Αθλητισμός

Συνέντευξη με την Βάσια Μητροπούλου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μπορεί  να είναι μόλις  15 ετών αλλά έχει καταφέρει να στρέψει τα βλέμματα του Πατραϊκού βόλεϊ  πάνω  της. 

Η Βάσια  Μητροπούλου, κόρη του Παύλου Μητρόπουλου της παλιάς δόξας του ποδοσφαιριστή της Αχαϊκής και της Όλγας Μητροπούλου και αδερφή του ταλαντούχου ποδοσφαιριστή της Αχαϊκής Μίλτου Μητρόπουλου, συνεχίζει την αθλητική κουλτούρα της οικογένειας σε ένα άλλο σπορ, αυτό της Πετοσφαίρισης.  Ξεκίνησε από τα Αστέρια Αχαΐας και μέσα σε 3 χρόνια κατάφερε να αγωνιστεί στην Παναχαϊκή, όπου διέπρεψε την σεζόν 2014-2015 στα Πρωταθλήματα Κορασίδων και Παγκορασίδων και  έγινε θέμα συζήτησης σε πολλές ομάδες. Αυτό δεν άφησε  άπραγη την ομάδα του Απόλλων Πατρών, όπου ζήτησαν να εντάξουν την νεαρή αθλήτρια στο δυναμικό τους. Η Βάσια Μητρόπουλου πλέον αριθμεί στα 15 της χρόνια 3 διαφορετικές ομάδες στο βιογραφικό της Αστέρια Αχαΐας, Παναχαϊκή και Απόλλων Πατρών με το μέλλον να διαγράφεται λαμπρό μπροστά της.

Το westcity.gr  βρήκε την Βάσια Μητροπούλου μίλησε μαζί σε μια απολαυστική συνέντευξη.

W.C: Πώς ξεκίνησες το βόλευ;

Β.Μ.: Άρχισα να ασχολούμαι με το βόλεϋ το 2011 σε ηλικία 11 χρονών από τα Αστέρια Αχαΐας, που έφεραν για πρώτη φορά ακαδημίες βόλεϋ στη πόλη μου.

W.C.: Το κεφάλαιο ΑΣΤΕΡΙΑ ΑΧΑΪΑΣ;

B.M.:  Τα Αστέρια Αχαΐας ήταν η πρώτη ομάδα και για αυτό πάντα θα έχει μια ξεχωριστή θέση στη καρδιά μου. Αν δεν είχε δημιουργηθεί η ομάδα βόλεϋ των Αστεριών ίσως να μην είχα ασχοληθεί με αυτό το άθλημα. Οι άνθρωποι του σωματείου κάνουν σπουδαία δουλειά και στηρίζουν πολύ τους αθλητές τους όπως και εμένα.

W.C.: Από τα ΑΣΤΕΡΙΑ στην ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, μίλησέ μας για την μετάβαση σου στην Πατρινή ομάδα

Β.Μ.: Μετά από 4 χρόνια παραμονής στα Αστέρια Αχαΐας μου προτάθηκε από τον προπονητή μου να πάω στο σωματείο της Παναχαϊκής την οποία αποδέχτηκα αφού ήταν ένα μεγάλο βήμα για εμένα. Έπαιξα ένα χρόνο ως ακραία με πολύ καλές συμπαίκτριες  που στην πορεία έγιναν και πολύ καλές μου φίλες.

W.C.:  Τώρα ο Απόλλωνας Πατρών,  πως βρέθηκες στην ομάδα ;

Β.Μ. Φέτος μου έγινε μια πρόταση απ την ομάδα του Απόλλωνα , η διοίκηση και το team του βόλεϊ του Απόλλωνα ήρθαν σε επαφή με τους ανθρώπους  των Αστεριών όπου ανήκω και σε συνεργασία  με τους γονείς μου πήραμε την απόφαση,  η οποία για μένα είναι μεγάλη τιμή, αφού όλοι γνωρίζουν την Ιστορία αυτής της Ομάδας. Γνωρίζοντας τις υποχρεώσεις μου απέναντι σ αυτό το ιστορικό σωματείο, θα κάνω ότι καλύτερο μπορώ, ώστε να τους δικαιώσω που με επέλεξαν.

W.C. : Πες μας για τους επόμενους στόχους σου;

Β.Μ. :  Επειδή εαν δεν βάλεις στόχους στη ζωή σου δεν πρόκειται να καταφέρεις τίποτα, εγώ έχω βάλει ήδη τους δικούς μου. Αρχικά θέλω να εισαχθώ στην Γυμναστική Ακαδημία και να συνεχίσω το βόλεϋ. Αν τα καταφέρω θα ήθελα να παίξω σε μία ομάδα κατηγορίας Α1, ενώ το κρυφό μου όνειρο είναι να αγωνιστώ με τα γαλανόλευκα της Εθνικής Ομάδος.

W.C. : Εχεις Χόμπυ, πως θα συνδυάζεις τα μαθήματα με το βόλεϋ;

Β.Μ. : Το χόμπι μου είναι να παίζω βόλεϋ και το καλοκαίρι beach volley. Φέτος θα πάω 1η Λυκείου και θα είναι πιο δύσκολα αφού θα πρέπει να ασχοληθώ περισσότερες ώρες με τα μαθήματα μου, επειδή όμως ‘’τα αγαθά κόποις κτώνται’’  θα προσπαθήσω πολύ ώστε να τα καταφέρω το ίδιο καλά και στο σχολείο και στη νέα μου ομάδα.

W.C. : Νιώθεις την ανάγκη να ευχαριστήσεις κάποιον;

Β.Μ. : Την οικογένεια μου σίγουρα, ξεκινώντας 4 χρόνια πριν τον προπονητή μου Κυριάκο Κοκόλα ο οποίος είναι ένας ξεχωριστός άνθρωπος γα εμένα και ότι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα παικτικά το οφείλω σε αυτόν, έχει κάνει θυσίες για εμένα που δεν θα τις ξεχάσω ποτέ. Θέλω να ευχαριστήσω το Δ.Σ. των Αστεριών Αχαΐας κ’ ιδιαίτερα τον υπεύθυνο του βόλεϋ Τσάμη Θάνο ο οποίος είναι δίπλα μου και με στηρίζει σε κάθε μου επιλογή. Τέλος ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους του Απόλλων Πατρών και συγκεκριμένα τους προπονητές κ. Χριστόπουλο Γεώργιο και Καράβολα Χρήστο που με επέλεξαν δίνοντας μου την ευκαιρία  να γίνω μέλος της οικογένειας του Απόλλων Πατρών.

W.C. : Βάσια το westcity.gr σου εύχεται κάθε επιθυμία και στόχος σου, να γίνει πραγματικότητα. Είσαι ένα Αχαγιωτόπουλο που οφείλουμε να στηρίζουμε. Καλή σεζόν!!!

11844210_1474795982838761_772073061_n 11850963_1474795986172094_755620640_n 11857501_1474795922838767_1506013878_n 11857767_1474795912838768_1558765276_n mitropoulou-2 mitropoulou-3