Τοπικά

Σύλλογος ΕΛ.Α.Δ.Α. : απεχθές το θέαμα σφαγείων στους δρόμους των ΡΟΜΑ

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οι Ρομά κάτοικοι της Κάτω Αχαΐας έχουν έθιμο 3 φορές το χρόνο το Πάσχα, του Αγίου Γεωργίου και στην εορτή της Κοιμήσεως της  Θεοτόκου το Δεκαπενταύγουστο να σφάζουν σε κοινή θέα, στους δρόμους έξω από τα σπίτια τους αμνοερίφια προς βρώση.

Τα έθιμα είναι ωραία να τα κρατάμε όταν δηλώνουν, ειδικά  έναν πολιτισμό, αλλά έθιμο σαν κι αυτό να σφάζεις το ζώο έξω από το σπίτι σου για να τρέχει το αίμα σαν ποτάμι στους δρόμους, το λιγότερο είναι απεχθές, απάνθρωπο, απολίτιστο, φρικαλέο και εξοργιστικό.

Και δεν φτάνει μόνο αυτό το γεγονός αλλά πετάνε οι φίλοι μας  Ρομά και τα εντόσθια των ζώων αυτών στους κάδους των άλλων πολιτών και όχι φυσικά στους κάδους της συνοικίας τους. Το αποτέλεσμα από αυτή την πράξη είναι να σαπίζουν και να βρωμάνε σε όλη την Κάτω Αχαΐα.

Τίθεται εδώ λοιπόν και το θέμα της υγιεινής, της εστίας μόλυνσης και μικροβίων.

Όπως γνωρίζουμε όλοι υπάρχουν ειδικά σφαγεία που χρησιμοποιούνται γι’ αυτές τις ενέργειες και όχι οι δρόμοι όπου βλέπουν οι περαστικοί και τα μικρά παιδιά.

Με καλή διάθεση, προς αποφυγή πάλι τέτοιων πράξεων, ο σύλλογος ΕΛ.Α.Δ.Α. στις  7 Νοεμβρίου του 2014 έστειλε Αίτηση – Υπόμνημα προς τον Αστυνομικό Διευθυντή Κάτω Αχαΐας και κοινοποιήθηκε άμεσα στον Εισαγγελέα Πατρών και στην Υγειονομική Υπηρεσία.

Στις 12/08/2015 το θέμα ξανασυζητήθηκε μετά από συνάντηση του Προέδρου του Συλλόγου μας κ. Λιάκο Παναγιώτη, τον κ. Αστυνομικό διευθυντή Κάτω Αχαΐας και τους αντιδημάρχους κ. Αθανάσιο Ραυτακόπουλο και τον κ. Γεώργιο Παλαιολόγο.

Η αστυνομία γνωστοποίησε την καταγγελία μας στους Ρομά όπως έπραξαν και οι δυο αντιδήμαρχοι, και τους απαγόρευσε να προβούν πάλι σε τέτοιες ενέργειες οι οποίες είναι καταρχήν παράνομες.

Είναι καθήκον και υποχρέωσή μας ως ενεργοί πολίτες αυτού του τόπου  να αποτρέπουμε τέτοιες ενέργειες.