Σε ένα τετράγωνο ταψί 40×30 στρώνουμε 2 στρώσεις φρυγανιές . Βράζουμε το σιρόπι για 20 λεπτά και το περιχύνουμε .
Κρέμα
Στην κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , το νερό & την ζάχαρη και όταν θα είναι χλυαρό θα προσθέσουμε το αλεύρι το corn flour και θα τα λιώσουμε καλά ανακατεύοντας μέχρι να γίνει κρέμα ελαφρώς πηχτή. (σε χαμηλή φωτιά)
Όταν πήξει βάζουμε σε κομματάκια το βούτυρο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα . Προσθέτουμε την βανίλια και λίγο αλάτι. Τέλος όταν κρυώσει λίγο βάζουμε 1 – 1 τα αυγά τα ανακατεύουμε καλά και αδειάζουμε την κρέμα στο ταψί πάνω από τις σιροπιαστές φρυγανιές .
Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο . Σε 4 με 5 ώρες μετά χυπάμε την κρέμα γάλακτος να αφρατέψει και καλύπτουμε την επιφάνεια ενώ από πάνω πασπαλίζουμε με την ινδική καρύδα σε όλη την επιφάνεια.
Σερβίρεται την επόμενη ημέρα για να είναι αρκετά κρύο.
Αυτοψία στον παλιό σταθμό του τρένου στην Κάτω Αχαΐα έγινε χθες από την υφυπουργό Υποδομών και Μεταφορών, Χριστίνα Αλεξοπούλου, τον… Διάβασε περισσότερα
Ανησυχητικά είναι τα στοιχεία για το καλοκαίρι που έρχεται, σχετικά με την αντιπυρική περίοδο και τις πυρκαγιές που θα κληθεί… Διάβασε περισσότερα
Στις 28 Μαΐου 2024 ξεκινάει η καταβολή για τις συντάξεις Ιουνίου σύμφωνα με πληροφορίες. Με βάση το πλαίσιο καταβολής των… Διάβασε περισσότερα
Xαλάει τις επόμενες ώρες ο καιρός όπως λένε οι μετεωρολόγοι, καθώς ένα χαμηλό βαρομετρικό από τις ακτές της βόρειας Αφρικής πλησιάζει… Διάβασε περισσότερα
Συναγερμός σήμανε στην αστυνομία της Πάτρας. Σε πολυκατοικία επί της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών Αθηνών 150, εντοπίστηκε πτώμα. Επί τόπου… Διάβασε περισσότερα
Oι πλατείες Υψηλών Αλωνίων και Ομονοίας το βράδυ της Τετάρτης 8 Μαϊου θα πλημμυρίσουν από χιλιάδες πατρινούς και πατρινές οι οποίοι… Διάβασε περισσότερα
This website uses cookies.