Τοπικά

Πυρκαγιες Ηλειας : Ξεκινα η δικη

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Με ενδιαφέρον αναμένεται σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Πατρών,  η πρόταση  του Εισαγγελέα στην πολύκροτη υπόθεση των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία τον Αύγουστο του 2007.

Οι κατηγορούμενοι ολοκλήρωσαν τις απολογίες τους, πρώην Νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας στη διάρκεια της απολογίας του να κάνει λόγο, “για μια σειρά λαθών από πλευράς και αστυνομίας, που οδήγησαν στην τραγωδία”, συυμπληρώνοντας ότι  “υπήρχε Πρόεδρος Κοινότητας που όταν η φωτιά πλησίαζε εκείνος κοιμόταν. Θεωρώ ότι έγιναν λάθη από την Αστυνομία, την Πυροσβεστική και τις τοπικές κοινωνίες. Κανείς δεν περίμεναν τέτοια βιβλική καταστροφή ούτε μπορούσαν να την αντιληφθούν και τόνισε ότι ο ίδιος είχε ενημερώσει όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για την επικινδυνότητα εκείνων των 24 ωρών.”

Μεταξύ των κατηγορουμένων είναι και ο πρώην Δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο οποίος ανέφερε:

“Οι φωτιές ήταν αποτέλεσμα ενός καλά οργανωμένου σχεδίου, καθώς σε πολύ κοντινές αποστάσεις ακούγονταν εκρήξεις και σημείωσε ότι σε μία περίπτωση βρέθηκε εμπρηστικός μηχανισμός.

“Αν δει κανείς τα μέτωπα που είχαν σχηματιστεί ήταν όλα μια ευθεία και υπήρχε απόσταση στο ένα από το άλλο. Δεν υπήρχε καμιά δυνατότητα παρέμβασης, γιατί όλα αυτά ήταν ένα οργανωμένο σχέδιο”

ΠΗΓΗ