Μία συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε…
Υλικά:
250 ml σπορέλαιο
500 ml χυμό πορτοκάλι
300 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
6 κουταλιές κακάο
2 κουταλάκια σόδα μαγειρική
1 κουταλάκι αλάτι
2 βανίλιες
Για το γλάσο:
200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
3 κουταλιές ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές κονιάκ
1 κουταλιά σπορέλαιο
1 κουταλιά μαργαρίνη
Εκτέλεση Συνταγής:
Σε ένα μπολ χτυπάμε με το μίξερ το σπορέλαιο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το χυμό με τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, τις βανίλιες και το κακάο. Συνεχίζουμε το χτύπημα και ρίχνουμε σιγά σιγά το αλέυρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170-180°C για 30′ περίπου ή μέχρι να ψηθεί.
Όσο ψήνεται το κέικ ετοιμάζουμε το γλάσο. Λιώνουμε σε μπεν μαρί την κουβερτούρα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 5- 10 λεπτά να κρυώσει και απλώνουμε ομοιόμορφα το γλάσο.
Τέλος το αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν το κόψουμε σε κομμάτια και το σερβίρουμε.
Καλή επιτυχία!!!
Ο Εθνικός Σαγεΐκων επιστρέφει στη δράση από τη νέα σεζόν. Η ιστορική ομάδα διαμόρφωσε το νέο της Δ.Σ. και πλέον μπαίνει στη νέα εποχή… Διάβασε περισσότερα
Φέτος για πρώτη φορά το Δημοτικό Σχολείο του Κάτω Μαζαρακιου έλαβε μέρος στον 13ο Μαραθώνιο Ανάγνωσης <<Η ζωή στο σχολείο… Διάβασε περισσότερα
Συναγερμός στον ΕΟΔΥ μετά τον θάνατο 3,5 ετών παιδιού από παρβοϊό. Ο Οργανισμός απέστειλε έγγραφο σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους… Διάβασε περισσότερα
Αναστάτωση επικράτησε τη νύχτα στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σταμούλη Στράτου, πίσω από το 29ο Δημοτικό… Διάβασε περισσότερα
«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από σήμερα εξαιτίας υποτροπικού αεροχείμαρρου που έχει προσεγγίσει την Ελλάδα. Ενδεικτικά… Διάβασε περισσότερα
Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν επτά άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δεκατρείς νέες… Διάβασε περισσότερα
This website uses cookies.