Like

Η βασιλόπιτα που περίσσεψε και έγινε εκμέκ πολίτικο

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Οι διακοπές των Χριστουγέννων είναι πλέον παρελθόν και σίγουρα όλοι μας το παρακάναμε με τις διατροφικές ατασθαλίες, αλμυρές και γλυκές. Παρ’ όλα αυτά σίγουρα κάτι μας περίσσεψε. Για παράδειγμα η βασιλόπιτα (τύπου τσουρέκι) η οποία, όσο κι αν συνοδέψουμε το πρωινό μας γάλα ή τον απογευματινό μας καφέ ή τσάι, δεν είναι καθόλου απίθανο να συνεχίζει να βρίσκεται στο τραπέζι μας. Άλλωστε, βασιλόπιτες κόβουμε όλοι μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.

Δεν χρειάζεται όμως ούτε να πιεστούμε να την καταναλώσουμε όλη ούτε να μας πιάνουν οι ενοχές επειδή μπορεί τελικά να χαλάσει και να αναγκαστούμε να την πετάξουμε… Μπορούμε να την “ανακυκλώσουμε” και να παρασκευάσουμε κάτι λαχταριστό.
Θα κόψουμε τη βασιλόπιτα σε φέτες και θα τις τοποθετήσουμε σε ένα ταψί, θα φτιάξουμε ένα σιρόπι με ίσες ποσότητες ζάχαρης και νερού, θα περιχύσουμε τις φέτες της βασιλόπιτας και θα τις βάλουμε στο φούρνο (περίπου 40′) στους 170 βαθμούς μέχρι οι φέτες να πάρουν ένα χρυσό χρώμα. Τότε τις ξεφουρνίζουμε και τις αφήνουμε να κρυώσουν.

Παράλληλα έχουμε φτιάξει μία κρέμα ζαχαροπλαστικής (ακόμα και κάποια του εμπορίου) και αφού κρυώσουν οι φέτες του τσουρεκιού τις βάζουμε την μία δίπλα στην άλλη χωρίς να αφήνουμε ανάμεσα κενά και τις πασπαλίζουμε με κανέλα και καβουρντισμένα αμύγδαλα.

Στη συνέχεια προσθέτουμε από πάνω και την κρέμα την οποία την έχουμε αρωματίσει με λίγο ξύσμα πορτοκαλιού και την απλώνουμε ώστε να πάει παντού. Τέλος ρίχνουμε και πάλι από πάνω κανέλα και αμύγδαλο. Το γλυκό μας είναι έτοιμο και το αφήνουμε στο ψυγείο για 1- 2 ώρες και το σερβίρουμε ως εκμέκ πολίτικο!
Καλή σας όρεξη.

http://www.vita.gr/