Like

Καρμικές σχέσεις : όλα όσα θέλεις να μάθεις

καρμικές σχέσεις
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η Άση Μπήλιου σου αναλύει όλα όσα θέλεις να μάθεις για τις καρμικές σχέσεις

Στην αστρολογία υπάρχουν κάποιες όψεις που σχηματίζονται μεταξύ συγκεκριμένων συνδυασμών πλανητών σε μια συναστρία και φέρνουν δυο άτομα κοντά όπως έλκονται οι αντίθετοι πόλοι των μαγνητών. Τα όρια καταλύονται, οι κανόνες καταπατούνται, τα ερωτικά πρότυπα αχρηστεύονται…

Ποιες είναι οι όψεις;
Α. σύνοδος

Η όψη μεταξύ δύο πλανητών που βρίσκονται στην ίδια ή πολύ κοντινή μοίρα (έως 10°). Ανάλογα με τους πλανήτες, είναι θετική ή δύσκολη.

Β. αντίθεση

Συνδέει δύο πλανήτες με απόσταση 180°, δηλαδή ενώνει δύο πλανήτες που βρίσκονται σε απέναντι ζώδια (με απόκλιση έως 8°). Ανάλογα με τους πλανήτες, είναι θετική ή αρνητική.

Γ. τρίγωνο

Συνδέει δύο πλανήτες σε ζώδια του ίδιου στοιχείου (Φωτιά, Γη, Αέρας, Νερό) ή με απόσταση 120° (απόκλιση 6°). Είναι θετική, αλλά όχι πάντα.

Δ. εξάγωνο

Γωνιακή απόσταση μεταξύ πλανητών 60° (απόκλιση έως 4,5°). Συνδέει ζώδια συμβατά, διαφορετικών στοιχείων. Π.χ. Νερό με Γη ή Αέρα με Φωτιά.

Ε. τετράγωνο

Συνδέει πλανήτες με γωνιακή απόσταση 90° (απόκλιση έως 6°). Δηλαδή πλανήτες σε ζώδια της ίδιας ποιότητας (παρορμητικά, σταθερά ή μεταβλητά).

Εκτός από τις «ευτυχείς» και θετικές όψεις που σχηματίζονται σε μια συναστρία, υπάρχουν και κάποιες άλλες, οι οποίες έχουν πιο βαθιά καρμική επιρροή. Αυτές οι όψεις δεν είναι απαραίτητα εύκολες. Ακόμα και στις αρμονικές, όπως το τρίγωνο, και τα δύο άτομα καλούνται να πάρουν μαθήματα ο ένας από τον άλλο στη διάρκεια της σχέσης τους.

Στην εξήγηση των καρμικών σχέσεων υπάρχουν δύο σενάρια: το πρώτο αφορά όσους πιστεύουν στη μετενσάρκωση, όπου το κάρμα είναι να συναντήσεις ξανά έναν άνθρωπο στο δρόμο σου με τον οποίο πιθανόν να είχες σχέση ή ανοιχτούς λογαριασμούς σε μια άλλη ζωή. Για όσους δεν πιστεύουμε στη μετενσάρκωση, η εξήγηση αφορά καθαρά το ψυχολογικό μας υπόβαθρο, πάνω στο οποίο, καλώς ή κακώς, στηριζόμαστε κάνοντας τη σχέση.

Έτσι, ένας δυσλειτουργικός δεσμός με το γονέα του αντίθετου φύλου ή μια τραυματική εμπειρία στην παιδική μας ηλικία μπορεί, μέσω των προβολών μας, να δημιουργεί προβλήματα στη σχέση. Με μαγικό σχεδόν τρόπο, προσελκύουμε στη ζωή μας ως ερωτικούς συντρόφους αυτούς που θα «ξύσουν» την πληγή του παρελθόντος, ώστε να τη γιατρέψουμε.

Φυσικά, όταν δεν συνειδητοποιούμε τι ακριβώς μας συμβαίνει, τότε θεωρούμε ότι ο σύντροφός μας φταίει για όλα τα δεινά μας. Γι’ αυτό, αν ανακαλύψετε στη συναστρία με το ταίρι σας όψεις από τις παρακάτω, καλό είναι να είστε προσεκτικοί και να δείτε ποια είναι η δική σας συμμετοχή στο κακό, χωρίς να βιαστείτε να επιρρίψετε ευθύνες στο ταίρι σας.

Η αίσθηση των ανθρώπων που έχουν στο ωροσκόπιό τους τις παρακάτω όψεις είναι μια βαθιά αίσθηση οικειότητας και μια ακατανίκητη έλξη, που σχεδόν τους υποχρεώνουν να ενωθούν με κάποιο δεσμό, όσο κι αν προσπαθούν να αποφύγουν ο ένας τον άλλο.

Οψη Ήλιου – Κρόνου. Δύσκολες καταστάσεις, αίσθηση χρέους του ενός προς τον άλλο.

ίσως δεν είναι τυχαίο ότι στις περισσότερες συναστρίες ζευγαριών με μακροχρόνιες σχέσεις ή γάμο υπάρχει σχεδόν πάντα μια όψη ανάμεσα στον Κρόνο του ενός και τον Ήλιο του άλλου. Καλώς ή κακώς, αυτή η όψη φαίνεται να «δένει» τους δυο σε μια σχέση εξάρτησης. Όταν ο Κρόνος του ενός σχηματίζει όψη με τον Ήλιο του άλλου (η σύνοδος είναι η πιο δυνατή), οι πλευρές του χαρακτήρα που ο Κρόνος προσπαθεί να κρύψει, οι αδυναμίες και οι φόβοι του, ξαφνικά αναδύονται στην επιφάνεια. Συνήθως υπάρχει κάτι μοιραίο στη συνάντηση και την έλξη αυτών των δύο ανθρώπων.

Για κάποιους αυτό μπορεί να είναι κάρμα, κατάλοιπα της σχέσης τους από μια προηγούμενη ζωή, για άλλους προβολή, σύμφωνα με τον όρο της ψυχολογίας. Στην αρχή, σχεδόν πάντα το άτομο που έχει τον Κρόνο δείχνει το θαυμασμό του στο άτομο που έχει τον Ήλιο, αφού ο Ήλιος μπορεί να εκφράσει φυσικά τις αρετές που ο Κρόνος φοβάται.

Αν το άτομο με τον Κρόνο έχει αυτογνωσία, θα εκφράσει το θαυμασμό του στο ταίρι του χωρίς τσιγκουνιά, και μάλιστα θα μάθει πολλά από αυτό, καλλιεργώντας και τις αρετές που ίσως είναι κρυμμένες μέσα του. Αν όμως το άτομο με τον Κρόνο είναι ανώριμο, μπορεί να βαρύνει με τις απαιτήσεις και την κριτική στάση του τον Ήλιο, που δεν θα μπορεί να εκφράσει το δυναμικό του και θα ταλαιπωρείται στη σχέση.

Όταν αυτή η όψη προκύπτει ανάμεσα στον Κρόνο μιας γυναίκας και τον Ήλιο ενός άντρα, η γυναίκα μπορεί να θέλει να κατευθύνει τον άντρα, ή τον επιβαρύνει με οικονομικές ή άλλες απαιτήσεις. Αν προκύψει ανάμεσα στον Κρόνο του άντρα και τον Ήλιο της γυναίκας, ίσως ο άντρας να θέλει να σταματήσει την εξέλιξή της, από φόβο μη φύγει μακριά του ή τον ξεπεράσει.

Οψη Σελήνης – Κρόνου. Αίσθημα εξάρτησης και ψυχολογικά παιχνίδια.

Όταν ο ένας νιώθει ακαταμάχητη έλξη για τον άλλο, ίσως σε βαθμό εμμονής, τότε είναι πιθανό ο Κρόνος του ενός να σχηματίζει όψεις με τη Σελήνη του άλλου. Ο Κρόνος θέλει να φροντίζει αλλά και να ελέγχει τη Σελήνη, και μπορεί να μείνει στη σχέση λόγω ανασφάλειας ή φόβου. Η συναισθηματική εξάρτηση των δύο αυτών ατόμων δημιουργεί μια σχέση έντονη. Ακόμα και στις θετικές όψεις, όπως το τρίγωνο, το ζευγάρι θα χρειαστεί να επεξεργαστεί βαθιά ό,τι προκαλεί την εξάρτηση, μολονότι και πάλι θα χρειαστεί προσοχή για να ικανοποιηθούν οι αυξημένες συναισθηματικές ανάγκες.

Οποιαδήποτε όψη ανάμεσα στη Σελήνη και τον Κρόνο δείχνει ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μολονότι αυτές οι όψεις είναι ιδιαίτερα συχνές ανάμεσα σε ζευγάρια. Η Σελήνη συμβολίζει τον κόσμο του συναισθήματος και την ασυνείδητη πλευρά μας. Η επιθυμία της να ζήσει νέες εμπειρίες μπορεί να καταπιεστεί από τον Κρόνο, που συνήθως δείχνει λιγότερη ευαισθησία και ένα πιο ψυχρό πρόσωπο στη σχέση. Αυτόματα δημιουργείται ένταση, εκνευρισμός και απογοήτευση στο ζευγάρι.

Το άτομο με τον Κρόνο συμπεριφέρεται ψυχρά, ενώ προσπαθεί να περιορίσει τη «ρευστότητα» και τη συναισθηματική ιδιοσυγκρασία του συντρόφου του.

Η Σελήνη από την άλλη μπορεί να νιώθει σαν μικρό παιδί που το μαλώνουν και να πληγώνεται από την κριτική του Κρόνου και τη φαινομενική αδιαλλαξία του. Η διάθεση για κατανόηση που θα δείξουν και τα δύο άτομα με αυτή την όψη μπορεί να διώξει την γκρίνια και την αίσθηση του ανικανοποίητου και να βάλει τις βάσεις για ένα κοινό και μακρόχρονο μέλλον, που θα βοηθήσει και τους δύο να εξελιχθούν. Θα πρέπει να εκφράζουν ανοιχτά και ελεύθερα τις συναισθηματικές ανάγκες τους!

Οψη Αφροδίτης – Κρόνου. Οικειότητα, πίστη, ανάγκη για επισημοποίηση της σχέσης.

η όψη Κρόνου – Αφροδίτης ανήκει στις βασικές ερωτικές όψεις ανάμεσα σε ένα ζευγάρι, αλλά εδώ θα ασχοληθούμε καθαρά με την καρμική χροιά της. Είναι η όψη που δίνει την αίσθηση ότι γνωρίζεις ήδη το πρόσωπο που συναντάς για πρώτη φορά και ερωτεύεσαι. Μια ανεξήγητη αίσθηση οικειότητας σε κάνει να χαλαρώνεις δίπλα του. Αυτή την αίσθηση έχουν και οι δύο στο ζευγάρι.

Νιώθουν την άνεση και τη ζεστασιά που νιώθει ο καθένας όταν βρίσκεται σε οικείο χώρο, όπως στο σπίτι του. Ένα άλλο σημαντικό στοιχείο αυτής της όψης είναι η τάση που έχουν και οι δύο στο ζευγάρι, ακόμα κι αν είναι ορκισμένοι εργένηδες, να επισημοποιήσουν τη σχέση τους. Από την άλλη, στο πέρασμα του χρόνου είναι πολύ πιθανό, εξαιτίας της άνεσης που αισθάνονται, να θεωρήσουν ο ένας τον άλλο δεδομένο. Αν ο ένας από τους δύο συντρόφους νιώθει αγνοημένος, τότε η σχέση παίρνει την κάτω βόλτα.

Ο Κρόνος, ως πλανήτης του ελέγχου, έχει την τάση να προσπαθεί να έχει υπό την άμεση επιρροή του την Αφροδίτη. Επίσης, παύει να εκφράζεται συναισθηματικά για όσα νιώθει απέναντί της. Οι δικές του φοβίες και ανασφάλειες βγαίνουν στην επιφάνεια, με αποτέλεσμα η Αφροδίτη να νιώθει ότι το ταίρι της δεν τη σέβεται, δεν την υπολογίζει και δεν την επιθυμεί.

Αν όμως και τα δύο άτομα έχουν σε μεγάλο βαθμό αυτογνωσία και αντί να προβάλλουν στο ταίρι τους τις δικές τους ανασφάλειες, που προέρχονται πιθανώς και από την παιδική τους ηλικία, προσπαθούν να τις επιλύσουν κάνοντας προσπάθειες ο καθένας μόνος του, τότε η σχέση πραγματικά μπορεί να διαρκέσει για πάντα. Αρκεί ο ένας για τον άλλο να τρέφει θαυμασμό, να δηλώνει εκτίμηση και να μην κρύβει τα συναισθήματά του.

Οψη Αφροδίτης – Ποσειδώνα. Εξιδανικευμένη ή απατηλή αγάπη.

Αν ο Ποσειδώνας δεν είχε από τη φύση του, εκτός των άλλων, το στοιχείο της εξαπάτησης, τότε αυτή η όψη, της ιδανικής αγάπης, θα μπορούσε να έχει θέση στη βασική 15αδα των όψεων του έρωτα! Όμως το στοιχείο της εξαπάτησης είναι αρκετά σοβαρό, κι έτσι η όψη αυτή ανήκει περισσότερο στις καρμικές, όταν μιλάμε για ένα ζευγάρι. Εκείνες τις όψεις, δηλαδή, που δεν φέρνουν μόνο χαρά και ευτυχία, αλλά κάποιες φορές και μεγάλο πόνο.

Ο κύριος χαρακτηρισμός γι’ αυτή την όψη θα μπορούσε να είναι «ασυγκράτητος ρομαντισμός». Όταν το ζευγάρι ερωτεύεται με αυτή την όψη σε ισχύ, ο ένας νιώθει την ψυχή του άλλου και μαζί παρασύρονται σε ένα όνειρο.

Παρ’ όλα αυτά, κάποιες φορές το όνειρο αυτό μετατρέπεται σε εφιάλτη, ή μπορεί ο ένας από τους δύο να ξυπνήσει απότομα. Συνήθως, με την όψη Αφροδίτης – Ποσειδώνα, και τα δυο μέλη του ζευγαριού φορούν ροζ γυαλιά στον έρωτα, και πίσω από την ανάγκη τους να είναι ο ένας με τον άλλο μέρα νύχτα δεν μπορούν να δουν τίποτα. Μπορεί να πιστέψουν ότι ο σύντροφός τους είναι ο ένας και μοναδικός, ακόμα κι αν αυτό είναι αυταπάτη! Μόνο όταν και οι δυο έχουν μια ξεκάθαρη εικόνα του εαυτού τους και του συντρόφου τους μπορούν πραγματικά να δουν στον έρωτα. Αλλιώς πάντα θα βλέπουν αυτό που θα ήθελαν να δουν.

Δεν είναι ότι κάποιος από τους δύο στη σχέση είναι απατεώνας και ότι δεν δείχνει το αληθινό του πρόσωπο από την αρχή. Είναι που διαψεύδονται οι προσδοκίες εκείνου που έχει επενδύσει σε κάτι που έπλασε με τη φαντασία του ως ιδανικό. Συνήθως η Αφροδίτη είναι αυτή που έχει τις υψηλές προσδοκίες και εκείνη που απογοητεύεται. Ο Ποσειδώνας μάλλον προτιμά να διατηρήσει έναν πλατωνικό έρωτα με την Αφροδίτη, που να στηρίζεται περισσότερο στο φιλικό δεσμό παρά στον ερωτικό.

Οψη Αφροδίτης – Πλούτωνα: Βαθύς έρωτας αλλά και κτητικές διαθέσεις.

Όταν σε μια σχέση μπαίνουμε πολύ βαθιά, νιώθουμε ότι αναπνέουμε και ζούμε μόνο όταν ο σύντροφός μας μας δείχνει την αγάπη και τον έρωτά του, χάνουμε την επαφή με τον εαυτό μας, και τότε δεν μιλάμε για μια υγιή σχέση, αλλά για μια εμμονή, όπου και οι δυο πλευρές προβάλλουν σοβαρά ψυχολογικά ζητήματα στη σχέση τους.

Τέτοιες σχέσεις συμβαίνουν πολλές φορές όταν σχηματίζεται όψη μεταξύ της Αφροδίτης και του Πλούτωνα, η οποία ανήκει στη βασική 15άδα των όψεων του έρωτα και έχει μια ισχυρά καρμική επιρροή στο ζευγάρι. Όταν σε ένα ζευγάρι υπάρχουν όψεις μεταξύ της Αφροδίτης και του Πλούτωνα, είτε είναι θετικές είτε αρνητικές, η ζωή και των δύο μελών του ζευγαριού θα μεταμορφωθεί. Θα επηρεάσει τόσο πολύ ο ένας τον άλλο, που τίποτα δεν θα είναι ίδιο στη ζωή τους μετά το τέλος αυτής της σχέσης, είτε διαρκέσει πολύ είτε όχι. Από την αρχή, η έλξη είναι τεράστια.

Ο Πλούτωνας μπορεί να έχει μεγάλες προσδοκίες από την Αφροδίτη, η οποία στην αρχή της σχέσης μπαίνει κάπως φοβισμένη στο παιχνίδι. Η Αφροδίτη συμβολίζει την αγάπη και ο Πλούτωνας το σεξ. Το σημαντικό είναι να υπάρχουν και τα δύο αυτά στοιχεία, ώστε η σεξουαλική πράξη να μην είναι μια κενή εμπειρία.

Ο Πλούτωνας μπορεί να έχει σεξουαλικά απωθημένα ή εμμονές με την Αφροδίτη, και πιθανώς η Αφροδίτη να μην αντέξει το βάρος αυτής της πρόκλησης αν δεν νιώθει ασφαλής. Πάντως, η σεξουαλική έλξη μεταξύ των μελών του ζευγαριού παίζει ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο. Από την άλλη, πρέπει και οι δυο να νιώθουν ότι υπάρχει αλληλοσεβασμός εκτός από ικανοποίηση σε φυσικό επίπεδο, για να μην καταστραφεί η σχέση και, κυρίως, ζημιωθεί βαθιά ο ψυχολογικός κόσμος τους.

Οψη Άρη – Κρόνου. Καταπίεση ή περιορισμένη ερωτική επιθυμία

Αυτοί οι δυο πλανήτες, στην παραδοσιακή αστρολογία, έχουν μάλλον κακή φήμη – οι αρχαίοι αστρολόγοι τους ονόμαζαν κακεργέτες. Ο Άρης συνδέεται συνήθως με το θυμό, την επιθετικότητα, όπως και με την ερωτική επιθυμία, τη σεξουαλικότητα και την ερωτική απόλαυση. Ο Κρόνος πάλι συνδέεται με την απογοήτευση, το σκληρό ρεαλισμό, αλλά είναι επίσης ο πλανήτης της σοφίας, της ωρίμανσης και της δέσμευσης, κι αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε όταν αναφερόμαστε στις σχέσεις μας.

Γιατί, καλώς ή κακώς, όσες θετικές όψεις και να υπάρχουν σε μια συναστρία, αν δεν υπάρχουν ταυτόχρονα και όψεις μεταξύ των πλανητών του ενός με τον Κρόνο του άλλου, τότε δεν μπορούμε να μιλάμε για διάρκεια. Στις ευνοϊκές όψεις Άρη – Κρόνου, όπως το τρίγωνο, το ζευγάρι μπορεί να «δουλέψει» πάνω στις διαφορές του και το άτομο με τον ισχυρό Κρόνο να βοηθήσει το σύντροφό του να διατηρήσει αναλλοίωτο το πάθος του.

Οι όψεις Άρη και Κρόνου συνήθως δημιουργούν τεράστια σεξουαλική έλξη στα πρώτα βήματα της σχέσης, η οποία όμως, μόλις ο ένας νιώσει μεγάλη ασφάλεια (και ρουτίνα), φτάνει σταδιακά στο ναδίρ. Ο Άρης συμβολίζει το πάθος, ο Κρόνος το φόβο. Το άτομο με τον Κρόνο θέλει να κυριαρχήσει στο άτομο με τον Άρη. Και το παιχνίδι για την κυριαρχία θα γίνει στην κρεβατοκάμαρα!

Ο φόβος που νιώθει ο Κρόνος μπορεί να μεταμφιεστεί σε ερωτική διέγερση, μεγαλύτερη και από αυτή του Άρη. Μόλις όμως η κατάκτηση του Κρόνου ολοκληρωθεί, είτε αυτό κρατήσει μία νύχτα είτε 30 χρόνια, τότε γυρίζει στη φυσική στάση του, την κάπως ψυχρή και ασυγκίνητη. Τότε ο Άρης αντιδρά, απογοητεύεται, και κάποια στιγμή ξεκινούν οι καβγάδες. Αν υπάρχουν και άλλες όψεις στη συναστρία, θετικές, αυτή η όψη δεν θα εμποδίσει το ζευγάρι να ζήσει καλά, όμως θέλει προσοχή.

Οψη Άρη – Πλούτωνα. Ο έρωτας που μεταμορφώνει ή καταστρέφει.

Τόσο ο Άρης όσο και ο Πλούτωνας σχετίζονται με τη λίμπιντο, κι όταν συνδέονται με όψη στη συναστρία ενός ζευγαριού, φαίνεται να υπάρχει από το πρώτο λεπτό «χημεία» και έντονο σεξουαλικό πάθος μεταξύ των δύο ανθρώπων. Όταν σχηματίζουν θετική όψη μεταξύ τους (τρίγωνο), το πάθος του Άρη μεταμορφώνεται και βιώνεται σε βαθύ επίπεδο, και έτσι το ζευγάρι αλλάζει στην κυριολεξία.

Ο Άρης ιντριγκάρεται από το μυστικοπαθή Πλούτωνα και επιθυμεί να εξερευνήσει μαζί του όλες τις άγνωστες πτυχές της σεξουαλικότητας αλλά και του ψυχικού κόσμου του. Είναι ίσως δύσκολο να αποτυπώσει κανείς με λόγια αυτό που μπορεί να νιώθουν δυο άνθρωποι που έχουν αυτή την όψη στη συναστρία τους. Στις δύσκολες όψεις, όμως, και σ’ αυτές περιλαμβάνεται και η σύνοδος, τα πράγματα είναι πιο σύνθετα, και υπάρχει ο κίνδυνος η σχέση να «μολυνθεί» από το στρες και την αγωνία.

Το άτομο με τον Άρη, για παράδειγμα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα απαιτητικό σεξουαλικά, ενώ ο Πλούτωνας να επιθυμεί να μένει μόνος του, έστω για λίγο. Ή μπορεί να αρχίσουν ζήλιες και ξεσπάσματα θυμού και από τους δύο. Έτσι, η σχέση εύκολα μπορεί να μετατραπεί σε αρένα. Μην ξεχνάτε ότι τόσο ο Άρης όσο και ο Πλούτωνας συμβολίζουν τη δύναμη και την επιθετικότητα.

Ξαφνικά τα μέλη του ζευγαριού αρχίζουν να ανταγωνίζονται το ένα το άλλο, αντί να ενώνουν τις δυνάμεις τους για έναν κοινό σκοπό. Και τότε είναι πιθανό να προκύψει και βία, που σίγουρα θα καταστρέψει τόσο τη σχέση όσο και τον ψυχισμό των δυο μελών. Φυσικά, όταν υπάρχουν και άλλες, θετικές όψεις σε μια συναστρία, τα χειρότερα μπορεί να αποφευχθούν, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως ο ρεαλισμός δεν είναι απαραίτητος.