Τοπικά

Παρόν η ΑΚΙΔΑ στη συνάντηση με την Σία Αναγνωστοπούλου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η αναπληρώτρια υπουργός Εξωτερικών Σία Αναγνωστοπούλου πραγματοποίησε την Τετάρτη 19/8/2015, επίσκεψη στο Δημαρχείο του Δήμου Δυτικής Αχαΐας και συνάντησε το Δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας, Χρήστο Νικολάου και τη δημοτική αρχή, με αφορμή την ίδρυση Δ.Ι.Ε.Κ. Δυτικής Αχαΐας.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και η Α.ΚΙ.Δ.Α. με μέλη της και τον επισφαλή της παράταξης και Δημοτικό σύμβουλο Κουνάβη Παναγιώτη.

Παίρνοντας το λόγο ο Παναγιώτης Κουνάβης,τόνισε πως θα πρέπει κατά την σχετική ημερίδα που θα διοργανωθεί στις αρχές του Σεπτέμβρη οι ειδικότητες που θα επιλεγούν να ανταποκρίνονται πάνω απ’ όλα στις πραγματικές ανάγκες της περιοχής της Δυτικής Αχαΐας και να δίνουν επαγγελματική διέξοδο στους σπουδαστές. Η επαγγελματική εκπαίδευση οφείλει να έχει δημόσιο χαρακτήρα και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να είναι αποκομμένη από τον πρωτογενή τομέα, έτσι ώστε το Δ.Ι.Ε.Κ. Δυτικής Αχαΐας να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της περιοχής. Θα πρέπει να διασφαλιστεί η ουσιαστική λειτουργία του, μέσα από την αυτονομία του και την αυτοτέλειά του καθώς και από μόνιμο εκπαιδευτικό προσωπικό.Τέλος,τόνισε πως πρέπει να επιβεβαιωθεί η ύπαρξη εργαστηρίων και ικανών αιθουσών στο ΤΕΛ της πόλης μας, στο οποίο προτείνεται να στεγαστεί αρχικά το Δ.Ι.Ε.Κ. ώστε να εξασφαλιστεί και η ομαλή λειτουργία και των δύο εκπαιδευτικών μονάδων.

Κατά τη συνάντηση επίσης τέθηκαν υπ’ όψιν της κ. υπουργού προβλήματα της της Δυτικής Αχαΐας που χρονίζουν καθώς και ζητήματα που αφορούν τη φορολόγηση των αγροτών.