Ελλάδα

Κάτω από το όριο της φτώχειας 2,5 εκατομμύρια Έλληνες

Γράφτηκε από Westcity Team
 
 
 
 

Περίπου 2,5 εκατομμύρια Έλληνες βρίσκονται κάτω από το όριο της φτώχειας, ενώ ακόμη 3,8 εκατομμύρια πολίτες απειλούνται άμεσα από τη φτώχεια.

Αυτό δείχνει η έκθεση του Γραφείου Προϋπολογισμού της Βουλής, με τίτλο «Πολιτικές ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα».

Σύμφωνα με την ίδια έκθεση, η Ελλάδα συγκαταλέγεται στην ομάδα των χωρών με τη μεγαλύτερη φτώχεια (το ποσοστό είναι στο 23,1%), χωρίς να προβλέπεται αναπλήρωση των εισοδηματικών απωλειών από την οικονομική ύφεση στο άμεσο μέλλον.

Με αφορμή την έκθεση, η βουλευτής ΔΗΜΑΡ Α’ Θεσσαλονίκης Ασημίνα Ξηροτύρη – Αικατερινάρη υποστηρίζει ότι οι πολιτικές προστασίας είναι αναποτελεσματικές και αποσπασματικές κι εγείρει τις ανησυχίες της για την καθυστέρηση στην εφαρμογή του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος, καθώς και τη συνεχή μετάθεση της έκδοσης ΚΥΑ με τις απαραίτητες λεπτομέρειες εφαρμογής του μέτρου.

Ρωτά, δε, τους αρμόδιους υπουργούς, ποιες ενέργειες προτίθεται να αναλάβει η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση αυτών των προβλημάτων, αν θα υπάρξουν χρονοδιαγράμματα και προτεραιότητες, καθώς και πότε τελικά θα εφαρμοστεί πανελλαδικά το μέτρο του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος.