Κατηγορίες : Like

Ηδονικά ρολακια nutella!!!

Μυρωδάτα και απολαυστικά ρολάκια με nutella και κανέλα.

Υλικά:

8γρ. ξηρή μαγιά
¼ φλιτζανιού συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
9 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό συν περισσότερο για επάλειψη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
3 αυγά
4 φλιτζάνια αλεύρι, συν περισσότερο για πασπάλισμα
¾ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
⅔ φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
1½ φλιτζάνι Nutella
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα

Εκτέλεση:

Ανακατεύουμε την μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αλάτι και το ανακατεύουμε στο μείγμα μαγιάς μαζί με την βανίλια, 2 αυγά και το αλεύρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 3 λεπτά.

Την τοποθετούμε σε ένα λαδωμένο μπολ, το σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και την αφήνουμε να καθίσει μέχρι να διπλασιαστεί σε όγκο, περίπου 1½ ώρα.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα ταψί 25×35 εκατοστά, πασπαλίζουμε με καρύδια.
Μεταφέρουμε την ζύμη σε μία αλευρωμένη επιφάνεια και την ανοίγουμε σε ένα ορθογώνιο 50×35 εκατοστά. Απλώνουμε ομοιόμορφα την nutella πάνω από τη ζύμη, αφήνοντας ένα 1 εκατοστό κενό από τις πλευρές. Χτυπάμε το άλλο αυγό σε ένα μπολ και αλείφουμε με αυτό τα κενά σημεία της ζύμης χωρίς nutella. Ρολάρουμε την ζύμη σε ένα μεγάλο ρολό (σαν κορμό) περικόβουμε τα άκρα και κόβουμε 12 ρολάκια.
Μεταφέρουμε τα ρολά με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω στο ταψί, πασπαλίζουμε με κανέλα και ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν, περίπου 30 λεπτά. Τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν το σερβίρισμα. Σερβίρουμε στα πιάτα με το σιρόπι και τους ξηρούς καρπούς από τον πάτο του ταψιού.
Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας

Ποδοσφαιρικός αγώνας παλαιμάχων Δυτικής Αχαΐας πραγματοποιήθηκε σήμερα στο νέο γήπεδο του Κρίνου, με πρωτοβουλία του Δήμου Δυτικής Αχαΐας. Ένας αγώνας… Διάβασε περισσότερα

3 Μαΐου 2024

Με τι καιρό θα σουβλίσουμε αρνί στην Αχαΐα

"Ο Απρίλιος τελείωσε ως ο θερμότερος και ως ένας από τους πιο άνομβρους των τελευταίων τουλάχιστον 15 ετών, με την… Διάβασε περισσότερα

3 Μαΐου 2024

Άγιο Φως 2024: Με ειδική πτήση φέτος στην Ελλάδα

Με προγραμματισμένες αλλά και έκτακτες, ειδικές, πτήσεις θα ταξιδέψει για ακόμη μια χρονιά το Άγιο Φως από την Αθήνα σε… Διάβασε περισσότερα

3 Μαΐου 2024

Πάσχα 2024: Μια από τις μεγαλύτερες εξόδους εκδρομέων των τελευταίων ετών

Κατά κύματα και σε υψηλούς αριθμούς εγκαταλείπουν την Αθήνα οι εκδρομείς του Πάσχα. Με σύμμαχο τον καλο καιρό, όπως προβλέπεται… Διάβασε περισσότερα

3 Μαΐου 2024

Πώς λειτουργούν τα καταστήματα σήμερα και αύριο

Στα καταστήματα σπεύδουν σήμερα και αύριο οι καταναλωτές για τις πασχαλινές αγορές της τελευταίας στιγμής. Η αγορά κινείται σε πασχαλινούς… Διάβασε περισσότερα

3 Μαΐου 2024

Φορολογικές δηλώσεις 2024: Στα 846 ευρώ ο μέσος φόρος στο εκκαθαριστικό

Από τις δηλώσεις που έχουν υποβληθεί μέχρι σήμερα προκύπτει ότι το 52,62% είναι μηδενικές, το 24,65% είναι πιστωτικές και το… Διάβασε περισσότερα

3 Μαΐου 2024

This website uses cookies.