Τοπικά

Σ.Ε.ΔΙ.Π : Δεν υπάρχει χώρος για το ΕΚΑΒ

Αρόη Πατρών
Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Η ανακοίνωση του Σώματος εθελοντών Διασωστών-Πυροσβεστών Δήμου Δυτικής Αχαΐας


Το Κέντρο Υγείας Κάτω Αχαΐας και συγκεκριμένα η διοίκησή του έδιωξε τους υπαλλήλους του Ε.Κ.Α.Β. από το χώρο που τους είχε παραχωρήσει και καθ’επέκταση το μοναδικό ασθενοφόρο που υπάρχει για τη κάλυψη του Δήμου μας,με αποτέλεσμα ο Δήμος μας να μείνει χωρίς άμεση βοήθεια σε κάθε είδους περιστατικό.

Μετά από συνομιλία με τους υπαλλήλους του Ε.Κ.Α.Β. μας ενημέρωσαν πως πρόθεση της Περιφερειακής Διοίκησης τους είναι να παραμείνει το ασθενοφόρο στην Κάτω Αχαΐα αν βρεθεί μέρος ειδάλλως θα αναγκαστούν να αποσύρουν το ασθενοφόρο μεταφέροντας το στη Π.Υ. της ΒΙ.ΠΕ. με αποτέλεσμα όταν παραστεί ανάγκη να χρειάζονται περίπου 15-20 λεπτά για να βρίσκονται στην Αχαγια και περίπου 40-50 λεπτά για τις πιο απομακρυσμενες περιοχές του Δήμου μας.


Οι εθελοντές της Σ.Ε.Δ.Ι.Π. ήδη από τις 16/09/2014 παραχωρήσαμε προσωρινά και το τελευταίο μας κοντέινερ που έχουμε στη διάθεσή μας(που με τόσο κόπο έχουμε μόνοι μας αποκτήσει) στους συναδέλφους του Ε.Κ.Α.Β. για να εκτελούν με ασφάλεια τις βάρδιες τους με απώτερο σκοπό να μη φύγει το ασθενοφόρο από τη πόλη μας και το Δήμο μας.
Καλούμε τη νέα δημοτική αρχή και η αντιπολίτευση να πάρει θέση και να δώσει μια μόνιμη λύση στο  ζήτημα άμεσα.
Προτείνουμε να βρούμε ένα κοντέινερ από τα εκατοντάδες που υπάρχουν στο Δήμο να παραχωρηθεί στο Ε.Κ.Α.Β. και τους παραχωρούμε χώρο για τη τοποθέτηση του στο Σταθμό μας.
Διαδώστε το και πιέστε να βρούμε μια λύση άμεσα,κινδυνεύουμε να μείνουμε χωρίς ασθενοφόρο…