως σταθερή της επιδίωξη την αναβάθμιση της διοργάνωσης, εκτός από το αγωνιστικό κομμάτι, δίνει κι εφέτος ιδιαίτερη έμφαση στις παράλληλες εκδηλώσεις που θα μαγνητίσουν τα βλέμματα των θεατών και θα προσελκύσουν ακόμη περισσότερους επισκέπτες.

Στο επίκεντρο μάλιστα, των ψυχαγωγικών εκδηλώσεων είναι η συναυλία με τους Μaster Tempo  και την  Κατερίνα Στικούδη, που το βράδυ του Σαββάτου θα χαρίσουν στο κοινό μία εκρηκτική βραδιά.

Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν επιδείξεις, ακροβατικά με μηχανές και αυτοκίνητα που «κόβουν» την ανάσα, οχήματα αντίκες, και άλλα.

Μεταξύ άλλων στο 7ο P.I.C.K. Λουξ Cola το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει και να θαυμάσει από κοντά την αγωνιστική Ferrari 458 Challenge, τη μοναδική που υπάρχει στην Ελλάδα, που θα έχει και το ρόλο του safety car (πλοηγός) του αγώνα όπως επίσης και άλλα super cars. Παράλληλα θα απολαύσει «φιγούρες» δρόμου από τους οδηγούς του club «Delta Integrale Hellenic».

Το «Λουξ Cola in action park» θα λειτουργήσει κι εφέτος το διήμερο στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της πλατείας Γεωργίου, δίνοντας τη δυνατότητα στους επισκέπτες του να διασκεδάσουν και να πάρουν μέρος σε διαδραστικά παιχνίδια κι άλλες δραστηριότητες.

Στη διάρκεια του διημέρου, όμως,  αγωνιστικά οχήματα που σε λίγες ημέρες θα πάρουν μέρος στο Ράλι Ακρόπολης αναμένεται να «παρελάσουν» στις πίστες των καρτ, χαρίζοντας ένα υπέροχο θέαμα.

Επίσης, στο 7ο P.I.C.K. Λουξ Cola για πρώτη φορά συμμετέχει η ΦΙΛ.Π.Α. μέσω της οποίας οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν εντυπωσιακά οχήματα- αντίκες και το κέντρο της Πάτρας θα γεμίσει εικόνες μιας άλλης εποχής.

Πιστοί στην παράδοση, οι Αποστόλης και Γιάννης Παπαλεξόπουλος της ομάδας «Frenzy drift team»  θα παρουσιάσουν ένα μοναδικό Drift Show. Από τη φετινή διοργάνωση δεν θα μπορούσε να λείπει και η ακροβατική ομάδα «Arrepiado» από την Πορτογαλία, ενώ ιδιαίτερο τόνο θα δώσουν τα μονοθέσια οχήματα- Formula των Πανεπιστημίων Πατρών, Θεσσαλίας καθώς και του ΤΕΙ Πειραιά.

Και επειδή η αδρεναλίνη είναι γένους θηλυκού δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν οι Formula Gloria.

Να σημειωθεί, πως στο 7ο P.I.C.K. Λουξ COLA οι διοργανωτές εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους με τη Φωτογραφική Λέσχη Πάτρας «ΗΔΥΦΩΣ», η οποία θα παρουσιάσει έκθεση φωτογραφίας με χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από τις προηγούμενες διοργανώσεις του P.I.C.K.

 ΑΠΕΥΘΕΙΕΣ ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΝΟVA OFFICIAL BROADCASTER ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

Όπως κάθε χρόνο οι αγώνες θα προβληθούν κι εφέτος  ταυτόχρονα, από την πρωτοποριακή υπηρεσία Nova GO και μέσω του Web TV του www.Novasports.gr και θα είναι διαθέσιμοι για συνδρομητές Forthnet / NOVA. Παράλληλα, οι αγώνες θα μεταδοθούν το ίδιο βράδυ σε επανάληψη από το Novasports 4 στις 20:00.

Διοργανωτές  του 7ου P.I.C.K. ΛΟΥΞ COLA είναι η Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού Ελλάδος (ΟΜΑΕ) και ο Αυτοκινητιστικός Όμιλος Πατρών (ΑΟΠ), συνδιοργανωτές είναι ο Δήμος Πατρέων, η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου Δ. Ελλάδος και Ιονίων Νήσων, ενώ τέλος αρωγοί αυτής της προσπάθειας είναι το Επιμελητήριο Αχαΐας και ο Οργανισμός Λιμένος Πατρών (Ο.Λ.ΠΑ.).

loux-cola-press-1 loux-cola-press-4 loux-cola-press-5