Τοπικά

ΝΙΚΟΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ: “Η νέα κυβέρνηση έχει υποχρέωση να τιμήσει μέχρι τέλους την λαϊκή εντολή”

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

«Ο Ελληνικός λαός με την ψήφο του έδωσε την ξεκάθαρη εντολή στην νέα κυβέρνηση, να απελευθερώσει την χώρα από τον αβάσταχτο ζυγό του μνημονίου και να την προστατέψει από κάθε είδους “αρπακτικά”. Η νέα κυβέρνηση λοιπόν, έχει ηθική υποχρέωση να τιμήσει μέχρι τέλους την λαϊκή αυτή εντολή».

Τα παραπάνω τόνισε ο Βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος, μιλώντας στην Βουλή ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, στο πλαίσιο της συζήτησης για τις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης.Στη συνέχεια ο Ν. Νικολόπουλος τόνισε τα εξής: «Διαπιστώνω και εγώ, όπως η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων, ότι αυτή η κυβέρνηση ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια να ξεφύγει από την μέγγενη της απόλυτης αδυναμίας και υποτελούς στάσης.

Άμεσα και μεθοδικά ξεκίνησε μία μεγάλη μάχη πειθούς στην Ευρώπη για την ανάγκη να αλλάξει η τοξική συνταγή που ανοίγει αντί να κλείνει την πληγή. Το ξέρουμε όλοι ότι αυτό είναι ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα.

Τις επόμενες ημέρες εικάζω, βασίμως, ότι οι δανειστές μας θα εκτραχυνθούν, εντείνοντας τις απειλές τους, όχι κατά της κυβέρνησης, αλλά κατά της χώρας. Ως εκπρόσωποι του Έθνους θα πρέπει άπαντες να πράξουμε το αυτονόητο. Δηλαδή να σταθούμε στο πλευρό της κυβέρνησης που μάχεται για τα δίκαια του λαού μας».

Αναφερόμενος στο θέμα των μνημονίων και της Τρόικας, ο Ν. Νικολόπουλος επεσήμανε με έμφαση τα εξής: «Να σας θυμίσω δε, ότι τη νομιμότητα της δράσης της Τρόικα στην Ελλάδα έχει αμφισβητήσει επίσημα και ανοιχτά το ίδιο το Ευρωκοινοβούλιο, το οποίο με ομόφωνο ψήφισμα στις 31 Μαρτίου του 2014 επισήμανε, μεταξύ άλλων, την αποτυχία του ελληνικού προγράμματος και τις «λανθασμένες συνταγές».

Διαβάζοντας την έκθεση, ακόμη και ένας πρωτοετής φοιτητής της Νομικής μπορεί να διαπιστώσει ότι το ίδιο το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μας προσφέρει πλέον την επιχειρηματολογία και τη νομική βάση, όχι μόνο για να αμφισβητήσουμε τις πολιτικές δημοσιονομικής προσαρμογής υπό τη λαίλαπα των μνημονίων, αλλά και να ενάγουμε στα Δικαστήρια των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων τους εκπροσώπους της Τρόικα στην Ελλάδα, αφού από τις 31/01/2014 καταργήθηκε η ασυλία τους.

Μια απλή ματιά στα στοιχεία δείχνει ότι αυτό που ζούμε επί πέντε χρόνια, δε συνιστά σε καμία περίπτωση σχέδιο διάσωσης, αλλά έναν διαρκή γύρο του θανάτου.

Είναι επιτακτική ανάγκη να διεκδικήσουμε σθεναρά την ανταλλαγή του χρέους με την έκδοση νέων τίτλων, μεγαλύτερης διάρκειας από τις σημερινές λήξεις και με αρνητικά επιτόκια. Όπως δανείζεται σήμερα η Φινλανδία, που ανταλλάσσει 1 δισ. χρέους της με την έκδοση νέων τίτλων, με αρνητικά επιτόκια -0,017%».

Σε σχέση με τις προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής, επεσήμανε τα εξής: «Στόχος μας είναι η διαμόρφωση μιας πρωτοποριακής ριζοσπαστικής κυβερνητικής πρότασης, με απόλυτο σεβασμό στην εθνική κυριαρχία, καθώς και στις αρχές της διαφάνειας και της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Αυτή την ιστορική στιγμή μας ενώνουν:

– Η κοινή απαίτηση να ξεκολλήσουμε την χώρα από τον βούρκο του μνημονίου.

– Η προσπάθεια να αναστηλώσουμε το κύρος της πολιτικής και να αποδείξουμε ότι δεν είμαστε όλοι ίδιοι, ούτε είμαστε όλοι κωλοτούμπες.

– Η ικανοποίηση της λαϊκής εντολής για ένα κράτος δικαίου.

– Και τέλος, η τεράστια ανάγκη που υπάρχει να ενώσουμε όλους τους Έλληνες, αριστερούς, δεξιούς και κεντρώους, σε έναν κοινό σκοπό, για μία κοινή ελπίδα.

Απευθυνόμενους προς τον πρωθυπουργό και τα μέλη της κυβέρνησης, θα ήθελα να επισημάνω κάποια σημεία προτεραιοτήτων που συμπίπτουν απολύτως τα δυο κόμματα της κυβέρνησης και που αποτελούν ανελαστική κοινωνική επιταγή, άμεσα εκτελεστή.

Στο πεδίο της οικονομίας:

1) Προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς που διατάσσονται, είτε από τράπεζες, είτε από τις εφορίες και τα ασφαλιστικά ταμεία

2) Άνοιγμα της στρόφιγγας των τραπεζών για ενίσχυση της ρευστότητας της πραγματικής οικονομίας

3) Κατάργηση του διαρκούς αυτοφώρου για οφειλές προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία

4) Γενναία αύξηση των δόσεων για αποπληρωμή οφειλών προς το δημόσιο και τα ασφαλιστικά ταμεία».

Ο κ. Νικολόπουλος αναφερόμενος στην συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, τόνισε «ότι στηρίζουμε την κυβέρνηση, όχι μόνο για να ανοίξει ο δρόμος σε μια νέα λογική αντιμετώπιση του χρέους και των δημοσίων οικονομικών, αλλά και για να προχωρήσει δυναμικά και χωρίς φοβικά σύνδρομα, την πάταξη της διαφθοράς, της διαπλοκής και της φοροδιαφυγής.

Είναι προφανές, ότι μας και με χωρίζουν μεγάλες ιδεολογικές διαφορές από τον ΣΥΡΙΖΑ.

1. Στο ζήτημα της ονομασίας της FYROM, είναι εκπεφρασμένη η διαφορετική θέση μας ως προς τη λύση της σύνθετης ονομασίας.  Δεν είναι του παρόντος να σταθούμε σε αυτό, απλά καταγράφουμε τη διαφορετική άποψή μας.

2. Ως προς το θέμα της ιθαγένειας για τα παιδιά δεύτερης γενιάς μεταναστών, εμείς έχουμε συνολικά διαφορετική προσέγγιση στο πλαίσιο της δικής μας ολοκληρωμένης πολιτικής πρότασης για το μεταναστευτικό.

Με την κατάλληλη ευκαιρία, θα εκθέσουμε τις θέσεις μας και θα τοποθετηθούμε».

Ο Ν. Νικολόπουλος κατέληξε ως εξής: «Θέλω να πιστεύω ότι θα σταθούμε ο ένας δίπλα στον άλλο, με τον αναγκαίο αλληλοσεβασμό, αφού εννοείται, όπως είπε και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ και υπουργός Άμυνας, κ. Πάνος Καμμένος, κανένας μας δεν είναι «πρόβατο» και προσωπικά τουλάχιστον, ποτέ μου δεν υπηρέτησα καλά τον ρόλο του «προβάτου»…

Αν σεβαστούμε όμως ο ένας την διαφορετικότητα του άλλου, δεν υπερβούμε τα εσκαμμένα και προτάξουμε τους κοινούς στόχους, έχουμε μία μοναδική ευκαιρία να δημιουργήσουμε μία νέα εποχή».