Ελλάδα

Τσίπρας: Προτείνω για Πρόεδρο της Δημοκρατίας τον Προκόπη Παυλόπουλο

κατάργηση του ΕΝΦΙΑ
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

 Προκόπη Παυλόπουλο πρότεινε για Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας , μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο πρωθυπουργός έκανε την έκπληξη και έτσι αντί για το φαβορί των ημερών που ήταν ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, πρότεινε άλλο πρόσωπο από τον χώρο της κεντροδεξιάς.

«Η επιλογή του ΠτΔ δεν είναι ανεξάρτητη από την πολιτική συγκυρία» πρόσθεσε.

Ο κ.Τσίπρας, αναφερόμενος στην πρόταση του ευρωβουλευτή Μανώλη Γλέζου να προταθεί για πρόεδρος της Δημοκρατίας ένα πρόσωπο από τον χώρο της Αριστεράς, εξήγησε ότι αν και ποτέ δεν υπήρξε Αριστερός πρόεδρος, η Αριστερά στις κρίσιμες στιγμές ποτέ δεν υπήρξε αλαζονική στην ιστορία και ποτέ δεν διεκδικούσε αξιώματα για τον εαυτό της.

Νωρίτερα ο κ,Τσίπρας εξαπέλυσε επίθεση στον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Β.Σόιμπλε.

«Ο Σόιμπλε έχασε χθες την ψυχραιμία του, εκφράστηκε υποτιμητικά για τον ελληνικό λαό, θα ήταν καλύτερα να λυπάται τους λαούς που περπατούν με το κεφάλι  σκυφτό. Αυτούς που σηκώνουν το κεφάλι θα έπρεπε να τους θαυμάζει, να τους σέβεται και να τους εκτιμά» είπε χαρακτηριστικά ο κ.Τσίπρας, σχολιάζοντας τις χθεσινές δηλώσεις του Γερμανού υπουργού.

«Πρώτη φορά η Ελλάδα έχει φωνή και ακούγεται δυνατά. Για πρώτη φορά δεν λέμε σε όλα ΝΑΙ, για πρώτη φορά λέμε ΟΧΙ και κάποιοι ενοχλούνται και εκνευρίζονται με αυτό» είπε με νόημα.

Ο πρωθυπουργός διεμύνησε σε όλους τους τόνους ότι η κυβέρνηση του δεν συμβιβάζεται, ούτε εκβιάζεται αλλά εργάζεται έντιμα για μια αμοιβαία επωφελή συμφωνία χωρίς το μνημόνιο, που όπως είπε,  μας κατέστρεψε και χωρίς την «τοξική» τρόικα.

 

«Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις βασικές μας δεσμεύσεις στο λαό και από τις προγραμματικές μας δηλώσεις» τόνισε ο κ.Τσίπρας.

 

Μιλώντας για τις σκληρές όπως τις χαρακτήρισε διαπραγματεύσεις των τελευταίων ημερών, ο πρωθυπουργός επανέλαβε πολλές φορές ότι η κυβέρνηση του επιθυμεί την λύση και όχι την ρήξη με τους δανειστές

 

Ο κ.Τσίπρας αναφέρθηκε και στο σκίτσο ελληνικής εφημερίδας που παρουσίασε ως ναζί τον Β.Σόιμπλε και εκνεύρισε την Γερμανία, λέγοντας ότι «ήταν μια ατυχέστατη στιγμή» .

 

Αναφερόμενος στο χθεσινό Eurogroup και στο «προκλητικό» όπως είπε έγγραφο του επικεφαλής των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης Γ.Ντάισεμπλουμ, το οποίο τελικά δεν αποδέχτηκε η ελληνική κυβέρνηση, ο κ.Τσίπρας είπε ότι κάποιοι προσπάθησαν να υπονομεύσουν την Ελλάδα, τονίζοντας πως το νέο αυτό σχέδιο οδηγούσε στην μη εξεύρεση λύσης.

 

«Καλούμε όλους να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί… Η διαπραγμάτευση δεν είναι τεχνική είναι βαθύτατα πολιτική με γεωπολιτικές προεκτάσεις» τόνισε ο Έλληνας πρωθυπουργός, διαμηνύοντας πως την τελική λύση στην Ευρώπη δεν θα την δώσουν οι τεχνοκράτες αλλά οι πολιτικές ηγεσίες της Ευρώπης

 

Ο κ.Τσίπρας εμφανίστηκε αισιόδοξος πως θα υπάρξει λύση, προς όφελος των λαών της Ευρώπης.

 

«Με ψυχραιμία, αποφασιστικότητα να μην γυρίσουμε την χώρα πίσω και λέγοντας την αλήθεια στον ελληνικό λαό θα συνεχίζουμε» είπε και καταχειροκροτήθηκε από τους βουλευτές του  .

 

Ο κ.Τσίπρας είπε πως αν και δεν έχουν ξεπεραστεί τα τεράστια οικονομικά προβλήματα του λαού, αυτό που έχει αλλάξει ριζικά είναι ότι «ο μέσος Έλληνας πολίτης δεν αισθάνεται απαξίωση και εξευτελισμό αλλά περήφανος και αξιοπρεπής»

 

«Η πρωτοφανής οργανική ενότητα του λαού με την κυβέρνηση, είναι αυτό που μας γεμίζει δύναμη και αντοχή να στείλουμε ξεκάθαρο μήνυμα στην Ευρώπη πως η Ελλάδα είναι εδώ, είναι παρούσα και αγωνίζεται όρθια για να βγει η χώρα από την παγίδα του αυτοτροφοδοτούμενου χρέους» πρόσθεσε.
«Διαβεβαιώνουμε κάθε ενδιαφερόμενο ότι η δική μας κυβέρνηση δεν θα αποδεχτεί παραχωρήσεις σε κοινές αξίες και αρχές της ευρωπαϊκής μας ενότητας. Δεν είμαστε εντολοδόχοι του μνημονίου. Έχουμε μοναδική εντολή την σωτηρία του λαού» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως «η ελληνική δημοκρατία δεν απειλεί και δεν απειλείται, δεν διαλέγεται με τελεσίγραφα, αλλά διαπραγματεύεται ως ισότιμος εταίρος με την Ευρώπη»

Star. gr