Τοπικά

Στο Δίστομο ο Νικολόπουλος για την επέτειο του ολοκαυτώματος

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο Δίστομο, για την επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλης από τα ναζιστικά στρατεύματα, στις 10 Ιουνίου 1944, βρέθηκε ο βουλευτής Αχαίας και Κοινοβουλευτικός Επρόσωπος των ΑΝΕΛ, κ. Νίκος Νικολόπουλος, εκπροσωπώντας την παράταξη των ΑΝΕΛ και τον Πρόεδρό τους, κ. Πάνο Καμμένο. Σε δηλώσεις του, με αφορμή την μαύρη επέτειο, ο κ. Νικολόπουλος υπογράμμισε:

«Τιμούμε σήμερα και θα τιμάμε για πάντα οι Έλληνες, τα αθώα θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, μη ξεχνώντας ούτε τις υποχρεώσεις που διαρκώς έχουμε έναντι της ειρήνης και της δημοκρατίας, ούτε όμως και τα δικαιώματά μας ως κυρίαρχο κράτος και ως έθνος που έχει υποστεί σωρεία αδικιών και θυσιών στον βωμό της ελευθερίας και της ανεξαρτησίας.

Σήμερα, 71 χρόνια μετά το έγκλημα του Διστόμου, η Ευρώπη μοιάζει πως έχει αρχίσει να ξεχνάει τα δεινά που επέφερε ο διχασμός και η έλλειψη συνεννόησης και αλληλεγγύης μεταξύ των λαών, διαμορφώντας πάλι μία ήπειρο των αντιθέσεων και των συγκρούσεων μεγάλων οικονομικών συμφερόντων στις πλάτες των λαών.

Εμείς, σταθερά και αμετακίνητα, επιδιώκουμε μία Ευρώπη της δημοκρατίας και της ειρήνης, της ελευθερίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. Μία Ευρώπη της αδελφοσύνης των λαών και όχι της διαμάχης των οικονομικών τραστ. Ξεκάθαρα, τασσόμαστε κατά οποιασδήποτε μορφής επικυριαρχίας στην Ευρώπη. Η… «γερμανική Ευρώπη» δεν είναι η Ευρώπη όλων των λαών.

Χρέος μας απέναντι στα θύματα του Διστόμου, όπως και σε όλα τα θύματα της ναζιστικής περιόδου είναι να πολεμήσουμε και σήμερα κατά της νέας γενοκτονίας που επιχειρείται με οικονομικά μέσα εις βάρος του ελληνικού και άλλων λαών. Η μνήμη και η ιστορία μας καλεί να επιμείνουμε αταλάντευτα στο ζήτημα των γερμανικών οφειλών και επιπλέον, να δώσουμε τον αγώνα της εποχής μας για να επικρατήσουν οι άνθρωποι επί των αριθμών και των οικονομικών συμφερόντων.

Πολλοί πέρασαν από αυτό τον τόπο και πίστεψαν ότι τον κατέκτησαν. Κανένας δεν το κατάφερε. Ας είμαστε ενωμένοι οι Έλληνες, με πίστη και δύναμη. Και είμαι βέβαιος ότι σύντομα, και τούτος ο… παλιόκαιρος θα περάσει.»