Τοπικά

Με επιτυχία στέφθηκε το μουσικοφιλολογικό βραδινό στην Κάτω Αχαΐα

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με επιτυχία στέφθηκε το μουσικοφιλολογικό βραδινό που έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο τού Γυμνασίου Κάτω Αχαΐας,το βράδυ τής Κυριακής.

Η εκδήλωση αυτή, που χαρακτηρίστηκε δικαίως, ως Θρησκευτικό Ορατόριο, μιας και ακούστηκαν πολλοί θρησκευτικοί ύμνοι, συγκέντρωσε πλήθος κόσμου, από την Κάτω Αχαΐα και την γύρω περιοχή, αλλά και από την Πάτρα και τον Πύργο. Παριστάμενοι ήσαν πολλοί άνθρωποι τής τέχνης και των γραμμάτων, αλλά και απλός φιλόμουσος κόσμος, ο οποίος αγκάλιασε την πολιτιστική αυτή δράση. Να θυμίσουμε πως επρόκειτο για έναν εορτασμό τής παγκόσμιας ημέρας Μουσικής, στις 21 Ιουνίου, αλλά και ένα σεμνό αφιέρωμα στη μνήμη τού Παναγιώτη Καυκόπουλου, πρωτοψάλτη επί πενήντα συναπτά έτη, τής Αγίας Τριάδος, Αλισσού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την κα Σοφία Καυκοπούλου, θεολόγο, υποψ διδάκτωρα και μουσικό, η οποία τραγούδησε ένα γερμανικό lied τού Franz Schubert, συνέχισε με το ομώνυμο τραγούδι από το μιούζικαλ ”Οι ομπρέλλες τού Χερβούργου”, τού Michel Legrand,σε ελληνικούς στίχους και τελείωσε με μία άρια τού Francesco Durante, αφιερωμένη στην Παναγία. Με τη συνοδεία τού εκλεκτού καλλιτέχνη, διπλωματούχου, αλλά κυρίως χαρισματικού πιανίστα κ. Τάκη Δασκαλόπουλου, έδωσαν σημαντική ώθηση για τη συνέχεια τής βραδιάς.
Η συνέχεια περιελάμβανε αρχικά την ομιλία τού μαθηματικού, δημοσιογράφου και προέδρου των ΑΧΕΠΑ Πάτρας και τού συλλόγου Αιωτωλοακαρνάνων Αχαΐας, κ. Γιάννη Πορφύρη, ο οποίος σκιαγράφησε με γλαφυρότητα την προσωπικότητα τού Παναγιώτη Καυκόπουλου. Έπειτα η ομιλία τού διδάκτωρος Νεοελληνικής Φιλολογίας και αξιόλογου ποιητή κ. Ανδρέα Λάζαρη, προκάλεσε συγκίνηση και έδωσε αφορμές για σκέψη, στο ακροατήριο.
Στο δεύτερο μέρος, η μικτή βυζαντινή χορωδία τού Αγίου Δημητρίου Πατρών, με χοράρχη τον πρωτοψάλτη και μουσικοσυνθέτη κ. Φώτη Μπαρούτα, έψαλλε ύμνους και θρησκευτικά άσματα. Τέλεια συγχρονισμένοι και με καλλιεργημένες φωνές, η χορωδία απέδειξε ότι είναι μία από τις καλύτερες τού είδους της και πως πίσω από το αποτέλεσμα, κρύβονται ώρες σκληρής δουλειάς.
Τέλος, η οργανωτική επιτροπή εκφράζει ιδιαίτερες ευχαριστίες προς την κυρία Ασπασία Τουφεξή, διευθύντρια τού Γυμνασίου, για την ευγενική παραχώρηση τής αίθουσας και τη βοήθειά της καθ’ όλη τη διοργάνωση, αλλά και προς τον κύριο Ανδρέα Μανωλόπουλο, πρόεδρο τού Κ.Τ.Ε.Λ. Αχαΐας, ο οποίος βαθιά διαποτισμένος με αγάπη προς την θρησκευτική παράδοση αλλά και τη μουσική, παραχώρησε ένα λεωφορείο για τη μεταφορά τής χορωδίας από και προς την Πάτρα. Ευχαριστίες επίσης προς τη Μητρόπολη Πατρών για την αποστολή συνεργείου λήψεων τού τηλεοπτικού σταθμού ”Λύχνος”. Προς τον φιλόλογο, δημοσιογράφο και ιεροψάλτη κ. Στέφανο Σκαρπέλλο για την τεχνική ηχητική υποστήριξη, αλλά και τον θεολόγο και ιεροψάλτη κ. Γιώργο Φλογερά για τον συντονισμό, θερμές ευχαριστίες.
Ο κ. Βασίλης Καυκόπουλος εκφράζει την ικανοποίησή του για την εκδήλωση και τη συμμετοχή τού κόσμου
mousikofilologiko-kaukopoulou-2
Η κα Σοφία Καυκοπούλου με τον οδοντίατρο και ιεροψάλτη κ. Γιάννη Μακρυπούλια
mousikofilologiko-kaukopoulou-3
Η κα Σοφία Καυκοπούλου με τον δικαστικό επιμελητή και ιεροψάλτη κ. Αλέξανδρο Καζάνη
mousikofilologiko-kaukopoulou-4