Τοπικά

Πύργος- ΣΟΚ : Έκλεισαν τα ΕΛΤΑ από τα σκουπίδια (φωτο)

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Μπορεί να υπάρξει «πιο κάτω» σε αυτή την πόλη με το θέμα των σκουπιδιών; Η απάντηση είναι ναι, μπορούν να συμβούν τα χειρότερα. Πλέον απειλείται ίσως πιο ξεκάθαρα από ποτέ, η δημόσια υγεία. Σύμφωνα με πληροφορίες του ilialive.gr Το πρωί της Πέμπτης για περίπου δύο ώρες, παρέμεινε κλειστό το κεντρικό υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην οδό Μανωλοπούλου στον Πύργο, λόγω σκουληκιών που είχαν εισχωρήσει στο χώρο από τον διπλανό τεράστιο όγκο των σκουπιδιών. Υπάλληλοι της υπηρεσίας και πελάτες περίμεναν για αρκετή ώρα έξω και μακριά από τα σκουπίδια προκειμένου να γίνει απολύμανση του χώρου, από ιδιωτική εταιρία που κάλεσε άμεσα ο δήμος Πύργου. Το γεγονός όπως γίνεται κατανοητό προκαλεί σοκ και είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί στην πόλη και φυσικά κρίνεται επιτακτική η παρέμβαση των Εισαγγελικών Αρχών για την προάσπιση της δημόσιας υγείας.

Τα σκουλήκια στα γραφεία τους…
Νωρίς το πρωί οι υπάλληλοι των ΕΛΤΑ προσήλθαν στην εργασία τους και ανοίγοντας τις δύο κεντρικές γυάλινες πόρτες του υποκαταστήματος στην οδό Μανωλοπούλου, διαπίστωσαν την ύπαρξη σκουληκιών που είχαν δημιουργηθεί στον διπλανό μεγάλο όγκο των σκουπιδιών και είχαν προχωρήσει στην πόρτα που απέχει ελάχιστα εκατοστά. Ο χώρος είχε γεμίσει, το θέαμα σε συνδυασμό με την έντονη δυσοσμία ήταν αποκρουστικό και αδύνατο να το αντέξουν άνθρωποι στο χώρο. Αμέσως αποφασίστηκε να κλείσει το υποκατάστημα και να απομακρυνθούν εργαζόμενοι και οι πελάτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του δήμου Πύργου και δόθηκε εντολή να γίνει άμεσα απολύμανση από ιδιωτική εταιρία. Μετά από δύο ώρες, περίπου στις εννέα το πρωί, το υποκατάστημα ξεκίνησε την λειτουργία του, διατηρώντας όμως κλειστή τη μια πόρτα που βρίσκεται πιο κοντά στον τεράστιο όγκο των σκουπιδιών.

Η είδηση της ανάπτυξης μολυσματικών – βλαβερών οργανισμών μέσα σε μια δημόσια υπηρεσία στην πόλη μας, κάνει το γύρο της χώρας και θα επιβεβαιώσουν τους πολίτες που είτε δημόσια είτε μέσα από τα social media, έχουν ανακηρύξει τον Πύργο ως την πιο βρώμικη πόλη της Ελλάδας.

Και πλέον γίνεται κατανοητό, ότι μετά απο ένα τέτοιο γεγονός, όσο και αν γίνει προσπάθεια να χαρακτηριστεί “τυχαίο” ή “μεμωνομένο”, θα πρέπει άμεσα να δοθεί ένα τέλος στο θέμα των σκουπιδιών. Πρώτα θα καθαριστεί η πόλη, θα δοθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης και στη συνέχεια θα αποδοθούν οι ευθύνες εκεί που αναλογούν…

ΠΗΓΗ