Προετοιμασία 10΄ Ψήσιμο 10΄
Διαδικασία Ζεσταίνουμε σε ένα μεγάλο τηγάνι (προτιμότερο αντικολλητικό) σε μέτρια φωτιά τα 60 ml ελαιόλαδο, προσθέτουμε τα φύλλα μαϊντανού και το ροζ πιπέρι και σοτάρουμε για 2 λεπτά, μέχρι τα φύλλα του μυρωδικού να γίνουν τραγανά. Μεταφέρουμε τα φύλλα με τρυπητή σπάτουλα σε απορροφητικό χαρτί.
Ψήνουμε στο αρωματισμένο λάδι που έμεινε τις φέτες σφυρίδας σε μέτρια φωτιά για 3 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να γίνουν. Στο μεταξύ, κόβουμε σε ένα μπολ τις ντομάτες σε χοντρά καρέ (ή τα ντοματίνια στα δύο), το αβοκάντο σε κύβους, τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και τον χυμό λεμονιού, αλατίζουμε και τα ανακατεύουμε. Σερβίρουμε το ψάρι με το λάδι του και τα φύλλα μυρωδικού. Συνοδεύουμε με τη σαλάτα.
Υλικά για 4 μερίδες
100 ml ελαιόλαδο
4 κουτ. σούπας ολόκληρα φύλλα μαϊντανού (ταιριάζει επίσης το φρέσκο εστραγκόν – αν βρούμε)
λίγο ροζ πιπέρι
4 φέτες σφυρίδας (ή άλλου ψαριού, φρέσκου ή κατεψυγμένου)
600 γρ. ντομάτες (ή ντοματίνια)
1 αβοκάντο σε κύβους
20 ml χυμό λεμονιού
αλάτι
Εξιχνιάστηκε, μετά από μεθοδική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Δυτικής Αχαΐας, υπόθεση εκβίασης και πρόκλησης σωματικών βλαβών σε βάρος… Διάβασε περισσότερα
Στην ημερίδα για τον (ενδο)Σχολικό και Διαδικτυακό Εκφοβισμό, που διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Σχολείου… Διάβασε περισσότερα
Έναρξη λειτουργίας Κτηµατολογικού Γραφείου για τα ακίνητα του ∆ήµου Δυτικής Αχαΐας της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας, της Περιφέρειας ∆υτικής Ελλάδας. Διάβασε περισσότερα
Η Παραλία Βραχνείκων καλωσορίζει για μία ακόμα χρονιά το κατάστημα εστίασης PIZZA 44, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για… Διάβασε περισσότερα
Το Aloha Beach Bar – Παραλία Κάτω Αχαΐας Αναζητά άτομα για τη θέση του/της barista (απαραίτητη η προϋπηρεσία) και άτομα… Διάβασε περισσότερα
Αναλυτικά αναφέρει ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας Τάκης Παπαδόπουλος : Κατά τη σχολική χρονιά 2023-2024, το ΕΠΑΛ Κάτω Αχαΐας συμμετείχε στο Πρόγραμμα «Σχολεία… Διάβασε περισσότερα
This website uses cookies.