Με την πρώτη ανάγνωση ακούγεται σοκαριστικό. Και, για να λέμε την αλήθεια, κάπως άβολο. Και αηδιαστικό. Η Σάρα Τίμπουμ, τα τελευταία 6 χρόνια, δεν λούζει τα μαλλιά της με σαμπουάν, παρά μόνο με νερό. Η ίδια, παρά την άχαρη περίοδο που πέρασε στην αρχή η εμφάνιση των μαλλιών της, υποστηρίζει πως είναι το καλύτερο πράγμα που έκανε ποτέ γι’ αυτά.
Πρόκειται όντως για έναν τρόπο να έχεις πιο υγιή και λαμπερά μαλλιά; Και πως είναι; Δεν σε τρώει το κεφάλι σου; Και τι γίνεται με τη μυρωδιά; Και το βασικό και κύριο ερώτημα: Αξίζει;
Η -αν μη τι άλλο- ξεχωριστή ιστορία της θα σου λύσει όλες τις απορίες.«Η πρώτη φορά που άκουσα πως το να μην πλένεις τα μαλλιά σου είναι τάση, ήταν όταν συνάντησα τυχαία μία παλιά φίλη – μέχρι τότε την είχα στο μυαλό μου ως εκείνη την κοπέλα με τα πολύ ξηρά, φριζαρισμένα, κατσαρά μαλλιά. Εκείνη τη φορά όμως, τα μαλλιά της ήταν πολύ λαμπερά και λεία. Ήταν πραγματικά υπέροχα! Όταν τη ρώτησα ποιο είναι το μυστικό της, μου απάντησε πως απλά είχε σταματήσει να χρησιμοποιεί σαμπουάν.
Η όλη ιδέα μου έμοιαζε πολύ αηδιαστική, αλλά την κράτησα στο μυαλό μου ως κάτι που θα ήθελα να δοκιμάσω κάποια στιγμή. Άλλωστε, αφού δούλεψε σε εκείνη, γιατί να μην δουλέψει και σε εμένα;

Τα δικά μου μαλλιά είναι πολύ ίσια αλλά λαδώνουν και πολύ γρήγορα. Τότε, ήμουν στη φάση που, ακόμη και αν τα έπλενα μέρα παρά μέρα, θα έδειχναν συνέχεια λαδωμένα και άτονα. Είχα κουραστεί με όλη αυτή την ιστορία, πραγματικά δεν ήξερα τι άλλο να κάνω. Σκέφτηκα να ακολουθήσω τη συμβουλή της φίλης μου και να σταματήσω να χρησιμοποιώ σαμπουάν, αλλά με είχε προειδοποιήσει πως στην αρχή, θα ήταν πολύ λιπαρά. Τουλάχιστον όμως είχα να δοκιμάσω κάτι νέο”.