Εκτέλεση
- Κόβουμε τα μανταρίνια στη μέση και τα στύβουμε στον στύφτη. Κρατάμε το χυμό κατά μέρος μέχρι να ξεπικρίσουμε τα φλούδια.
- Αφαιρούμε το κοτσανάκι και μ’ ένα κουτάλι ξύνουμε, όσο μπορούμε, τα υπόλοιπα της ψίχας του μανταρινιού. Ρίχνουμε τις φλούδες σε νερό που βράζει. Τις βράζουμε για 3 – 4 λεπτά, τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τις βάζουμε σε δοχείο με μπόλικο κρύο νερό. Τις αφήνουμε εκεί ένα εικοσιτετράωρο στη διάρκεια του οποίου αλλάζουμε 3 – 4 φορές το νερό.
- Μετά περνάμε τις φλούδες στο μπλέντερ και βάζουμε τον πολτό στην κατσαρόλα μαζί με τη ζάχαρη και το χυμό που έχουμε φυλάξει.
- Τα βράζουμε μέχρι να δέσει η μαρμελάδα. Για να βεβαιωθούμε ότι έδεσε, βγάζουμε μια κουταλιά σε στεγνό άσπρο πιατάκι, την αφήνουμε να κρυώσει και σέρνουμε το κουταλάκι επάνω. Πρέπει να αφήνει δρόμο που να μην κλείνει αμέσως.
- Γεμίζουμε αποστειρωμένα βαζάκια ενώ είναι καυτή, τα κλείνουμε καλά και τα αναποδογυρίζουμε μέχρι να κρυώσουν εντελώς.
Καλή σας όρεξη!!!