Ελλάδα

Θάνος Τζήμερος: “Ατιμος” Συμβιβασμός”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Έχουμε ξεχάσει εντελώς για ποιον λόγο ψηφίζουμε. Να τον υπενθυμίσω. Για να εφαρμόσει ο εκλεγείς το πρόγραμμά του. Όσοι ψήφισαν Τσίπρα σ’ αυτές τις εκλογές δεν το έκαναν δίνοντας λευκή επιταγή στον καταληψία, για να κυβερνάει ελέω Θεού.

Τον ψήφισαν για να: 

  • α) διαγράψει το μεγαλύτερο μέρος του χρέους
  • β) σκίσει το μνημόνιο
  • γ) διώξει την Τρόικα
  • δ) καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ
  • ε) πάει το αφορολόγητο στα 12000 ευρώ
  • στ) πάει τον κατώτατο στα 751
  • ζ) προσλάβει όλους τους απολυμένους στο δημόσιο
  • η) αφήσει τις συντάξεις ανέγγιχτες
  • θ) εφαρμόσει το ανθρωπιστικό πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης, τουλάχιστον.

Αυτά, ένας άνθρωπος που έχει πέντε δράμια μυαλό, εύκολα καταλαβαίνει ότι δεν γίνονται, γι’ αυτό και ο ΣΥΡΙΖΑ ΔΕΝ ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ από το 63,66% των ψηφισάντων. Κι επειδή αυτοί ήταν μόνο το 63,62% των εγγεγραμμένων, στην πραγματικότητα ΣΥΡΙΖΑ ψήφισε το 23,11% των εκλογέων. Δηλαδή το 76,89% των εγγεγραμμένων ψηφοφόρων ΔΕΝ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ. Να μην το ξεχνάτε αυτό συντρόφια, όταν μιλάτε για λαϊκή εντολή.

Αλλά κι αυτοί που ψήφισαν – αφελώς; βλακωδώς; ιδιοτελώς; – δεν ψήφισαν επειδή ο ΕΝΦΙΑ της (κατά φαντασίαν) αριστεράς είναι καλύτερος από τον ΕΝΦΙΑ της (κατά φαντασίαν) δεξιάς. Ψήφισαν για ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ. Οποιαδήποτε παρέκκλιση από το προεκλογικό πρόγραμμα είναι ΑΤΙΜΙΑ. Είναι εξαπάτηση του ψηφοφόρου. Πόσω δε μάλλον η ΠΛΗΡΗΣ παρέκκλιση από ΟΛΕΣ τις βασικές προεκλογικές σου εξαγγελίες. Αυτός ο συμβιβασμός είναι ΑΤΙΜΟΣ συμβιβασμός.

Δεν τα κατάφερες; Αναγνωρίζεις την αστοχία σου και παραιτείσαι, προκηρύσσοντας εκλογές, όπου ΟΛΑ τα κόμματα θα πρέπει να δεσμευθούν για το τι θα κάνουν μετά τις εκλογές και πότε θα το κάνουν. Διότι και το “βάθος τετραετίας” είναι άλλο ένα εφεύρημα των απατεώνων. Τουλάχιστον ας το επικαλεσθούν προεκλογικά: “θα καταργήσουμε τον ΕΝΦΙΑ σε βάθος τετραετίας” να δούμε ποιος θα τους πιστέψει.

Αποδεικνύεται ακόμα μια φορά το θεσμικό κενό και το πόσο σωστή είναι η ρηξικέλευθη πρόταση της “Δημιουργίας” για εκ βάθρων αλλαγή του εκλογικού συστήματος το οποίο θα πρέπει να περιλαμβάνει έγγραφες δεσμεύσεις των κομμάτων για 10 μείζονος σημασίας θέματα πριν τις εκλογές τις οποίες θα πρέπει να καταθέσουν στον ΠτΔ, με χρονοδιάγραμμα και κοστολόγηση. Παρέκκλιση από αυτές τις αρχές συνεπάγεται αυτόματη έκπτωση του κόμματος από την εξουσία και προκήρυξη νέων εκλογών με ποινική ρήτρα τουλάχιστον ίση με το κόστος των νέων εκλογών. Θα βλέπαμε τότε πόσο εύκολα θα έλεγε ο Γιωργάκης “λεφτά υπάρχουν”, ο Αντωνάκης όσα είπε στα Ζάππεια και αν θα επικαλούνταν τα νταούλια των αγορών ο, έτοιμος να συμβιβαστεί, μικρός τυμπανιστής.