Ελλάδα

Ο Τσίπρας λέει «όχι» σε σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, που ζητά η αντιπολίτευση

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μπορεί οι ραγδαίες εξελίξεις στο Eurogroup να κινητοποίησαν την αντιπολίτευση….

… με στελέχη της ΝΔ αλλά και τον πρόεδρο του Ποταμιού να ζητούν την άμεση σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, ωστόσο ο πρωθυπουργός απέρριψε το αίτημα.

Από το Μέγαρο Μαξίμου υποστηρίζουν πως όποιος από τους πολιτικούς αρχηγούς επιθυμεί ενημέρωση μπορεί να την έχει, υποστηρίζοντας ωστόσο ότι τούτη την ώρα δεν συντρέχει λόγος σύγκλησης του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών.

Υπενθυμίζεται πως μόλις έγινε γνωστό το «ναυάγιο» στο Eurogroup ο τέως πρωθυπουργός και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αντώνης Σαμαράς τηλεφώνησε στους προέδρους του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού προκειμένου να υπάρξει κάποια κοινή δράση, με στόχο «τον συντονισμό των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων».

Μητσοτάκης και Μιχελάκης ζήτησαν Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τάχθηκε υπέρ της άποψης έστω και τώρα να γίνει ένα Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. «Οι μέρες είναι εξαιρετικά κρίσιμες. γιατί καλώς ή κακώς υπάρχει ένα τελεσίγραφο μέχρι την Παρασκευή που λέει: “βρείτε έναν τρόπο, μια συμφωνία, ζητήστε μια παράταση του προγράμματος”. Θα πρέπει επ’ αυτού να τοποθετηθούν όλες οι πολιτικές δυνάμεις υπεύθυνα. Δεν θυμάμαι πιο κρίσιμη συγκυρία. Αν δεν γίνει τώρα πότε θα γίνει;»

Τη σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών ζήτησε μέσα από τον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Γιάννης Μιχελάκης, για να υπάρξει εθνική συνεννόηση μετά το αδιέξοδο του Eurogroup της Δευτέρας.

Πρωτοβουλία για συνάντηση των αρχηγών ζήτησε το Ποτάμι

Πρωτοβουλία για συνάντηση των αρχηγών των φιλοευρωπαϊκών κομμάτων ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα το Ποτάμι, «ώστε να υπάρξει πλήρης ενημέρωση για τις ελληνικές προτάσεις και να χαραχθεί, ει δυνατόν, εθνική γραμμή» μετά τη διακοπή της συνεδρίασης του Eurogroup της Δευτέρας.