Τοπικά

Καινοτομία: Το πρώτο ενεργειακό τουριστικό κατάλυμα στην Ελλάδα κατασκευάζεται στον Αλισσό

ενεργειακό τουριστικό κατάλυμα
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Πριν χρόνια μπορεί να φάνταζε σαν σενάριο, αλλά σήμερα ήδη υλοποιείτε.

Ο λόγος για ενεργειακό τουριστικό κατάλυμα μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης , που κατασκευάζεται στον Αλισσό Αχαΐας. Πρόκειται για τουριστικές κατοικίες οι οποίες κατασκευάζονται όχι μόνο στο πλαίσιο να είναι φιλικές προς το περιβάλλον αλλά και να “παράγουν” την ενέργεια που χρειάζονται για την αυτόνομη συντήρησή τους, μέσα σε ένα περιβάλλον απόλυτης θερμικής άνεσης και ποιότητας αέρα, ενώ ταυτόχρονα φροντίζει για τις μετακινήσεις μας το ηλεκτρικό αυτοκίνητο χωρίς καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον με βλαβερές ουσίες μέσω των καυσαερίων, το οποίο και αυτό “φορτίζει” από την ενέργεια που παράγει το κατάλυμα.

Είναι πλήρως εργονομικά και έχουν σχεδιαστεί με το πρότυπο “Passive House” , όπου αποδεδειγμένα επιτυγχάνει εξοικονόμηση ενέργειας μέχρι 90% σε σύγκριση με τις συμβατικές κατασκευές, ενώ παράλληλα το κόστος κατασκευής παραμένει προσιτό σε όλους.

Το ενεργειακό κατάλυμα EnerVillas είναι ένα τουριστικό συγκρότημα που απέχει 20 λεπτά από την Πάτρα και περίπου μισή ώρα από την παραλία της Καλογριάς που περιβάλλεται από το δάσος της Στροφιλιάς, ένα εθνικό πάρκο 22.000 στρεμμάτων που προστατεύεται από τη Συνθήκη Ραμσάρ και το Δίκτυο Natura.

Παράλληλα το όλο project θα παρουσιαστεί στην Νίκαια της Γαλλίας στις 24-25 Ιουνίου 2015, στην SUSTAINABLE AND COMPETITIVE HOTELS THROUGH ENERGY INNOVATION Nearly Zero Energy Hotels 2015 – Visual presentation of posters during the neZEH 2015d Innovative City conference days.

Η κατασκευή του πρώτου ενεργειακού τουριστικού καταλύματος στην Ελλάδα και από τα ελάχιστα παγκοσμίως αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2017.

Τηλέφωνα επικοινωνίας  – 2693025674 και 6984164168

enervillas-1

enervillas-2

  enervillas-4