Τοπικά

“Σκληροί” Νικολάου-Γκοτσούλιας στο “όχι” Χρυσοΐδη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

“Σκληροί” απέναντι στον Υπουργό Μεταφορών και Δικτύων Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ήταν ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας καθώς και και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης  Διονύσιος Γκοτσούλιας,οι οποίοι παρευρέθηκαν στον Πύργο.

Ο κ. Γκοτσούλιας τόνισε ότι ο κ. Νικολάου στην τοποθέτηση του ήταν «ευγενής», χωρίς να σημειώσει τα τεράστια προβλήματα που προκαλούνται από την χάραξη της ήδη υπάρχουσας οδού, παρά τις επανειλημμένες αντιδράσεις των πρώην καποδιστριακών Δήμων της Δυτικής Αχαΐας.

Ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας και ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης ανέφεραν τις θέσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα της Πατρών Πύργου και εξέθεσαν το ιστορικό του πλήθους των ενεργειών που έχουν γίνει από το 2007 έως σήμερα για την Νότια Χάραξη.

Ο κ. Γκοτσούλιας τοποθετήθηκε επί της ουσίας του θέματος, τονίζοντας ότι ενώ η μια περιοχή της Περιφέρειας (Ν. Ηλείας) πανηγυρίζει, το υπόλοιπο τμήμα της νότιας πλευράς του Ν. Αχαΐας κάνει «μνημόσυνο».

Αναλύοντας συνοπτικά τις θέσεις του, τόνισε ότι το ζήτημα είχε τεθεί το 2007 στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Χωροταξίας κ. Σουφλιά, ο οποίος βλέποντας την μελέτη το χαρακτήρισε ως ¨έγκλημα¨, ενώπιον όλων των φορέων της περιοχής, δίνοντας σαφή εντολή στους υπηρεσιακούς παράγοντες του ΥΠΕΧΩΔΕ για αλλαγή χάραξης. Το συγκεκριμένο τμήμα Πάτρα-Πύργο-Τσακώνα, αν και διαχωρίστηκε σε 2 φάσεις (Κόρινθος-Πάτρα και Πάτρα-Πύργο-Τσακώνα), λόγω έλλειψης, στη συνέχεια ενώ μεσολάβησε μεγάλο χρονικό διάστημα για εξεύρεση λύσης στο συγκεκριμένο ζήτημα (2010-2013), εν τούτοις δεν έγινε καμία διόρθωση με ευθύνη των μετέπειτα πολιτικών ηγεσιών του υπουργείου, αλλά και τις αδράνειας των εμπλεκομένων φορέων του νόμου, επιβάλλοντας έτσι με συνοπτικές διαδικασίες την αρχική χάραξη, βυθίζοντας για τα επόμενα 100 χρόνια μια περιοχή, από την Πάτρα έως την Κάτω Αχαΐα, στην υπανάπτυξη.

Ο ίδιος δηλώνει  ¨καθιστούμε υπεύθυνους και θεωρούμε αναξιόπιστους όσους άλλαξαν την πολιτική τους στάση στο Νομό Αχαΐας τα τελευταία 7 χρόνια, οι οποίοι είχαν θέση ευθύνης  και λειτούργησαν όχι ως υπεύθυνοι άρχοντες, αλλά υποστηρίζοντας στην ουσία το πολιτικό τους μέλλον. Εμείς για άλλη μια φορά ακόμα αποδεικνύουμε ότι είμαστε σταθεροί και απόλυτοι στις θέσεις και απόψεις μας, χωρίς να διαχωρίζουμε τους κατοίκους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος και έχουμε ως μοναδικό σκοπό να αποδείξουμε ότι για την ανάπτυξη της περιφερειακής συνείδησης σε επίπεδο περιοχής δεν αρκεί να υπερισχύουν τα lobby του κάθε Νομού, αλλά να υπάρχει ισόρροπη ανάπτυξη σε όλα τα μήκη και πλάτη της συγκεκριμένης περιφέρειας, χωρίς να υποβαθμίζουμε τοπικές κοινωνίες και τις επόμενες γενιές, δεσμεύοντας το μέλλον τους¨