Like

Ο κανόνας των 400 θερμίδων

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Ακόμη κι αν κάνουμε σοβαρές προσπάθειες ν’ αδυνατίσουμε, ακόμη κι αν κόψουμε τα γλυκά ή το βραδινό φαγητό, τα κιλά μας ενδέχεται να παραμείνουν ασυγκίνητα. Η απάντηση σε κάθε ερώτηση που περιέχει τη λέξη βάρος είναι «μεταβολισμός». Ένας «καλός» μεταβολισμός μπορεί να μετατρέπει τις θερμίδες που παίρνουμε από τις τροφές σε ενέργεια και να μην τις υποχρεώνει να αποθηκευτούν με τη μορφή λίπους στο σώμα. Αντίθετα, ένας «κακός» μεταβολισμός θα στείλει τις θερμίδες αυτές στις λιποαποθήκες για συσσώρευση, επιβαρύνοντας έτσι με κιλά όχι μόνο τη σιλουέτα αλλά και την υγεία μας.
«Ξέρω πώς είναι να κάνεις δίαιτα και να μην χάνεις κιλά» γράφει η διαιτολόγος των σταρ Χείλι Πόμροϊ στο βιβλίο της «The Fast Metabolism Diet». Με 4 κλινικές αδυνατίσματος στην Καλιφόρνια και με ένα προσωπικό ιστορικό παχυσαρκίας, η ειδικός έχει καταλήξει σε μία μέθοδο που όχι μόνο οδηγεί σε απώλεια βάρους αλλά συγχρόνως ενεργοποιεί το μεταβολισμό ώστε να συνεχίσει να κάνει καύσεις για πάντα.
 
Ο κανόνας των 400 θερμίδων
Έχουμε ακούσει πολλούς υπέρβαρους κατά καιρούς να ορκίζονται ότι τρώνε μόνο μία φορά τη μέρα. Τότε γιατί παχαίνουν; Οι ειδικοί απαντούν πως όταν παίρνουμε όλες τις θερμίδες της ημέρας από ένα γεύμα, τότε το σώμα δεν μπορεί να τις επεξεργαστεί. Κάθε φορά που γευματίζουμε, ο οργανισμός μπορεί να αξιοποιήσει μόνο 400 θερμίδες. Οι υπόλοιπες δεν καίγονται αλλά αποθηκεύονται σαν λίπος. Μπορείτε να εφαρμόσετε αυτόν τον κανόνα διαιρώντας τα γεύματά σας σε πολλά μικρότερα. Συνολικά φροντίστε να παίρνετε πέντε γεύματα την ημέρα, ένα κάθε τρεις ώρες, από τα οποία κανένα δεν θα ξεπερνάει τις 400 θερμίδες. Ίσως ταλαιπωρηθείτε στην αρχή αλλά μετά από δύο μέρες θα νοιώσετε την ενέργειά σας να αυξάνεται και την πείνα σας να περιορίζεται.