Τα Νέα της Αγοράς Τα νέα των Επιχειρήσεων

Διώνη : Μια “ξανθιά” από την Πάτρα (φωτο)

Διώνη
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Το westcity.gr βρέθηκε στις υπερσύγχρονες εγκαταστάσεις της Πατραϊκής Ζυθοποιίας και δοκίμασε την πιο “όμορφη” ξανθιά που παρασκευάζεται με αγάπη και μεράκι, την Διώνη .

Ο συνιδρυτής της Κώστας Αντωνακόπουλος μίλησε στο westcity.gr :

“Η δραστηριοποίησή μας στην παραγωγή μπύρας, δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι έχει την αφετηρία της στη διαχρονική αξία και στην ακλόνητη σταθερότητα αυτού του πανάρχαιου προϊόντος. Ταυτόχρονα όμως, αποκτά ξεχωριστή και σπουδαία σημασία με βάση το προσωπικό μας όραμα και την αρχή μας που καθοδηγεί κάθε επιμέρους βήμα της διαδικασίας παραγωγής: Δεν επιθυμούμε να παράγουμε μπύρα. Είμαστε αποφασισμένοι να παράγουμε την καλύτερη φρέσκια, απαστερίωτη μπύρα!

Έτσι, ο βασικός στόχος μας είναι να εξασφαλίζουμε πάντα άριστη ποιότητα μπύρας και να ανταποκρινόμαστε με ευελιξία στις απαιτήσεις και τις ανάγκες των καταναλωτών. Η Πατραϊκή Ζυθοποιία ιδρύθηκε για να μετατρέψει σε ουσία το πάθος των ιδρυτών της για ένα προϊόν το οποίο όχι μόνο θα είναι απολαυστικό και εξαιρετικής ποιότητας, αλλά θα αποτελεί συνειδητή επιλογή ακριβώς γι αυτό το λόγο…

Με αυτή την ιδέα, αυτό-γιατί όχι;- το όνειρο, το αδιαπραγμάτευτο όνειρο, η εταιρεία μας ξαναβάζει την Πάτρα στην πρώτη γραμμή παραγωγής μπύρας μετά από τέσσερις και πλέον δεκαετίες, δημιουργώντας ένα περιβάλλον εργασίας προσανατολισμένο στην τοπική κοινωνία, στο οποίο οι εργαζόμενοι μπορούν να βελτιώνουν τις επαγγελματικές τους δεξιότητες και να εξελίσσονται.

Εξασφαλίζουμε την ακεραιότητα και διαφάνεια σε όλες τις φάσεις λειτουργίας της επιχείρησής μας και στις συναλλαγές με τρίτους και επιδιώκουμε να εδραιώσουμε μια επιτυχημένη τοπική επιχείρηση με μακροχρόνια λειτουργία. Αυτό ακριβώς, είναι ο παράλληλος στόχος μας: να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και προώθηση της τοπικής οικονομίας, προσθέτοντας ένα νέο στοιχείο στην επιχειρηματική, κοινωνική αλλά και πολιτιστική ταυτότητα της περιοχής”

Η Ζυθοποιία και οι ιδρυτές της

Η εξ ολοκλήρου νέα, υπερσύγχρονη βιομηχανία της Πατραϊκής Ζυθοποιίας, εδρεύει στα περίχωρα της Πάτρας, στα Βραχνέικα,(Π.Ε.Ο Πατρών-Πύργου 33-35- Τ.Κ 25002) όπου λειτουργεί η ζυθοποιία, το εμφιαλωτήριο, το κέντρο διανομής και οι διοικητικές υπηρεσίες.

Η Πατραϊκή Ζυθοποιία ιδρύθηκε από τους αδελφούς Γιώργο και Κωνσταντίνο Αντωνακόπουλο που έζησαν μεγάλη περίοδο της ζωής τους στην Γερμανία και επαναπατρίσθηκαν σχετικά πρόσφατα. Ο Γιώργος Αντωνακόπουλος σπούδασε Μηχανολογία στο Πολυτεχνείο του Βερολίνου και ήδη από τα φοιτητικά του χρόνια ενδιαφέρθηκε για την παραγωγή μπύρας. Παρακολούθησε σεμινάρια για τη βυνοποίηση κριθαριού, τη ζυθοποίηση και την αναγέννηση μαγιάς στο Ινστιτούτο Ζυθοποίησης και Τεχνολογίας Ποτών. Εργάστηκε επί 16 έτη σε μικροζυθοποιία στο Βερολίνο, ενώ μέσα του ωρίμαζε η ιδέα να ιδρύσει τη δική του ζυθοποιία μαζί με τον αδελφό του στον τόπο καταγωγής τους. Έτσι κλείνοντας έναν κύκλο του επαγγελματικού του βίου στο Βερολίνο, αποφάσισε να επιστρέψει στην Πάτρα και να πραγματοποιήσει το όραμά του.

Ο Κωνσταντίνος Αντωνακόπουλος σπούδασε πληροφορική, οικονομικά και πολιτικές επιστήμες. Με τον αδελφό του μοιράζεται την ίδια αγάπη για την μπύρα και το ίδιο όραμα.

Τα Χριστούγεννα του 2012 σε οικογενειακή συγκέντρωση συζητήθηκε η ιδέα της ίδρυσης της ζυθοποιίας στην Πάτρα. Τα δεδομένα των δύο αδελφών ήταν η τεχνογνωσία και το πάθος τους να δημιουργήσουν μία τοπική επιχείρηση που να παράγει ένα άριστο ποιοτικά, αγαπημένο για πολλούς προϊόν, τη μπύρα.
Ενάμιση χρόνο μετά, η ιδέα έγινε πράξη και η Πατραϊκή Ζυθοποιία λειτουργεί με ημερήσια δυναμικότητα παραγωγής τα 20 εκατόλιτρα. Η διανομή της, σε πρώτο χρόνο γίνεται από την Κάβα Κυριαζή και ήδη-σε λιγότερο από έναν μήνα από την επίσημη κυκλοφορία της- οι καταναλωτές την υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό και την απολαμβάνουν σε εστιατόρια, μπυραρίες, μπαρ, ξενοδοχεία και τόπους αναψυχής στην Πάτρα, το Ρίο, τα Βραχνέικα και τη δυτική Αχαΐα ενόσω προχωρά η διαδικασία διάθεσής της και σε σούπερ μάρκετ.

 “Διώνη”

Η «Διώνη» είναι η πρώτη ετικέτα που παρουσιάστηκε στους καταναλωτές με την πεποίθηση ότι θα την λατρέψουν με την πρώτη δοκιμή, την πρώτη ματιά, την πρώτη μυρωδιά: Μια μπύρα με υπέροχο σώμα, ιδανικό χρώμα, γεμάτη, εύγευστη, με εξαιρετικά αρώματα.

Εμπνευστήκαμε το όνομά της από την ελληνική μυθολογία στην οποία η Διώνη αναφέρεται ως θεότητα της πρώτης γενιάς των Θεών, κόρη του Ουρανού και της Γαίας. Αυτή η πρώτη μπύρα, που παράγεται αυτή την εποχή, κάτω από τους πιο αυστηρούς ελέγχους- από την παρασκευή ως την εμφιάλωση- αλλά και μεγάλη δεξιοτεχνία από την Πατραϊκή Ζυθοποιία, συμβολίζει εμφατικά την επιλογή μας να χρησιμοποιούμε τα καλύτερα υλικά που είναι διαθέσιμα στη φύση. Η «Διώνη» είναι μια φρέσκια, απαστερίωτη, μακράς ωρίμανσης μπύρα pilsner για την παρασκευή της οποίας χρησιμοποιούνται τέσσερα είδη βύνης και τρία είδη λυκίσκων! Καταλαβαίνει κανείς ότι παράγεται μιας πρώτης ποιότητας μπύρα. Είναι η ποιότητά της που την καθιστά διαφορετική και είναι η διαφορετικότητά της που την κάνει ιδιαίτερη.

Μια ειδική διεργασία πολτοποίησης, η οποία γίνεται εν μέρει χειρωνακτικά, η προσθήκη φυσικού λυκίσκου, η αργή ζύμωση και η μακράς διάρκειας ωρίμανση σε χαμηλές θερμοκρασίες εξασφαλίζουν την άριστη ποιότητα της μπύρας. Είναι ακριβώς αυτή η διαδικασία που κάνει την τεράστια διαφορά, καθώς ο ζυθοποιός έχει άμεση σχέση με τα αρώματα και την υφή του προϊόντος και παρεμβαίνει ανά πάσα στιγμή για να βελτιώσει το παραγόμενο προϊόν. Η φρέσκια μπύρα από το κελάρι αποθήκευσης εμφιαλώνεται σε ειδική διαδικασία ψυχρής διήθησης.

Η παραδοσιακή διαδικασία πολτοποίησης που γίνεται με υπερσύγχρονα μέσα, δίνει στη μπύρα έντονο χρυσοκίτρινο χρώμα και δροσερή γεύση που ικανοποιεί τον ουρανίσκο και το πνεύμα. Χωρίς θερμική επεξεργασία ή παστερίωση, χωρίς συντηρητικά και σταθεροποιητές, χωρίς αμφιβολία, ένα αυθεντικό φυσικό προϊόν.

Με ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη για τον τόπο καταγωγής της, έγινε και η επιλογή του λογότυπου της Πατραϊκής Ζυθοποιίας: Ο φάρος της Πάτρας και τρία κόκκινα αστέρια, συμβολίζουν δυνατά την γεωγραφική προέλευση της μπύρας, την αναφορά της και την αξία της. Ο τόπος από τον οποίο ξεκινά με την φιλοδοξία μας να αγαπηθεί σε όλη την Ευρώπη, αποτυπώνεται εξ άλλου και στην ετικέτα της «Διώνης» με τα χαρακτηριστικά σημεία αναφοράς της Πάτρας και της Αχαΐας, ένα πλοίο, τον ιερό Ναό Αγίου Ανδρέου, το Δημοτικό Θέατρο, τη γέφυρα «Χαρίλαος Τρικούπης», τα χαρακτηριστικά συντριβάνια της κεντρικής πλατείας της και τον φάρο.

Όλα αυτά αποτελούν φόρο τιμής από την Πατραϊκή Ζυθοποιία στην πόλη που διακρίνεται για τη ναυτική της παράδοση και την τεράστια εμπορική της σπουδαιότητα μέσω του λιμανιού της, τη γέφυρα που ως ένα από τα αρτιότερα, σύγχρονα τεχνολογικά επιτεύγματα σε όλο τον κόσμο ενώνει την Πελοπόννησο με την υπόλοιπη Ελλάδα, τη βαθιά Ορθόδοξη θρησκευτική της διαδρομή που ξεκίνησε από τον Πολιούχο της και την πολιτιστική της κληρονομιά.

Η Πάτρα έχει τη δική της ζυθοποιία, τη δική της μπύρα και η μπύρα της…έχει ταυτότητα.

patraiki-zithopoiia-westcity-

patraiki-zithopoiia-westcity-3

patraiki-zithopoiia-westcity-4

patraiki-zithopoiia-westcity-5