Κατηγορίες : Like

Κοτόπιτα η εύκολη

Υλικά

  • Κοτόπουλο 2 τεμ στήθη
  • Μανιτάρια πλευρώτους 500 γρ
  • Κρεμμύδια ξερά 2 μεγάλα
  • Ελαιόλαδο 1 κουταλιά της σούπας
  • Λευκό κρασί 1 φλυτζάνι του καφέ
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Φύλλο κρούστας 1 πακέτο
  • Ελαιόλαδο για τα φύλλα όσο χρειαστεί
Για την μπεσαμέλ
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι τσαγιού
  • Βούτυρο 1 κουταλιά της σούπας
  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ΓΙΩΤΗΣ 2 1/2 κουταλιές της σούπας
  • Γάλα 1/2 λίτρο
  • Αλάτι – πιπέρι
  • Αυγό 1
  • Κασσέρι Μυτιλήνης 200 γρ τριμμένο

Οδηγίες

Καθαρίζουμε και πλένουμε το κοτόπουλο  και τα κρεμμύδια. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό και τα στήθη κοτόπουλου, αφήνουμε να βράσουν και να μαλακώσουν. Αφού βράσει το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφτίζουμε το κοτόπουλο σε μικρά κομμάτια. Σε ένα τηγάνι βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Τα σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και προσθέτουμε το ξεφτισμένο κοτόπουλο, αλάτι και πιπέρι, ανακατεύουμε και σβήνουμε με το λευκό κρασί. Τα αφήνουμε στην άκρη και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Ετομάζουμε την μπεσαμέλ , βάζοντας σε μια βαθιά κατσαρόλα το 1/2 φλυτζάνι ελαιόλαδο , το  βούτυρο και αφήνουμε να ζεσταθεί. Προσθέτουμε το αλεύρι ανακατεύοντας μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα. Ρίχνουμε το γάλα και με το σύρμα ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε το αλάτι – πιπέρι και μόλις αρχίσει να πήζει , το αποσύρουμε από την φωτιά. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις. Στην συνέχεια ρίχνουμε μέσα το σοταρισμένο κρεμμύδι , τα μανιτάρια με το κοτόπουλο και τέλος το τριμμένο κασσέρι και ανακατεύουμε. Αφήνουμε στην άκρη και ετοιμάζουμε τα φύλλα μας. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι και τοποθετούμε 7 φύλλα κρούστας λαδώνοντας ανά 2 και αφήνοντας τις άκρες τους να προεξέχουν από το ταψί. Στην συνέχεια αδειάζουμε το μείγμα μας και το απλώνουμε να καλύψει όλη την επιφάνεια. Από πάνω τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα  αφήνοντας να προεξέχουν οι άκρες και λαδώνοντας πάλι ανά 2. Τέλος διπλώνουμε όλες τις άκρες των φύλλων που προεξέχουν προς το κέντρο της πίτας σαν να δημιουργούμε ένα μεγάλο πουγκί. Λαδώνουμε την επιφάνεια του και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Αν χρειαστεί καλύπτουμε το πάνω μέρος με αλουμινόχαρτο ώστε να δώσουμε χρόνο και στα κάτω φύλλα να ψηθούν καλύτερα.

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 4 νεκρούς με Covid και έναν με γρίπη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 6 έως 12 Μαΐου) για τη γρίπη, τον κορωνοϊό  και τον RSV ανακοίνωσε… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Στο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης Αχαΐας, η Αντιπεριφερειάρχης, Γεωργία Ντάτσικα

Το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης ( Ε.Ε.Ε.ΕΚ) Αχαΐας που φοιτούν μαθητές με νοητική υστέρηση, κινητικές αναπηρίες και αυτισμό… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Το Δημογραφικό, το θέμα ημερίδας που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα με την συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 15 Μαΐου η ημερίδα με θέμα «ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ: Καμπανάκι κινδύνου! Η Ελλάδα γερνάει – Αναγκαιότητα… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Συνάντηση του Ανδρέα Τσώκου με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως

Με την Υπουργό Εσωτερικών Νίκη Κεραμέως συναντήθηκε ο πολιτευτής Αχαΐας με την Νέα Δημοκρατία Ανδρέας Τσώκος. Στο επίκεντρο της συζήτησής τους, βρέθηκαν… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Δύμη: Η Απολλωνιάδα έκανε το 2-2 και όλα κρίνονται την Κυριακή

Η Δύμη ηττήθηκε στην Περιβόλα από την Απολλωνιάδα με 80-61 και οι μελανόλευκοι έκαναν το 2-2 στη σειρά.  Έτσι η… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

Ανοίγει σήμερα το εκλογικό κέντρο της Ν.Δ. στην Πάτρα

 Σε ανακοίνωση της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας, αναφέρονται τα εξής: Το στρατηγείο του εκλογικού αγώνα, το Εκλογικό Κέντρο της Νέας Δημοκρατίας… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

This website uses cookies.