Τοπικά

Οργή Μπαρμπούνη για την επαναλειτουργεία των πυρηνελαιουργείων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οργισμένος είναι ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού συλλόγου παραλίας Κάτω Αλισσού Δημήτρης Μπαρμπούνης και δεν είναι ο μοναδικός.

Σύσσωμη η κοινωνία καταδικάζει την επαναλειτουργεία των πυρηνελαιουργείων στη ΒΙ.ΠΕ. , καθώς η ατμόσφαιρα είναι πάλι αποπνικτική.

Ο σύλλογος εξέδωσε το κάτωθι δελτίου τύπου:

Με λύπη διαπιστώνουμε πως στο νεοελληνικό κράτος μας, θεσμοί αυτοαναιρούνται και αποφάσεις και νόμοι ακυρώνονται.

Παράδειγμα των ανωτέρω είναι ότι απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη κ. Αλεξόπουλου, η οποία πάρθηκε μετά από ενέργειες του Συλλόγου μας αλλά και από άλλους συλλόγους και φορείς, ακυρώθηκε!

Μετά τη μήνυση που κάναμε πριν από ένα μήνα, βγήκε απόφαση από την Περιφέρεια να σταματήσουν τα πυρηνελαιουργεία για περαιτέρω εκσυγχρονισμό ώστε να σταματήσει να βγαίνει αυτή η αποπνιχτική ατμόσφαιρα από το κάψιμο του πυρήνα και να δημιουργεί, κατά πολλούς επιστήμονες, αέρια ρύπανση, δύσπνοια και αλλεργίες. Μέσα σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα ήρθε ένας άλλος θεσμοθετημένος παράγοντας του κράτους μας, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, όπου υπηρεσιακός παράγοντάς της ανακάλεσε την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη για κλείσιμο των πυρηνελαιουργείων, που σημειωτέον δεν διαθέτει τους κατάλληλους ελεγκτικούς μηχανισμούς, παρ’ όλα αυτά έβγαλε την απόφαση αναίρεσης με την αιτιολογία ότι δεν έγινε σωστά η διαδικασία από την πλευρά της Περιφέρειας.

Μέσα από αυτές τις τυπικότητες περί προθεσμιών και αποδεικτικών κοινοποιήσεων καταδικάζεται η περιοχή αναγκάζοντας τους κατοίκους να βιώνουν την υποβάθμιση αυτή του περιβάλλοντος επ’ αόριστον (δεν αναφέρεται στην απόφαση αναίρεσης μέχρι πότε μπορεί να λειτουργεί).

Φίλες και φίλοι, ο σύλλογός μας όπως έκανε πάντα και αγωνιζόταν για να μην υποβαθμίζεται το περιβάλλον μας που το έχουμε ανάγκη εμείς και τα παιδιά μας και η ποιότητα της ζωής μας, θα αγωνιστεί ώστε να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση. Την Δευτέρα θα καταθέσουμε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και κατά της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και του επικεφαλής και υπευθύνου της, για αυτήν την απαράδεκτη απόφαση χωρίς να ενημερωθεί κάνεις.

Καλούμε τους συλλόγους της περιοχής μας να συνυπογράψουν μαζί μας την μηνυτήρια αναφορά. Έχουμε βρεθεί με αρκετούς συλλόγους σε επικοινωνία οι οποίοι στηρίζουν την απόφασή μας επίλυση του θέματος και κλείσιμο του εργοστασίου.

Τέλος καλούμε τον δήμαρχο Δυτικής Αχαΐας και τον Τομέα Περιβάλλοντος να παρέμβει ώστε να προασπίσει σαν θεσμικός παράγοντας την ποιότητα ζωής των κατοίκων του δήμου μας και να πιέσει και ο δήμος να παρθεί πίσω αυτή η απόφαση.