Υλικά:
8γρ. ξηρή μαγιά
¼ φλιτζανιού συν 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
½ φλιτζάνι γάλα
9 κουταλιές της σούπας ανάλατο βούτυρο, μαλακό συν περισσότερο για επάλειψη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή βανίλια σε σκόνη
3 αυγά
4 φλιτζάνια αλεύρι, συν περισσότερο για πασπάλισμα
¾ φλιτζανιού καφέ ζάχαρη
⅔ φλιτζανιού χοντροκομμένα καρύδια
1½ φλιτζάνι Nutella
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Ανακατεύουμε την μαγιά, 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και ½ φλιτζάνι χλιαρό νερό σε ένα μπολ μέχρι το μείγμα να αφρίσει, περίπου 10 λεπτά. Εν τω μεταξύ, βάζουμε το γάλα να σιγοβράσει σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Το αφήνουμε στην άκρη για 5 λεπτά. Ανακατεύουμε μέσα την υπόλοιπη ζάχαρη, 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο και το αλάτι και το ανακατεύουμε στο μείγμα μαγιάς μαζί με την βανίλια, 2 αυγά και το αλεύρι μέχρι να αναμειχθούν καλά. Μεταφέρουμε τη ζύμη σε μια αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λεία και ελαστική, περίπου 3 λεπτά.
Ζεσταίνουμε τον φούρνο στους 190°C. Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε μία κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε την καστανή ζάχαρη, ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει το βούτυρο και το ρίχνουμε σε ένα ταψί 25×35 εκατοστά, πασπαλίζουμε με καρύδια.