Τοπικά

Με την Ενωση Ξενοδόχων συναντήθηκε ο Δήμαρχος κ. Χρήστος Νικολάου

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η καλύτερη συνεργασία, η κοινή δράση και ο αποτελεσματικότερος συντονισμός ενόψει της τουριστικής καλοκαιρινής περιόδου 2015 ήταν τα θέματα που κυριάρχησαν στην συνάντηση.

Ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Κωνσταντίνος Ντεμίρης αναφέρθηκε στην επιδείνωση του προβλήματος της διάβρωσης των ακτών λόγω και της πρόσφατης κακοκαιρίας, στον τομέα της καθαριότητας, στην ενίσχυση του ηλεκτροφωτισμού καθώς και στο να τηρούνται οι κανόνες σχετικά με την επικείμενη λειτουργία των καντινών στον αιγιαλό.

Ο δήμαρχος Χρήστος Νικολάου τόνισε εκτός των άλλων : «Ο τουρισμός αποτελεί, για τον δήμο Δυτικής Αχαΐας, στρατηγικό πλεονέκτημα και πυλώνα ανάπτυξης. Στην επικράτεια του βρίσκεται η ταχύτατα αναπτυσσόμενη τουριστική ζώνη του νομού, με ποικιλόμορφες ακτές, κρυστάλλινα νερά, σύγχρονες τουριστικές υποδομές και το Πολιτικό Αεροδρόμιο του Αράξου. Όλα αυτά πλαισιωμένα από το προστατευόμενο δάσος της Στροφυλιάς, τη Λίμνη του Προκόπου, τη Λιμνοθάλασσα του Πάππα, τον υγρότοπο του Κοτυχίου, αρχαιολογικά μνημεία διαφόρων περιόδων όπως (Μυκηναϊκοί τάφοι Λουσικών, Τείχος Δυμαίων, περιοχή του τύμβου Γ στις Πόρτες κ.λπ.), ιερές μονές (Αγίου Δημητρίου Μπάθα, Αγίου Νικολάου Σπάτα, Μονή Φιλοκαλίου, Μονή Μαρίτσης) λαογραφικά μουσεία καθώς και πλήθος παραδοσιακών χωριών μπορούν να διαμορφώσουν το δήμο Δυτικής Αχαΐας ως ΠΡΟΟΡΙΣΜΟ.

Όμως αν δεν φροντίσουμε να διαμορφώσουμε εκπαιδευμένους ανθρώπους για να προχωρήσουν στην προώθηση τον προϊόντων της περιοχής μας και την ανάδειξη του τόπου μας δυστυχώς δεν θα μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Ως εκ τούτου το πρώτο πράγμα που ζητήσαμε ως νέα δημοτική αργή από το υπουργείο παιδείας ήταν η διασύνδεση του τομέα της εκπαίδευσης με τον τουρισμό, με την δημιουργία ενός Ι.Ε.Κ. που θα έχει κατεύθυνση τον πρωτογενή _ τομέα και τον τουρισμό. Μόνο η διασύνδεση των τομέων της εκπαίδευσης, του τουρισμού, του πρωτογενούς τομέα αλλά και του πολιτισμού θα δώσουν την απαραίτητη δυναμική ανάπτυξης και την εναλλακτική προοπτική για τη Δυτική Αχαΐα.

Όσον αφορά τις βελτιώσεις που πρέπει να γίνουν σχετικά με τα προβλήματα που έθεσε η Ένωση των Ξενοδόχων έχουμε ενισχυθεί – όσο μας επιτρέπει η οικονομική κρίση – σε κάδους και λαμπτήρες αλλά δυστυχώς πάσχουμε σε προσωπικό και αδυνατούμε να ανταπεξέλθουμε στις αυξημένες υποχρεώσεις ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες γι” αυτό και έχουμε ζητήσει οι περιβόητες προσλήψεις των πενταμήνων να γίνουν την καλοκαιρινή περίοδο Η μελέτη για την διάβρωση των ακτών βρίσκεται σε καλό δρόμο και σύντομα θα χρηματοδοτηθεί ενώ ζητήσαμε την επίσπευση της έκδοσης της Κ.Υ.Α. για τις καντίνες ώστε να έχουμε αρκετό χρόνο για την χωροθέτησή τους καθώς και για την ενημέρωση σχετικά με τον κανονισμό που πρέπει να ακολουθηθεί. Κλείνοντας σήμερα ανοίγεται ένας νέος κύκλος αμφίδρομης επικοινωνίας και σχέσης συνεργασίας, εθελοντισμού και προσφοράς με την Ένωση Ξενοδόχων Τουριστικών Καταλυμάτων, Εστίασης & Αναψυχής και με τακτικές συναντήσεις αλλά μια κοινή δράση θα συμβάλουμε για την προώθηση, προβολή και ανάπτυξη του τουρισμού».