Κατηγορίες : Like

Ριζότο με Γαρίδες

ΓΙΑ 4 ΜΕΡΙΔΕΣ , 30 λεπτά

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ριζότο
    • 1.2 κιλό ζωμό κοτόπουλο
    • 400 γρ. ρύζι για ριζότο
    • 120 γρ. ελαιόλαδο
    • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο
    • 200 γρ. κρασί λευκό
    • 12 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
    • 300 γρ. σάλτσα ντομάτα
    • 60 γρ. λιαστές ντομάτες, ψιλοκομμένες
    • 100 γρ. ντομάτες κονκασέ
    • 50 γρ. ούζο
    • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
    • 50 γρ. φέτα, τριμμένη
    • 10 γρ. βασιλικό, ψιλοκομμένο
    • 10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
    • Αλάτι
    • Πιπέρι, φρεσκοτριμμένο
  • Για τις γαρίδες
    • 4 γαρίδες μεγάλες, καθαρισμένες, με κεφάλι και ουρά
    • 40 γρ. ελαιόλαδο
    • Αλάτι

    ΕΚΤΕΛΕΣΗ

    Για το ριζότο Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.
    Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι. Μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ένα ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Προσθέτουμε το σκόρδο, σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και αφήνοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν προσθέσουμε την επόμενη δόση. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά, ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Ανακατεύουμε και προσέχουμε το βράσιμο να είναι μεν χαμηλό, αλλά υπαρκτό. Αλατοπιπερώνουμε και συνεχίζουμε να ρίχνουμε ζωμό μέχρι να γίνει το ρύζι al dente, προσθέτουμε τις κομμένες γαρίδες, τη σάλτσα ντομάτα, τις λιαστές ντομάτες και το ούζο και μαγειρεύουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, τη φέτα, την παρμεζάνα, την ντομάτα κονκασέ και τα μυρωδικά.
    Σερβίρουμε το ριζότο γαρνίροντας με τις ολόκληρες γαρίδες.

    Για τις γαρίδες Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αλατίζουμε και σοτάρουμε τις γαρίδες μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Τι είναι ο παρβοϊός που στοίχισε τη ζωή σε 3χρονη- Προσοχή στα συμπτώματα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ μετά τον θάνατο 3,5 ετών παιδιού από παρβοϊό. Ο Οργανισμός απέστειλε έγγραφο σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Αναστάτωση τη νύχτα από φωτιά κοντά σε σπίτια στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας

Αναστάτωση επικράτησε τη νύχτα στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σταμούλη Στράτου, πίσω από το 29ο Δημοτικό… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

“Κοκτέιλ” αφρικανικής σκόνης και ζέστης- Η πρόβλεψη του καιρού για το Σαββατοκύριακο

«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από σήμερα εξαιτίας υποτροπικού αεροχείμαρρου που έχει προσεγγίσει την Ελλάδα. Ενδεικτικά… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Αχαΐα

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν επτά άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δεκατρείς νέες… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Σήμερα το “αντίο” στην Χαρά Ιωαννίδη- Τεχνικό σύμβολο όρισε η οικογένειά της

Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι, σήμερα στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγγέλων στο Α’ Δημοτικό… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 4 νεκρούς με Covid και έναν με γρίπη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 6 έως 12 Μαΐου) για τη γρίπη, τον κορωνοϊό  και τον RSV ανακοίνωσε… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

This website uses cookies.