Τοπικά

Ραυτακόπουλος : Το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί τα έργο – Με γοργούς ρυθμούς γίνονται οι εργασίες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Απέραντο εργοτάξιο έχει γίνει η Κάτω Αχαΐα το τελευταίο διάστημα με αποτέλεσμα τα νεύρα  κατοίκων και οδηγών αν είναι στο κόκκινο. Ειδικά τις ώρες αιχμής προκαλείται κυκλοφοριακό έμφραγμα στις κεντρικές οδούς της πόλης με αποτέλεσμα τα οχήματα να κινούνται με ρυθμούς χελώνας.

EEEEEEEEEEEEEEEEEEE

Αν και οι εργασίες γίνονται με γρήγορους ρυθμούς οι επαγγελματίες διαμαρτύρονται για τους σκαμμένους δρόμους, καθώς η κίνηση στα καταστήματα τους έχει μειωθεί δραματικά και όπως δήλωσαν στο westcity.gr δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

erga 2        erga 5

Μόνο κομμάτια των οδού Αγίου Ιωάννου και Αράτου αντίστοιχα φαίνεται πως οδεύουν προς την ολοκλήρωση.

erga 88

 

Σύμφωνα με τον Αντιδήμαρχο Θανάση Ραυτακόπουλο, οι εργασίες αναμένεται να ολοκληρωθούν το καλοκαίρι δηλαδή μέσα στο χρονοδιάγραμμα.

erga 6

 

 

Το έργο περιλαμβάνει  την  ανάπλαση – ανακατασκευή – διαμόρφωση των πεζοδρομίων και των οδών του κέντρου της Κάτω Αχαΐας, πιο συγκεκριμένα του τμήματος που περιλαμβάνει: τις οδούς Πατρών – Πύργου από Αράξου έως Αθηνάς και 25ης Μαρτίου από Αποστόλου Ανδρέου έως Αθηνάς, τις οδούς Αγίου Ιωάννου και Αράτου από Παλαιών Πατρών Γερμανού έως Φλέμιγκ, την οδό Οιβώτα από Αγίου Ιωάννου έως Αθηνάς, την οδό Φιλοποίμενος από Αγ. Ιωάννου έως Αράτου και τον πεζόδρομο μεταξύ των Ο.Τ. 36Α και 36Β, με παράλληλη εξασφάλιση και διευθέτηση – επέκταση των εγκαταστάσεων δικτύων, λειτουργικών διαμορφώσεων, αστικού εξοπλισμού και ηλεκτροφωτισμού, που υποχρεωτικά ακολουθούν τα πεζοδρόμια και τις οδούς.

Το έργο αυτό αναμένεται να δώσει πνοή και ανάπτυξη στην Κάτω Αχαΐα καθώς η πόλη θα ομορφύνει με τα δένδρα που αναμένεται να  φυτευθούν αλλά και τους πεζόδρομους οι οποίοι θα δώσουν αφορμή στους κατοίκους να κάνουν τις βόλτες τους  στο ιστορικό κέντρο. Επίσης, θα εξαλειφθεί το μόνιμο πρόβλημα του παράνομου παρκαρίσματος καθώς η διαπλάτυνση των πεζοδρομίων δεν θα το  επιτρέπει στους κατοίκους.

ergaaaa