Τοπικά

Γιώργος Αλεξανδρόπουλος – Ολο το χρονικό της τραγωδίας

Γιώργος Αλεξανδρόπουλοσ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Κι όμως ήταν κολλητοί φίλοι !!!

Παγωμένη είναι η κοινωνία της Δυτικής Αχαΐας όπου ο Γιώργος Αλεξανδρόπουλος έπεσε νεκρός το απόγευμα της Κυριακής στο προαύλιο του 2ο Δημοτικού Σχολείου Κάτω Αχαΐας.

Ο άτυχος 17χρονος Γιώργος Αλεξανδρόπουλος και θύτης ο 15χρονος N.Δ. ήταν κολλητοί φίλοι. Αυτό μαρτυρούν και οι μέχρι προ δύο μηνών φωτογραφίες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οι δύο φίλοι περνούσαν αρκετές στιγμές μαζί.  Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως ο 15χρονος φαίνεται πως κάποια στιγμή άρχισε να ενοχλεί την αδελφή αλλά και την κοπέλα του θύματος.

Ο 15χρονος συναντήθηκε με το θύμα λίγο πριν το μοιραίο γεγονός και είχαν έντονο λεκτικό διαπληκτισμό. Ο δράστης έφυγε από το σημείο αρκετά εκνευρισμένος και σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες άφησε απειλητικά υπονοούμενα. Επέστρεψε με το αυτοκίνητο του θείου του, έχοντας μαζί του και την καραμπίνα. Το θύμα μόλις αντιλήφθηκε τον 15χρονο με την καραμπίνα ξεκίνησε να τρέχει. Προσπάθησε να πηδήξει τα κάγκελα για να μπει στον προαύλιο χώρο του σχολείου, όμως δεν πρόλαβε καθώς πυροβολήθηκε από απόσταση 10 μέτρων.

Την ώρα εκείνη στο χώρο βρίσκονταν αρκετά παιδιά που έπαιζαν στο προαύλιο του σχολείου. Ο δράστης αμέσως μετά το συμβάν παραδόθηκε στην Αστυνομία και ανέφερε το μοιραίο γεγονός. Στο σημείο έσπευσε άμεσα ασθενοφόρο. Μετέφερε αρχικά τον άτυχο νεαρό στο κέντρο υγείας Κάτω Αχαΐας και στη συνέχεια στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείου Ρίου.

Ο 17χρονος έφερε βαρύτατα  τραύματα στην κοιλιακή και θωρακική χώρα και συγκεκριμένα κάκωση θώρακος, καρδιάς και ήπατος. Υποβλήθηκε άμεσα σε χειρουργείο και χρειάστηκε να γίνει μετάγγιση αίματος λόγω ακατάσχετης αιμορραγίας. Οι γιατροί έκαναν ότι ήταν ανθρωπίνως δυνατόν για να κρατήσουν στη ζωή τον 17χρονο αλλά δυστυχώς περίπου στις 11 το βράδυ κατέληξε.

Ο δράστης υποστήριξε στους Αστυνομικού πως δεν είχε πρόθεση να πυροβολήσει το θύμα, αλλά να το εκφοβίσει.

Η κηδεία του 17χρονου Γιώργου Αλεξανδρόπουλου, θα γίνει την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου.