Like

Οι 3 καλύτερες στάσεις για να μείνεις έγκυος

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το τακτικό σεξ, ως γνωστόν, είναι απαραίτητο για να κάνεις παιδί. Για να πετύχεις όμως τον στόχο σου το ταχύτερο δυνατόν, καλό είναι να γνωρίζεις και τον τρόπο ώστε ο… κόπος σου να πιάσει τόπο.

Από τη θεία Λουκία

Βέβαια, το σεξ με στόχο την τεκνοποίηση δεν είναι μόνο κόπος. Αντίθετα μπορεί άνετα να χαρακτηριστεί ως το πιο απολαυστικό σεξ απ’ όλα, αφού ακόμη κι αν είσαι συντηρητικός ή ενοχικός τύπος μπορείς να το χαρείς απόλυτα χωρίς το φόβο μιας… ανεπιθύμητης εγκυμοσύνης ή τύψεις επειδή κυλιέσαι στην «αμαρτία».

Επιπλέον, τώρα την Άνοιξη όλα γίνονται πιο εύκολα καθώς όσο οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν άλλο τόσο ανεβαίνει κι η ερωτική σου διάθεση, προσφέροντας σου ακόμα μια αφορμή για αξέχαστες ερωτικές περιπτύξεις. Πώς θα κάνεις λοιπόν την κάθε φορά να μετρήσει διπλά, τόσο ως προς το αποτέλεσμα αλλά και ως προς την απόλαυση;

Πρώτα απ’ όλα υπάρχουν κάποιες βασικές αρχές που αξίζει να θυμάσαι:

  1. Μην το κάνεις μόνο για το παιδί: αν κάνεις έρωτα χωρίς να το χαίρεσαι μόνο και μόνο για να συλλάβεις περιορίζεις την πιθανότητα να συμβεί κάτι τέτοιο. Χωρίς απόλαυση το σεξ γίνεται αγγαρεία, νιώθεις περισσότερο στρες και τελικά φτάνεις να απογοητεύεσαι διπλά όταν βλέπεις ξανά περίοδο στο τέλος του κύκλου σου. Όμως, το χειρότερο είναι ότι όσο περισσότερο στρεσαρισμένη κι αγχωμένη είσαι έχοντας στο μυαλό τη σύλληψη, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να συλλάβεις με αποτέλεσμα έναν φαύλο κύκλο. Το καλύτερο θα ήταν λοιπόν να «ξεχάσεις» εντελώς το θέμα παιδί και να επιδίδεσαι στο σεξ μόνο για τη χαρά που σου προσφέρει. Μάλιστα, έτσι ο άντρας σου θα γίνει ακόμη πιο πρόθυμος να συμβάλει στον κοινό σας στόχο κι όλα θα κυλήσουν πολύ πιο ανέμελα μέχρι το ευτυχές γεγονός.
  2. Κάνε σεξ μέρα παρά μέρα, όλο τον μήνα ή τουλάχιστον για δύο εβδομάδες, μία πριν και μια μετά από τη μέση του κύκλου σου: αυτός είναι ο ιδανικός ρυθμός για να πετύχεις την καλύτερη δυνατή σύσταση του σπέρματος -τόσο από πλευράς ποσότητας και πυκνότητας όσο και από πλευράς περιεκτικότητας σε σπερματοζωάρια- αλλά και τη σωστή στιγμή, αφού έτσι εξασφαλίζεις ότι το σπέρμα θα είναι σε απόσταση βολης την ημέρα της ωορρηξίας σου.
  3. Μην το παρακάνεις με την καθαριότητα: κόψε κάθε είδους κολπική πλύση (εκτός κι αν σου το έχει ζητήσει ο γιατρός) και φρόντισε να πλένεις την περιοχή του αιδοίου σου μόνο εξωτερικά και μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο (ήτοι: μετά από κάθε αφόδευση και πριν το σεξ). Το πλύσιμο μετά το σεξ μπορείς να το ξεχάσεις για λίγο, αφού ακόμη και το να σηκωθείς αμέσως για να πας στην τουαλέτα μπορεί να υπονομεύσει την προσπάθεια σου. Άλλωστε, καθώς έχετε βάλει πλώρη για παιδί με τον άντρα σου, σίγουρα έχετε φροντίσει και οι δύο να είσαστε καθαροί από σεξουαλικώς μεταδιδόμενες μολύνσεις -επίσης απαραίτητη προϋπόθεση για να συλλάβεις. Χαλάρωσε λοιπόν κι απόλαυσε ακόμα λίγο χουζούρι στην αγκαλιά του, το οποίο έχει έξτρα όφελος να σας δένει ακόμα περισσότερο ως ζευγάρι.
  4. Κράτα τη σωστή στάση: αυτή είναι ίσως η πιο παραγνωρισμένη αλλά η πιο κρίσιμη συμβουλή απ’ όλες ως προς το σεξ της σύλληψης, καθώς το ζητούμενο είναι να επιτρέψεις σε όσο το δυνατόν περισσότερο το σπέρμα να διαπεράσει τον τράχηλο της μήτρας σου, να διεισδύσει στο εσωτερικό της και από εκεί να φτάσει στις σάλπιγγες σε όσο το δυνατόν μικρότερο χρονικό διάστημα από τη στιγμή της εκσπερμάτωσης.

womenonly.gr