Κατηγορίες : Like

Τι να κάνεις το φαγητό που περρίσεψε απ’το Πάσχα;

Δεν πετάμε τίποτα! Ιδού μερικές ”γευστικές” ιδέες για να μετατρέψεις σε γευστικότατα πιάτα το φαγητό που περίσσεψε από το τραπέζι της Λαμπρής.

Τα πασχαλινά αβγά

Κάνουν θαύματα γευστικά

Καταρχήν, αν βάλεις τα αβγουλάκια σου στο ψυγείο, θα διατηρηθούν για πολύ περισσότερο! Ακόμη όμως κι αν περισσέψουν, για να μη χαλάσουν μπορείς να τα χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις γευστικότατα εδέσματα.

  1. Μπορείς για παράδειγμα να τα προσθέσεις μέσα σε σαλάτες με λαχανικά, ρύζι ή και ζυμαρικά
  2. Να τα βάλεις μέσα στα σάντουιτς που θα πάρεις στο γραφείο.
  3. Να τα χρησιμοποιήσεις ως συνοδευτικό στο κυρίως γεύμα
  4. Να παρασκευάσεις ντιπ και φαγητά όπως το ρολό κιμά με αβγό, που απαιτούν ήδη βρασμένα αβγά.
  5. Και με το σουβλιστό αρνάκι ή κατσικάκι;

    Φτιάχνεις γρήγορα και γευστικότατα σνακ

    Με μια μόλις μικρή παραλαγή μπορείς να φας το αρνάκι ή το κατσικάκι της προηγούμενης ημέρας, σαν να είναι ένα εντελώς διαφορετικό πιάτο.

    1. Φτιάξε μια γευστική σος που ταιριάζει με κρέας, όπως για παράδειγμα σάλτσα με βάση τη μουστάρδα, περίχυσέ το και απόλαυσέ του.
    2. Εναλλακτικά μπορείς να το χρησιμοποιήσεις για να φτιάξεις γρήγορα και γευστικά σνακ όπως ομελέτα με κρέας ή να το βάλεις ως γέμιση σε σάντουιτς ή και αραβικη πίτα.
    3. Τέλος, αν έχεις διάθεση και χρόνο θα μπορούσες να φτιάξεις απολαυστική κρεατόπιτα.

Το ψωμάκι

Με μικρές παραλλαγές γίνεται απολαυστικό

Το ψωμάκι που περίσσεψε, ακόμη κι αν έχει ξεραθεί ελαφρώς μπορεί να ξαναχρησιμοποιηθεί.

  1. Κάνε σκορδόψωμο
  2. Ψήσε το με μια φετούλα τυρί.
  3. Ενναλλακτικά φτιάξε παξιμαδάκια για να τα χρησιμοποιήσεις για κρουτόν σε σαλάτες.

 

Και αν έμειναν τα κουλουράκια;

Υπάρχει λύση κι εδώ

  1. Αν έχουν πάρει υγρασία, τα θρυμματίζουμε, τα ανακατεύουμε με γιαούρτι ή παγωτό και τα απολαμβάνουμε ως παγωμένο επιδόρπιο.
  2. Εναλλακτικά μπορείς να τα χρξσιμοποιήσεις για βάση γλυκού όπως το τζιζκέικ.

Και η γαρνιτούρα;

Τρώγεται με παραλλαγές

Βρασμένα λαχανικά: Αντί να τα πετάξεις, ανάμειξέ τα με λίγο κρεμμύδι ή πράσο και κάνε μια γευστική σουπίτσα που μπορείς να καταναλώσεις ζεστή ή χλιαρή.

Ρύζι βρασμένο: Πρόσθεσε μυρωδικά και δώσε του άρωμα εξωτικό, φτιάξε σαλτσούλα, πρόσθεσε τυρί και κατανάλωσέ το. Εναλλακτικά βάλε το σε σαλάτες με λαχανικά και αυγά ή συνόδεψε το φαγητό της έπόμενης ημέρας με αυτό.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Κλειστά κι αυτή την εβδομάδα τα διαγνωστικά εργαστήρια- Γιατί απεργούν

Και αυτή την εβδομάδα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των περιφερειακών διαγνωστικών εργαστηρίων ως αντίδραση στις υπέρογκες αυτόματες επιστροφές (clawback και rebate). … Διάβασε περισσότερα

21 Μαΐου 2024

Με λαμπρότητα η εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Μύρτο

Με κάθε λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στον ομώνυμο Ναό, της Κοινότητας Μύρτου. Μετά από την… Διάβασε περισσότερα

21 Μαΐου 2024

Καιρός: Ψυχρή λίμνη φέρνει μπόρες και καταιγίδες

Καθαρίζει σιγά σιγά η χώρα μας από τις αυξημένες συγκεντρώσεις αφρικανικής σκόνης και σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη έρχεται κακοκαιρία… Διάβασε περισσότερα

21 Μαΐου 2024

Ενδοοικογενειακή βία: Μόλις το 1% των δραστών οδηγούνται στις φυλακές

Οκτώ δράστες ενδοοικογενειακής βίας έχουν κλειστεί στις φυλακές Κορυδαλλού το τελευταίο 20ήμερο επί ενός συνόλου περίπου 600 – 800 συλλήψεων… Διάβασε περισσότερα

21 Μαΐου 2024

Συγκίνηση στην Πάτρα για τον ξαφνικό θάνατο του επιχειρηματία, Ανδρέα Ρηγόπουλου

"Έφυγε"  ξαφνικά από τη ζωή, προδομένος από την καρδιά του ο γνωστός Πατρινός επιχειρηματίας Ανδρέας Ρηγόπουλος, ιδιοκτήτης του Καραμελόκοσμου. Ο… Διάβασε περισσότερα

21 Μαΐου 2024

Πανελλαδικές 2024: To πρόγραμμα για ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Αντίστροφη μέτρηση για τις Πανελλήνιες 2024, μπαίνουν πλέον οι υποψήφιοι των ΓΕΛ και των ΕΠΑΛ όλης της χώρας, καθώς οι… Διάβασε περισσότερα

21 Μαΐου 2024

This website uses cookies.