Like

Σχέσεις…. Πίσω από το τρίτο πρόσωπο

τρίτο πρόσωπο
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μια εξωσυζυγική σχέση ….

για το τρίτο πρόσωπο, δηλαδή την ερωμένη ή τον εραστή δεν σημαίνει μόνο μυστικές συναντήσεις και κρυφό ερωτικό παιχνίδι που ανεβάζει τη σεξουαλική ενέργεια στα ύψη. Για μια γυναίκα που έχει σχέση με έναν παντρεμένο, για παράδειγμα, μπορεί επίσης να σημαίνει μοναχικά Χριστούγεννα, απογοήτευση και θυμό για τις οικογενειακές του διακοπές, ακόμη και μια βασανιστική αναμονή για ένα διαζύγιο που υπάρχει σαν υπόσχεση, αλλά μάλλον ποτέ δεν θα έρθει.

Αν εξετάσουμε τα δεδομένα ενός τέτοιου τριγώνου, βλέπουμε ότι εκείνος έχει ένα γάμο με μια γυναίκα που του καλύπτει συγκεκριμένες ανάγκες, όπως το κοινωνικό προφίλ, η οικογενειακή σταθερότητα και η καθημερινή επαφή με τα παιδιά, αλλά και μια «παράνομη» σχέση που του προσφέρει ερωτική και σεξουαλική ένταση και γεμίζει τα κενά της συζυγικής του ζωής.

Η σύζυγος συνήθως δεν γνωρίζει τι συμβαίνει, ενώ η «άλλη» βιώνει όλη την αντίφαση που χαρακτηρίζει μια τέτοια σχέση: ερωτική έξαρση, ζήλια, απογοήτευση, πάθος, θυμό, αναμονή κ.λπ.

Το μόνο σίγουρο, όμως, είναι ότι η εξωσυζυγική σχέση λειτουργεί ακριβώς επειδή υπάρχει και η σύζυγος, καθώς οι «παράνομες σχέσεις» σπάνια είναι αυτοδύναμες. Αν εξαιρέσει κανείς το ότι η σχέση με έναν παντρεμένο άντρα είναι ισότιμη μόνο αν η «άλλη» είναι επίσης παντρεμένη –οπότε οι λόγοι που αμφότεροι οδηγήθηκαν στην απιστία είναι μάλλον παρόμοιοι–, το τρίτο πρόσωπο πρέπει να αναρωτηθεί γιατί αλήθεια τη συντηρεί, τι προσδοκίες έχει και, κυρίως, αν αξίζει το υψηλό τίμημα που πρέπει να πληρώσει προκειμένου να βρίσκεται σε αυτήν.

Εκείνος θα είναι διαθέσιμος μόνο τις ώρες που μπορεί να ξεκλέψει από τη γυναίκα και τα παιδιά του, άρα η συντροφικότητα δεν περιλαμβάνεται στο «μενού», ιδίως τις γιορτές, τα Σαββατοκύριακα και τις καλοκαιρινές διακοπές. Τα στατιστικά στοιχεία είναι… αμείλικτα: τις περισσότερες φορές, ο άντρας παραμένει στο γάμο του και απλώς χωρίζει την ερωμένη.

Έτσι, το 99% των γυναικών που συνδέονται με έναν παντρεμένο ονειρεύονται το χωρισμό του από τη σύζυγο, αλλά μόνο το 2% αυτών των σχέσεων καταλήγουν τελικά σ’ αυτό το σενάριο. Επιπλέον, το 95% των γάμων που ξεκίνησαν από μια εξωσυζυγική σχέση, καταλήγουν στο διαζύγιο