Τοπικά

ΝΟΔΕ – Έντονο παρασκήνιο – Ζητούν παραιτήσεις;

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Βαριά σκιά άφησαν στα γραφεία της ΝΟΔΕ τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών.

Στα… χαρακώματα βρίσκονται στην τοπική Νέα Δημοκρατία, ενώ περιμένουν τις αποφάσεις της κεντρικής ηγεσίας για την χάραξη της αντιπολιτευτικής γραμμής του κόμματος.

Πέρα από την αμφισβήτηση που υπάρχει μετά το εκλογικό αποτέλεσμα προς τον Αντώνη Σαμαρά και τους συνεργάτες του, το στενό πολιτικό του επιτελείο που έκανε συγκεκριμένες επιλογές, υπάρχει ταυτόχρονα και έντονη δυσαρέσκεια προς την τοπική ηγεσία της ΝΟΔΕ.

Τα ιδιαίτερα χαμηλά ποσοστά που πέτυχε το κόμμα στον νομό και η μεγάλη ψαλίδα που χώριζε την Νέα Δημοκρατία από τον ΣΥΡΙΖΑ, τόσο σε επίπεδο Αχαΐας, όσο κα σε επίπεδο Δήμου Πατρέων, όχι μόνο έχουν προκαλέσει προβληματισμό, αλλά σύμφωνα με ορισμένους θα πρέπει να φέρουν και απόδοση ευθυνών.

Ευθύνες προς τα άτομα εκείνα που είχαν τα ηνία και τον έλεγχο των αποφάσεων για τις γραμμές που θα έδινε το κόμμα. Σύμφωνα λοιπόν με αρκετά στελέχη του κόμματος, η Νέα Δημοκρατία απέτυχε παταγωδώς όπως φάνηκε και μέσα από τα αποτελέσματα που έφερε και για την αποτυχία αυτή χρειάζεται να υπάρξουν οι σχετικές επιπτώσεις και συνέπειες για να προχωρήσει η ΝΟΔΕ στην επόμενη μέρα.

Καλούν έτσι, έμμεσα πλην σαφώς, όσους είχαν τον έλεγχο να αναλάβουν την ευθύνη της αποτυχίας αυτής και να παραιτηθούν από τις θέσεις τους. Αφού γίνει αυτό είναι αναγκαίο να υπάρξει μία ενιαία επικοινωνιακή πολιτική από όλα τα στελέχη, ανάλογη με τις εξελίξεις που ενδέχεται να υπάρξουν σε κεντρικό επίπεδο.

Έτσι, ώστε να μπορέσει το κόμμα να μαζέψει τα συντρίμμια του και να χαράξει μία νέα γραμμή, κερδίζοντας πίσω τους ψηφοφόρους που έχασε κυρίως από τον κεντρώο χώρο.