- 700 γρ. κιμάς γαλοπούλας ή κοτόπουλου, ανάμεικτος από μπούτι και στήθος, χωρίς τις πέτσες (περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο χοντρό κόσκινο), κατευθείαν από το ψυγείο, γιατί αλλιώς κολλάει στα χέρια
- 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 κουτ. σούπας κύμινο σε σκόνη
- 1/3 κουτ. σούπας κανέλα σε σκόνη
- 1/4 κουτ. σούπας κόλιανδρος, σε σκόνη
- 1 ασπράδι αυγού
- 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 2 φέτες μπαγιάτικο ψωμί ολικής άλεσης ή λευκό (ή 1/3 φλιτζ. τσαγιού τριμμένη φρυγανιά σικάλεως)
- αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κρασοπότηρο κόκκινο κρασί για το ζύμωμα
Για τη σάλτσα
- 2 – 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
- 600 γρ. ντομάτες, τριμμένες στον τρίφτη
- 1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
- 1 δάφνη