Τοπικά

Γνωρίζοντας τον Πέτρο Αγγελόπουλο !

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Στο westcity.gr φιλοξενούμε για συνέντευξη τον Πέτρο Αγγελόπουλο, που ξεκινάει το δικό του μουσικό ταξίδι, γράφοντας στίχους. Έχοντας ήδη δύο επιτυχίες που έχει ερμηνεύσει ο Αντώνης Δούλας κάνει τα πρώτα του βήματα, στο δύσκολο χώρο της μουσικής. Δείτε και την προσωπική του σελίδα στο facebook κάνοντας κλικ εδώ

1. Πως ξεκίνησε η αγάπη σου για τη μουσική και τη στιχουργική;

Η αγάπη μου για την μουσική ξεκίνησε από τα παιδικά μου χρόνια, καθώς την ίδια αγάπη για την μουσική είχε και η οικογένεια μου. Πάντα υπήρχε “κάτι να παίζει” μουσική στο σπίτι και το καθοριστικό για το οποίο αισθάνομαι τυχερός είναι ότι υπήρχαν όλα τα ακούσματα στα αφτιά μου. Η στιχουργική μπήκε στη ζωή μου στα 17 μου και πιστεύω πως είναι χάρισμα αλλά και “κληρονομικό”, γιατί τότε ανακάλυψα πως το όνομα του πατέρα μου έχει μπει σε πολλούς δίσκους του Θανάση Ρουγκάλα και του Κατριβέση.

2. Πες μας ένα “μυστικό” για να γράψεις επιτυχημένους στίχους

Αν και μικρός σε ηλικία, μόλις στα 25 μου, συνειδητοποίησα ότι το “μυστικό” είναι απλό. Είναι να μπορέσεις να συνδέσεις τις βιωματικές σου εμπειρίες και να φτιάξεις κάτι απλό και μοναδικό. Ένας τσακωμός μ ένα φίλο, ένας χωρισμός από μια δυνατή σχέση, μια στιγμή που σημάδεψε τη ζωή σου αλλά και την ζωή των ατόμων γύρω σου, είναι μερικές από τις πηγές έμπνευσης.

3. Ποιος από τους μεγάλους στιχουργούς θεωρείς ότι σε εκφράζει καλύτερα;

Στα λαϊκά ακούσματα ένας από τους στιχουργούς που με επηρέασαν είναι ο Νίκος Βαξεβανέλης, ενώ στο δημοτικό έχω πρότυπο τον πατέρα μου, που κατά κάποιο τρόπο με έπεισε να συνεχίσω την πορεία του.

4. “Τα μεγάλα λόγια” (video) είναι η πρώτη σου στιχουργική επιτυχία που ερμήνευσε ο επίσης συντοπίτης Αντώνης Δούλας. Πες μας πως πήρε σάρκα και οστά το τραγούδι αυτό.

“Τα μεγάλα λόγια” είναι το πρώτο τραγούδι στο “βιωματικό” μου τετράδιο. Με τον Αντώνη βρεθήκαμε τυχαία και πάνω στην κουβέντα είπαμε να ασχοληθούμε μ αυτό που αγαπάμε και οι δύο μας, τη μουσική. Κάπου εκεί συναντηθήκαμε και με τον Γιώργο Γιαννικόπουλο που έκανε τελικά την ενορχήστρωση στη μελωδία του Αντώνη και του στίχους μου με τελικό αποτέλεσμα μια δουλεία που προσεγγίσαμε με αγάπη και σεβασμό. Με τον Αντώνη είμαστε πάνω απ όλα καλοί φίλοι και Αχαγιώτες !

5. Μαθαίνουμε ότι έχεις γράψει στίχους σε τραγούδι που θα ερμηνεύσει ο γνωστός δημοτικός τραγουδιστής Δημήτρης Σακαλής. Το τραγούδι αυτό δεν είναι το στυλ που σ έχουμε συνηθίσει. Σε δυσκόλεψε αυτό;

Είναι η τρίτη δουλειά που υπογράφω και ευχαριστώ πολύ τον κύριο Σακαλή που με εμπιστεύτηκε. Το τραγούδι λέγεται “δυο λουλούδια, δυο φιλιά” , το οποίο θα είναι και ο τίτλος από το CD. Το τραγούδι δεν με δυσκόλεψε καθόλου, η αγάπη για το Δημοτικό τραγούδι πηγάζει όπως προείπα από την οικογένειά μου, με τον πατέρα μου να είναι ο μέντορας μου.

6. Είχες κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό σου όταν έγραψες το “δυο λουλούδια , δυο φιλιά” ;

Το τραγούδι το έχω γράψει και το αφιερώνω στην αρραβωνιαστικιά μου Εύη. Είμαστε 4 χρόνια μαζί και εύχομαι να τα εκατοστήσουμε. Η Εύη είναι πηγή έμπνευσης και πάντα με στηρίζει.

7. Γνωρίζεις στήριξη από τον κόσμο στην προσπάθεια σου αυτή;

Παρόλο που λείπω 5 χρόνια από την περιοχή που αγαπώ, την Κάτω Αχαΐα, υπάρχει έμπρακτη στήριξη από πολύ κόσμο στον ευρύτερο Δήμο Δυτικής Αχαΐας και τα μαγαζιά παίζουν τα τραγούδια. Παράλληλα στην Αθήνα υπάρχει ένας κύκλος από φίλους που έχουν σχέση με τον χώρο και στηρίζουν την προσπάθεια μου αυτή. Ευχαριστώ από καρδίας όλους αυτούς που είναι δίπλα μου.

8.ποιοι είναι οι στόχοι σου στο χώρο της μουσικής; 

Οι στόχοι μου είναι να κάνω αργά και σταθερά βήματα, να γράφω μουσική σε λαϊκούς και δημοτικούς τραγουδιστές και γιατί όχι μελλοντικά να δοκιμάσω και κάτι εναλλακτικό. Ένα από τα όνειρα μου εκπληρώθηκε τώρα, που μου έδωσε την ευκαιρία ο κύριος Δημήτρης Σακαλης,μελλοντικά θα ήθελα να γράψω ένα τραγούδι για ον Κώστα Μετζελόπουλο και γιατί όχι και για τον sυντοπίτη μας Νίκο Οικονομόπουλο. Πιστεύω οι στίχοι μου θα τους κερδίσουν !

aggelopoulos-petros-2