Αθλητισμός

Φ. Ροδόπουλος: «Είμαστε καλά προετοιμασμένοι»

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Ο προπονητής του Α.Ο. Δύμης ’07 Φίλιππος Ροδόπουλος που είναι ο μεγάλος εργάτης του αγωνιστικού κομματιού στην επιτυχία του σωματείου να συμμετάσχει φέτος στα play off ανόδου της Α2 μπάσκετ μίλησε στο www.westcity.gr τόσο για την εξαιρετική πορεία της ομάδας όσο και για τα παιχνίδια που ακολουθούν αρχής γενομένης με τον Προμηθέα την Κυριακή.

Ο κόουτς της Δύμης είπε για την επιτυχία της διεκδίκησης της ανόδου: «Σίγουρα είναι μια μεγάλη επιτυχία, ωστόσο, τα συγχαρητήρια αξίζουν στα παιδιά, που κατάφεραν να υλοποιήσουν αυτό τον στόχο. Είναι γεγονός πως όλοι το είχαμε στο πίσω μέρος του μυαλού μας, από την αρχή αλλά κανείς δεν το μαρτυρούσε, ειδικά ο ένας στον άλλον».

Στο αν έχει άγχος η ομάδα ενόψει των αγώνων είπε: «Πρέπει να έχουμε άγχος… ωστόσο το εποικοδομητικό. Διαθέτουμε μια καλή ομάδα, τα παιδιά έχουν εμπειρίες και θα πρέπει να περάσουν αυτή την δοκιμασία και να προσαρμοστούν σε αυτές τις συνθήκες με τον καλύτερο τρόπο».

Για τον κόσμο: «Μας έχει στηρίξει πολύ μέχρι τώρα και θεωρώ πως ίδιο θα κάνουν και σε αυτή την φάση».

Στο κατά πόσο ο Φίλιππος Ροδόπουλος, θεωρεί διαφορετικά τα ματς των πλει οφ από της κανονικής περιόδου, είπε: «Δεν θεωρώ ότι είναι διαφορετικά ματς! Και στο πρωτάθλημα τα παιχνίδια ήταν κομβικά… Έχουν την ίδια ψυχολογία απλώς η διαφορά εδώ είναι ως το τέλος κρίνεται ο στόχος».

Για την ομάδα του Προμηθέα: «Είναι μια ομάδα που διαθέτει ενθουσιασμό των νεαρών παικτών, οι οποίοι έχουν πολύ ταλέντο. Μάλιστα, είναι γεμάτη ομάδα σε όλες τις θέσεις. Τώρα από εκεί και πέρα για μας και με την βοήθεια του κόσμου και στο ότι το ματς είναι στην έδρα μας έχουμε το θεωρητικό αβαντάζ όμως, υπάρχει μια διαφορετική ψυχολογία και όλα θα κριθούν μέσα στο παρκέ. Θα πάμε για το καλύτερο και με σκοπό να υλοποιήσουμε τον στόχο μας».

Για το αν το ματς θα κριθεί στον καλό ή κακό εαυτό της Δύμης είπε: «Τα κλειδιά για ένα καλό αποτέλεσμα είναι η καλύτερη απόδοση από τον αντίπαλο και να έχουμε καθαρό μυαλό. Είμαστε καλά προετοιμασμένοι και έχουμε καλή ψυχολογία».

Η διαφορά για τα παιχνίδια του πρωταθλήματος είπε: «Η διαφορά με τα παιχνίδια που έχουμε δώσει μεταξύ μας στο πρωτάθλημα είναι πως και τις δυο φορές κανείς μας δεν έχει παίξει πλήρης. Και οι δυο είχαμε προβλήματα τραυματισμών ενώ τώρα θα παίξουμε χωρίς κανένα αγωνιστικό πρόβλημα».

Για το αν τελικά δεν έρθει η άνοδος είπε: «Κάθε παιχνίδι της Δύμης, είτε έρχεται η νίκη που είναι χαρά, είτε έρχεται η ήττα που εκεί έχουμε στεναχώρια, δεν είναι αυτοσκοπός η νίκη. Δεν είναι το παν για μας! Σίγουρα σε άσχημο αποτέλεσμα θα έρθει η απογοήτευση, όμως, η ομάδα θα συνεχίσει την πορεία της και το πλάνο της».

Τέλος ευχήθηκε: «Τέλος περιμένουμε να έχουμε μια ίση αντιμετώπιση, το λεγόμενο 50-50 από όλους τους εμπλεκόμενους παράγοντες του αγώνα. Και φυσικά, δεν θα μπορούσα να μην δώσω τα συγχαρητήρια μου για την παραμονή στην κατηγορία της ομάδας της Αχαγιάς ’82».