Like

Earthing: τα απίστευτα οφέλη του να περπατάς ξυπόλητη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 
Το λεγόμενο «earthing», το να έρχεσαι δηλαδή σε άμεση σωματική επαφή με τη Γη, είναι το νέο trend στο χώρο της υγείας.
Με αφορμή αυτό, ένα νέο κύμα ερευνών ξεκίνησε να παρατηρεί τον τρόπο με τον οποίο τα ηλεκτρόνια του εδάφους επιδρούν στο σώμα και τον οργανισμό μας.
Σύμφωνα λοιπόν με τους ερευνητές, όταν το σώμα μας έρχεται σε επαφή με τη Γη, αναπτύσσεται ένα ξεχωριστό είδος αγωγιμότητας που, με τη σειρά του, προκαλεί μία ευχάριστη αλλαγή στα δεδομένα της φυσιολογίας: ο ύπνος μας βελτιώνεται, οι ρυθμοί του σώματός μας εναρμονίζονται με το υπόλοιπο περιβάλλον, περιορίζονται χρόνιες φλεγμονές και πόνοι.
Άλλη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο Journal of Alternative and Complementary Medicine, ανακάλυψε πως το να περπατάς ξυπόλυτη, μπορεί να ρυθμίσει το ιξώδες του αίματος – να μειώσει δηλαδή τις πιθανότητες για καρδιακές παθήσεις και αρτηριακή πίεση.
Ούτως ή άλλως, ο άνθρωπος ανέκαθεν είχε μία ιδιαίτερη επαφή με τη φύση, άλλο που σήμερα έχει αποστασιοποιηθεί από αυτήν εξαιτίας της αστικοποίησης. Αυτήν λοιπόν την ξεχωριστή σχέση μεταξύ Γης / σώματος έρχονται σιγά-σιγά να την επιβεβαιώσουν με επιστημονικά στοιχεία και οι ερευνητές.
Tα οφέλη του earthing, όπως διατυπώθηκαν από τους ερευνητές, συμπυκνώνονται παρακάτω:· Ανακούφιση από πονοκεφάλους

· Μείωση χρόνιων πόνων
· Καταπολέμηση στρες
· Μείωση συμπτωμάτων φλεγμονωδών νοσημάτων
· Ενέργεια
· Καλύτερος ύπνος και καταπολέμηση αϋπνίας
· Βελτίωση της αρτηριακής πίεσης
· Ταχύτερη ανάρρωση από τραυματισμούς