Κατηγορίες : Like

Καρυδόπιτα με κρέμα και γλάσο σοκολάτας

Τι χρειαζόμαστε:

  • 6 αυγά
  • 1 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 1/4 κ.γ γαρύφαλο
  • 1 1/2 κ.γ μπέικιν

Για το σιρόπι

  • 2 φλ. τσαγιού νερό
  • 2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
  • 1 κ.γ χυμό λεμονιού
  • 3 κ.σ κονιάκ

Για την κρέμα

  • 2 φακελάκια άνθος αραβοσίτου (όχι στιγμής)
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 1 λίτρο γάλα

Για το γλάσο σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα με 55% κακάο
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 30-50 γρ. μέλι
  • λίγο κονιάκ (προαιρετικά)
  • Πώς το κάνουμε:
    1) Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά το νερό, τη ζάχαρη και τον χυμό λεμονιού. Αποσύρουμε από την φωτιά, προσθέτουμε το κονιάκ και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει.
    2) Χτυπάμε με το μίξερ τα αυγά με την ζάχαρη για 15 λεπτά περίπου μέχρι να αφρατέψουν.
    3) Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε την φρυγανιά, την κανέλα, το γαρύφαλο, το μπέικιν
    4) και τα ρίχνουμε στο μείγμα με τα αυγά ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις με μια σπάτουλα.
    5) Τέλος ρίχνουμε τα καρύδια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
    6) Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μέτριο βουτυρωμένο ταψάκι (33×28 εκ περίπου) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά περίπου (βυθίζουμε ένα μαχαίρι στην καρυδόπιτα, το οποίο πρέπει να βγει στεγνό).
    7) Προσεκτικά και με μια κουτάλα (όχι απότομα και όλο μαζί) ρίχνουμε το σιρόπι σε όλη την επιφάνεια.
    8) Σε ένα μπολ βάζουμε 1 κούπα γάλα, το άνθος αραβοσίτου και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.
    9) Βάζουμε το υπόλοιπο γάλα σε μια κατσαρόλα και μόλις βράσει προσθέτουμε το διαλυμένο άνθος αραβοσίτου
    10) και σε μέτρια φωτιά ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
    11) Μόλις η κρέμα κρυώσει καλά την απλώνουμε πάνω από την καρυδόπιτα.
    12) Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και πριν πάρει βράση την ρίχνουμε πάνω στην κομματιασμένη κουβερτούρα. Προσθέτουμε το μέλι (και το κονιάκ αν θέλουμε) και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε ένα ομογενοποιημένο μείγμα.
    13) Αφήνουμε το γλάσο να κρυώσει λίγο και περιχύνουμε με αυτό το γλυκό. Το γλυκό πρέπει να μπει στο ψυγείο για να κόβονται καλά τα κομμάτια (λόγω της κρέμας).
    https://www.sintagespareas.gr/
Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Συνελήφθη γυναίκα που εκβίαζε δυο άνδρες για να αποσύρει καταγγελία βιασμού

Συνελήφθη, προχθές το απόγευμα, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Ακράτας, σε συνεργασία με αστυνομικούς της ΟΠΚΕ του Τμήματος  Ασφάλειας Αιγιαλείας,… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Eνδιαφέρουσα ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό από το 2ο Δημοτικό Σχολείο Κ. Αχαΐας

Με εξαιρετικό ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Κάτω Αχαΐας ημερίδα για τον σχολικό εκφοβισμό. Ομιλήτρια ήταν και η αντιστράτηγος… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Τίμησαν τη Γενοκτονία των Ποντίων στον Απιδεώνα

19 Μαΐου, Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και ο Σύλλογος του Απιδεώνα την τίμησε δεόντως. Επίσης, συμπληρώθηκαν… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Εργασίες καθαρισμού στην παραλία Αλισσού

Εργασίες καθαρισμού πραγματοποίησαν το πρωί συνεργεία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας στην παραλία Αλισσού. Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Συντάξεις Ιουνίου 2024: Οι δύο πληρωμές για ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δημόσιο, ΝΑΤ

Αντίστροφη μέτρηση για τις  συντάξεις Ιουνίου καθώς η πληρωμή πλησιάζει. Οι δύο ημερομηνίες για Δημόσιο, ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΝΑΤ. Η πληρωμή όπως… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

Πανελλαδική απεργία της ΑΔΕΔΥ την Τρίτη 21 Μαΐου

24ωρη  απεργία έχει κηρύξει αύριο Τρίτη 21 Μαΐου έχει κηρύξει η ΑΔΕΔΥ ενώ τα μέσα μεταφοράς αναμένεται να κυκλοφορήσουν κανονικά. Το… Διάβασε περισσότερα

20 Μαΐου 2024

This website uses cookies.