Like

5 συμβουλές για ομαλή επιστροφή στη δουλειά

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Η πόλη σιγά σιγά βγάζει τα γιορτινά. Το δέντρο μπαίνει και πάλι στην κούτα. Τα jingle bells αραιώνουν. Τα γλυκά εξορίζονται από το σπίτι για να ξεκινήσει η δίαιτα και σαν να μην έφταναν όλα αυτά πρέπει να επιστρέψετε και στο γραφείο. Η ευχάριστη διάθεση των χριστουγεννιάτικων διακοπών ξεθυμαίνει και το γνωστό αίσθημα του εργασιακού άγχους επιστρέφει. Μην ανησυχείτε. Δεν είστε οι μόνοι που αισθάνεστε έτσι. Πολλοί άνθρωποι βιώνουν την μετάβαση από τις διακοπές στο γραφείο με ένα αίσθημα άγχους, αποπροσανατολισμού ακόμη και κατάθλιψης. Παρακάτω θα βρείτε μερικά έξυπνα tip που θα κάνουν αυτό το μικρό σοκ λιγότερο οδυνηρό.

Μην ξεκινήσετε με ένα βαρύ πρόγραμμα:
Μην ορίσετε σημαντικά meeting ή deadlines τις πρώτες μέρες μετά την επιστροφή. Επίσης μην προσπαθήσετε να στριμώξετε να κάνετε ό,τι έμεινε πίσω όσο λείπατε μόλις επιστρέψετε. Διεκπεραιώστε ό,τι έχετε στα χέρια σας μιλήστε με τους συνεργάτες σας για το τι χάσατε και προχωρήστε χαλαρά και σταδιακά βάζοντας προτεραιότητες. Μέχρι το τέλος της εβομάδας το στρες θα έχει υποχωρήσει.

Ενθύμια:
Φέρτε από τις διακοπές σας κάτι που μπορείτε να βάλετε στο γραφείο σας. Μία φωτογραφία στο desktop από τον χιονάνθρωπο που φτιάξατε στο βουνό ή με τους αγαπημένους σας γύρω από το τζάκι καμιά φορά βοηθά στο να διαλύσει το στρες και να επαναφέρει την ηρεμία.

Μουσική
: Μπορεί τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια να μην είναι πια επίκαιρα, τα αγαπημένα σας τραγούδια όμως θα σας χαλαρώσουν και θα ομορφύνουν την ημέρα σας

Εστιάστε στην θετική πλευρά:
Σκεφτείτε όλους τους λόγους που σας κάνουν να αγαπάτε την δουλειά σας. Τους φίλους που έχετε κάνει εκεί, ευχάριστες στιγμές που ζήσατε, την επιβράβευση. Μελέτες δείχνουν ότι η ψυχική σας υγεία και η διάθεση σας επηρεάζουν την δουλειά σας. Αυτή που έχουν μια πιο αισιόδοξη και θετική στάση αντιμετωπίζουν λιγότερα προβλήματα στην δουλειά, είναι πιο δραστήριοι και νιώθουν πιο ήρεμοι.

Προγραμματίστε τις επόμενες διακοπές σας:
Αν και μπορεί να μοιάζει μακρινή οργανώστε (ή φέρτε απλώς στο νου σας) την επόμενη απόδραση μας. Θα σας δώσει κάτι να περιμένετε τις δύσκολες πρώτες μέρες στο γραφείο.
http://www.marieclaire.gr/