Κατηγορίες : Like

Σνίτσελ αλά κρεμ

Υλικά:

  • σνίτσελ χοιρινά (κανονίζουμε ανάλογα με το πόσα άτομα θέλουμε, η συνταγή είναι για 4-6 σνίτσελ – τα ζητάμε από το χασάπη μας)
  • 5 αβγά
  • λίγο γάλα Νουνού ή φρέσκο
  • αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα (ποσότητα όση μας αρέσει )
  • 1 σκελίδα σκόρδο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • φρυγανιά ή γαλέτα τριμμένη

Για την κρέμα:

  • φρέσκο βούτυρο Κερκύρας ή ότι άλλο θέλουμε (με το Κερκύρας γίνετε πιο νόστιμο)
  • μια κρέμα γάλακτος μεσαίου μεγέθους
  • μανιτάρια (εγώ χρησιμοποιώ κονσέρβα αλλά και τα φρέσκα είναι ωραία)
  • αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα
  • λευκό κρασί (προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλάτι, το πιπέρι, το κάρυ, την πάπρικα και το λιωμένο σκόρδο και βουτάμε εκεί μέσα τα σνιτσελάκια μας.
  • Τα αφήνουμε μέχρι να ζεσταθεί το λάδι μας στο τηγάνι (προσοχή όλη η τέχνη είναι στη θερμοκρασία: δε θα πρέπει να είναι στο πολύ δυνατό η θερμοκρασία διότι θα ψηθούν απ’ έξω τα σνίτσελ και μέσα θα είναι ωμά!! τηγανήστε τα σε μέτρια φωτιά προς το σιγανό).
  • Όταν λοιπόν ζεσταθεί το λαδάκι μας, παίρνουμε ένα ένα τα σνίτσελ από το αβγό που τα είχαμε βάλει και τα βουτάμε μέσα στη γαλέτα ή στη φρυγανιά την τριμμένη να πάει παντού.
  • Τα βάζουμε στο τηγάνι μας και τα γυρίζουμε μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ καφέ χρώμα (αν το σνίτσελ είναι παχύ κομμένο, να το χαράξετε λίγο με ένα μαχαιράκι να ψηθεί και μέσα).
  • Τα βγάζουμε και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει το πολύ το λάδι.
  • Φτιάχνουμε την κρέμα ως εξής: βάζουμε σε ένα τηγανάκι το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε τα μανιτάρια μας με τα μπαχαρικά (αλάτι – πιπέρι – κάρυ – πάπρικα) και τα τσιγαρίζουμε.
  • Όταν είναι έτοιμα, τα σβήνουμε με κρασάκι (άμα θέλουμε) και αφού πάρει 2 –3 βράσεις, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, αφήνουμε να βράσει λιγάκι ακόμα και έτοιμο!

Σερβίρουμε τα σνίτσελ στο πιάτο και από πάνω ρίχνουμε την κρέμα μας. Συνοδεύεται με λαχανάκια Βρυξελλών (του μπαρμπαστάθη) και καροτάκια!
Επίσης, μπορούμε να μην φτιάξουμε την κρέμα και να τα σερβίρουμε σκέτα με πουρέ και μπρόκολο.

Καλή Επιτυχία και Καλή Όρεξη!!!

 

ΠΗΓΗ

 

 

 

Μοιράσου το !

Τελευταία Άρθρα

Τι είναι ο παρβοϊός που στοίχισε τη ζωή σε 3χρονη- Προσοχή στα συμπτώματα

Συναγερμός στον ΕΟΔΥ μετά τον θάνατο 3,5 ετών παιδιού από παρβοϊό. Ο Οργανισμός απέστειλε έγγραφο σε όλους τους Ιατρικούς Συλλόγους… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Αναστάτωση τη νύχτα από φωτιά κοντά σε σπίτια στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας

Αναστάτωση επικράτησε τη νύχτα στα Ζαρουχλέικα της Πάτρας και πιο συγκεκριμένα στην οδό Σταμούλη Στράτου, πίσω από το 29ο Δημοτικό… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

“Κοκτέιλ” αφρικανικής σκόνης και ζέστης- Η πρόβλεψη του καιρού για το Σαββατοκύριακο

«Κοκτέιλ» υψηλών θερμοκρασιών και αφρικανικής σκόνης προβλέπουν οι μετεωρολόγοι από σήμερα εξαιτίας υποτροπικού αεροχείμαρρου που έχει προσεγγίσει την Ελλάδα. Ενδεικτικά… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Τρία περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας στη Δυτική Αχαΐα

Από τους αστυνομικούς Υπηρεσιών των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αχαΐας, Ακαρνανίας, Ηλείας και Αιτωλίας συνελήφθησαν επτά άτομα και σχηματίσθηκαν συνολικά δεκατρείς νέες… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

Σήμερα το “αντίο” στην Χαρά Ιωαννίδη- Τεχνικό σύμβολο όρισε η οικογένειά της

Το τελευταίο αντίο θα πουν συγγενείς και φίλοι, σήμερα στις 3 μ.μ. από τον Ιερό Ναό Αγγέλων στο Α’ Δημοτικό… Διάβασε περισσότερα

17 Μαΐου 2024

ΕΟΔΥ: Εβδομάδα με 4 νεκρούς με Covid και έναν με γρίπη

Τα επιδημιολογικά δεδομένα της τελευταίας εβδομάδας (από 6 έως 12 Μαΐου) για τη γρίπη, τον κορωνοϊό  και τον RSV ανακοίνωσε… Διάβασε περισσότερα

16 Μαΐου 2024

This website uses cookies.